William Singe

Allikas: Vikipeedia
William Singe
Sünninimi Liam Anthony Singe
Tuntud kui Will, Willy, Willy Will, William
Sündinud 2. juuli 1992
Päritolu Sydney, Uus-Lõuna-Wales, Austraalia
Stiilid popmuusika, R&B, hiphop
Elukutse laulja, laulukirjutaja, produtsent
Pill kitarr, klaver, basskitarr
Plaadifirma RCA Records
Seotud esitajad Liam Payne, Shawn Mendes, Alessia Cara, Lachy Moore, Jonas Blue, Alex Aiono, Bella Ferraro
Veebileht williamsinge.com

Liam Anthony "William" Singe (sündinud 2. juuli 1992) on laulja, laulukirjutaja ja produtsent. Teda märgatakse kõige enam tema Youtube'i ja Facebooki üles laaditud videote tõttu.

Singe alustas oma karjääri ansambli The Collective liikmena. See oli Austraalia poistebänd, mis tuli kokku telesaatesarja "The X Factor Australia" 4. hooajal aastal 2012, lõpetades kolmandal kohal. The Collective sai seejärel plaadilepingu Sony Music Australiaga. Grupp andis välja seitse singlit ja omanimelise albumi. Nad läksid laiali, kui Singe lahkus bändist aastal 2015.

Aastatel 2014 ja 2015 salvestas Singe oma magamistoas R&B-, popmuusika-, hiphopi- ja räpikavereid. Vähem kui aastaga kogus ta üle 2 miljoni Facebooki fänni, jõudis esikohale Spotifys, sai 20 miljonit Spotify kuulamist ning rohkem kui 100 miljonit vaatamist ja miljon jälgijat Youtube'is.

Lapsepõlv ja noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Singe sündis Forestville'is (hüüdnimega 'Forry') Uus-Lõuna-Walesis. See koht on Sydney põhjapoolne äärelinn. Ta on Māori austraallane. Liam hakkas muusikat salvestama juba lapsena, inspiratsiooni sai ta isalt, kes on Uus-Meremaa laulja ja laulukirjutaja. Ta õppis St Augustine'i ülikoolis Brookvale'is ja töötas pangatellerina Commonwealthi pangas Austraalias Dee Whys.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Aastal 2011 esines Singe saatesarja "The X Factor" kolmanda hooaja saadetes ja sai bootcamp-lavale.

Aastal 2012 proovis ta saada neljanda hooaja saadetesse, lauldes Justin Bieberi laulu "One Less Lonely Girl" (koos lisatud räpivärssidega, mille Singe ise kirjutas), ja sai positiivset tagasisidet kohtunikelt. Tal läkski saates paremini – ta jõudis super bootcamp'i lavale.

Kontserditurneed[muuda | muuda lähteteksti]

Jaanuaris 2016 teatas Singe turneest "The Introduction Tour", mis toimus Austraalias, Aasias, USAs ja Euroopas. Veebruaris, märtsis ja aprillis 2017 oli Singe turneel "Changes Tour" USAs koos Alex Aionoga.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Põhiartistina[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta
"Rush" 2017

Koostööd[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta Kaastegev artist
"Forgot You" 2013 Bella Ferraro
"Mama" 2017 Jonas Blue