Karmavõlad

Allikas: Vikipeedia
Karmavõlad
Autor Inga Raitar
Kaane kujundaja Anu Mõtshärg
Päritolumaa Eesti
Keel eesti keel
Žanr Ilukirjandus
Põnevik
Fantaasia
Kirjastaja Legend Kirjastus
Ilmumisaeg 2011 (järjejutuna)
2013 (raamatuna)
Lehekülgi 197
Mõõtmed ja kaal 150x190
ISBN 978-9949-33-329-5

"Karmavõlad" on Inga Raitari romaan, mis ilmus Eesti raamatukirjastuses Legend aastal 2013.

Romaan räägib kolmes eri ajastus kolme inimese vahel kulgevatest elumuutvatest sündmustest, mis mingil moel kõik üksteist mõjutavad. Esitades küsimuse, mis ikka toob tegelikult meie ellu suhted ja miks need on just sellised nagu nad on.

Raamatu lühikokkuvõtteliseks motoks võib pidada mõtet "Kolm inimest. Kolm ajastut. Kolm elu."

Raamatu taustalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Pealtnäha on need kolm erinevat lugu. Üks toimub Tiibeti kloostris. Teine suure näljahäda aegsel Iirimaal. Kolmas kuskil siinsamas, mitte eriti ammu. Igas loos on kolm osalist, kes otsivad vastust küsimusele, mis siis tegelikult on armastus ning kust ja mis eesmärgil ta meie ellu tuleb. Miks vahel on tunne, et oled inimest, kellega just lähedaseks said, tundnud juba terve igaviku?

Raamat ilmus esmatrükis järjejutuna ajakirjas Naised[1] 2011. aastal, kuid jäi seal lõpetamata. "Karmavõlad" on ühtaegu nii romantiline armastuslugu ja samas ka põnevust täis fantaasiaromaan, kulgedes inimsuhete taha jäävates salapärastes saatuseniitides.

Lugu[muuda | muuda lähteteksti]

Raamat räägib algselt noorest ja edukast Irisest, kes kohtab lennukis meest. Mees ei sarnane üldse tema tüübiga, kuid siiski tekib kogu neil naise senist elu pea peale pöörav armulugu. Teine paralleelselt käiv lugu räägib imekaunist mõisahärra sohilapsest Ireen, kes armub vaesesse perepoega. See suvi saab saatuslikuks tervele külale ning hukatuslikuks talle endale. Kolmas lugu rändab ajas veel kaugemale – Tiibetisse, kus noor munk Ikaro on tunnistajaks parima sõbra räpasele saladusele. Tal on vaja teha valik, kas reeta kõik, mida ta pühaks peab või tunnistada endale, mida ta tegelikult ihaldab.

Raamatu põhiküsimuseks on "Miks sekkub meie ellu saatuslik karma ja kaugele selle lõimed ulatuda võivad?"[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "ajakirjas Naised". Originaali arhiivikoopia seisuga 8. jaanuar 2014. Vaadatud 7. jaanuaril 2014.
  2. http://www.rahvaraamat.ee/p/karmav%C3%B5lad/385226/et?isbn=9789949333295

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]