Aare Tark

Allikas: Vikipeedia

Aare Tark (sündinud 4. aprillil 1959 Tallinnas) on eesti vandeadvokaat.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Aare Tark lõpetas 1977. aastal Tallinna 43. Keskkooli ja 1983. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna.

1984. aastast on ta Eesti Advokatuuri liige ja 1992. aasta veebruarist vandeadvokaat. Ta on advokaadibüroo TARK juhtivpartner.

Aare Tark on kolmel korral valitud Eesti Advokatuuri esimeheks aastatel 1994–2001. Esimeheks oldud aastatel panustas ta tänapäevase advokatuuri arendamisse, advokatuuri tegevusega seotud õigusaktide väljatöötamisse ning välissuhtlusse.

1992. aasta oktoobrist on ta Rahvusvahelise Advokaatide Assotsiatsiooni (International Bar Association) liige, aastatel 1998–2000 sama organisatsiooni ametialase eetikakomisjoni liige.

2003. aastast on ta Eesti Advokatuuri eetika- ja metoodikakomisjoni liige.

Aare Tark on esindanud Eesti Vabariigi valitsust tsiviilvaidlustes nii esindajana kui ka kohtunikuna vahekohtumenetluses. On osalenud Eesti Keskpanga esindajana ICSIDi (International Centre for Settlement of Investment Disputes) rahvusvahelises vahekohtumenetluses.

On tegelenud Eesti Panga, Ameerika Ühendriikide suursaatkonna, Eesti suuremate börsiettevõtete esindamise ja nõustamisega jooksvates küsimustes, Eesti suuremate transiidi ja telekomi ettevõtete esindamise ja nõustamisega.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]