Raul Kalev

Allikas: Vikipeedia

Raul Kalev (sündinud 21. oktoobril 1972[1]) on Eesti suhtekorralduse konsultant ja ettevõtja, kes elab Marokos.

2008. aastal vahistati Raul Kalev seoses kahtlustusega prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises. 2009. aastal mõistis kohus ta kuriteokoosseisu puudumise tõttu õigeks.[viide?]

Lapsepõlv ja haridus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1992 – Tallinna 1. Õhtukeskkool
  • 1996–2004 rahvusvaheline ärijuhtimine Concordia Rahvusvahelises Ülikoolis

Kalevi noorpõlveharrastuste hulka kuulusid sõnakunstiring ja isetegevuslik teater Tallinna Mererajooni Pioneeride Majas, aastatel 1983–1989 osalemine Tallinna Noorteklubis Kodulinn. Kalevi pioneeriaega kuulub ka kaks vahetust rahvusvahelises pioneerilaagris Artek.

1988. aastal lõi ta kaasa Eesti Raadio Noorte Reporterite Klubis.[viide?]

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]

1993–1994 oli EKJ Kalevi Pataljoni staabikirjutaja ja kantselei ülem.[viide?]

1994. aastast sai Kalevist majanduslehe Äripäev ajakirjanik.[viide?]

1997. aastast töötas Kalev toiduainetekontserni ETFC Grupp meedia- ja infojuhina[viide?]. Selle kõrvalt tegi ajakirjanduslikku kaastööd (Favoriit, Postimees Extra, Eesti Naine[viide?] jt).

Aastatel 1999–2001 töötas ta Eesti Telekomi infojuhina[viide?].

1998. aastal asutas OÜ Nägu & Tegu, mis hakkas osutama suhtekorraldusteenuseid. 2023. aasta seisuga töötab ta kommunikatsioonikonsultandina ettevõttes Winston Communication[viide?]. Kõrvaltegevustena arendab ta turismiteenuseid Eestis[viide?] ja Venemaal[viide?], samuti juhib enda loodud Pattheego nime kandva Põhjamaise käsitööpõhiste moerõivaste ja aksessuaaride brändi arendamist ja müüki[viide?].

Pronksiöö segadused ja kohtusaaga[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aastal Pronkssõduri ümber toimunud pronksiöö rahutustes vahistati ta oma kodutänaval, kahtlustatuna pronksiöö mässus osalemises. Pärast vabanemist kirjutas Kalev üleelamisest emotsionaalse artikli Postimehes, kus heitis valitsusele ette ilmselgeid inimõiguste rikkumisi (http://tartu.postimees.ee/270407/esileht/arvamus/257553.php)

2008. aastal sattus Kalev prokuratuuri uurimise alla seoses kahtlustusega prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises ja vahistati 48 tunniks. Kahtlustuse aluseks oli Kalevi poolt ühele erootilise massaaži pakkujale kirjutatud eesti keelsed reklaamtekstid.

2009. aastal mõistis Tallinna Linnakohus Raul Kalevi kogu süüdistuse osas õigeks. Õigeksmõistvat otsust kinnitas 2010. aastal ka Tallinna Ringkonnakohus. Mõlemad kohtuinstantsid kinnitasid, et reklaamtekstide koostamises ja eestindamises ei olnud midagi kriminaalset ja kindlasti ei kvalifitseeru reklaamitegevus prostitutsioonile kaasaaitamiseks.

Seltsitegevus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1991–1995 Tallinn Valguse Tee vabakoguduse laiendatud juhatuse liige[viide?], olles samas noortepastor[viide?]
  • MTÜ Eesti Elulaadi Selts (tegeleb nõukogude perioodi disainipärandi kogumise ja hoidmisega) liige
  • MTÜ Targa Töö Ühing (edendab Eestis kaugtööd) liige

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Raul Kalevi isa on Uno Kalev (automaatikainsener ja ettevõtja, sünd 1945) ja ema Ülle Kalev (sünd 1946 Mikhein, köögimööbli disainer).

Raul Kalevi esimene abikaasa oli jurist ja endine murdmaasuusataja Jaanika Vilde, neil on kaks poega.[viide?]

Hilisemast kooselust Ilona Abdullajevaga on Kalevil kaks tütart. [viide?]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]