Rannu valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Rannu valla lipp

Rannu valla lipp on endise Eesti haldusüksuse Rannu valla lipp.

Lipu on kinnitanud riigisekretär 21. juunil 1994, ning pühitsetud Rannu Püha Martini kirikus Rannu vallapäeval ning võidupüha 75. aastapäeval 23. juunil 1994.

Rannu valla lipu kavandi autor on Arvi Sepp.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Rannu valla lipp on ristkülik kolme horisontaallaiuga, mille laiused on: valge 2,5 ühikut, kollane 1 ühik ja roheline 2,5 ühikut. Lipu vardapoolses osas on sinine võrdhaarne kolmnurk, mille tipp ulatub kollase laiu keskele 3 ühiku kaugusele ning haarad ulatuvad lipu vardapoolsetesse nurkadesse.

Lipu normaalmõõtmed on 100×150 cm ning laiuse ja pikkuse suhe 2:3.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Valge sümboliseerib lootust, roheline loodust – kauneid Võrtsjärve-äärseid metsi, kollane on kuldse vilja värv ja sinine tähistab Võrtsjärve.

On ka teine tõlgendus: neli värvi tähistavad aastaringi, kus sinine sümboliseerib kevadet – märtsikuu lume- ja taevasina ning jäävangist vabanevat vett, roheline on suvi, kollane – sügis, valge aga talve lumevalevus.

Lipu kasutamine[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Valla lippu kasutatakse Rannu valla ajaloolistel ja kultuurilistel pidupäevadel ning muudel tähtsündmustel kõrvuti Eesti riigilipuga ning samadel alustel, mis kehtivad riigilipu kohta. Päevad, mil valla lipp heisatakse, määrab kindlaks vallavalitsus.
  2. Vallavalitsusel on õigus luua valla lipp koos Rannu valla vapi kujutisega kasutamiseks Rannu omavalitsuse lipuna. Sellisel juhul paigutatakse vapp lipu valgele horisontaallaiule.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]