Kadi Luht-Kallas

Allikas: Vikipeedia
Kadi Luht-Kallas

Kadi Luht-Kallas (sündinud 14. oktoobril 1981) on tuleohutusekspert ja täiskasvanute koolitaja.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Tal on tuleohutuseksperdi (tase 6), täiskasvanute koolitaja (tase 6) ja põllumajandustootja (tase 5, lamba- ja/või kitsekasvatus) kutsetunnistus.

Töö[muuda | muuda lähteteksti]

2010. aasta septembrist töötas ta Sisekaitseakadeemia lektorina, aastatel 2007–2010 Sisekaitseakadeemia assistendina, 2004–2005 Päästeametis.

2009. aastast on tegelenud ohutusalase teadustööga Sisekaitseakadeemia Päästekolledžis (vt ETIS). Uurimistöö sai alguse ehituslike tuleohutusnõuete asjakohasuse analüüsist eesmärgiga selgitada välja tagasiulatuvalt ehitisele ja selle osale kehtestatud tuleohutusnõuete rakendatavuse proportsionaalsus ja efektiivsus ning analüüsida nõuete aluseks olevaid põhjuseid. Tuleohutusalaselt on peamised tegevused seotud riskide hindamise ja evakuatsiooni tagamisega. Töötanud välja Päästeametile metoodikaid tuleohutusülevaatuse subjektide valikuks ja eluruumide tuleohutuse hindamiseks. Teinud vajadusel evakuatsioonilahenduste modelleerimist ja analüüsi Pathfinderi programmiga.

Aastatel 2009–2012 töötas EnSaCo projekti raames välja naftatõrje õppekava mooduli. Aastatel 2011–2012 andis panuse tuleohutuse suurendamisse Eesti ööpäevaringses kasutuses olevates ravi- ja hoolekandeasutustes viies koos töögrupiga läbi ehitusnõuete analüüsi vastavalt haiglate ja hooldekodude eripäradele ning töötades välja koolitussüsteemi haiglate ja hooldekodude personalile ja klientidele.

Doktoriõppe õpingud Tartu Ülikoolis said alguse 2013. aastal ning keskenduvad tule-, vee- ja liiklusohutusalase ennetustöö fookusteemade ning sekkumise arendamisele. Doktoritöö eesmärgiks on selgitada tahtmatute vigastustega seotud riskeeriva käitumise seoseid isiksuseomaduste ja pärilike näitajatega ning selgitada sekkumise mõju. Doktoritöö raames osales TerVEkool projektis koolipersonali intervjuude läbi viimises, tulemuste analüüsis ning õpilaste tule- ja veeohutusalaste vastuste analüüsimises. Doktoritöö raames osales veel TerVe VIGA projekti läbiviimises ning kasutas ELIKTU uuringu tulemusi. Väitekiri teemal Risk-taking behaviour: relationship with personality and markers of heritability, and an intervention to prevent unintentional injury on kaitstud Tartu Ülikoolis 2020. aasta septembris.

2010. aastast on ta koos perega taastanud Mäeltoa talu Maalasti külas. Õppis Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis lambakasvatuse erialal. Peretalus peetakse Eesti tumedapealisi lambad, mesilasi ja lihatõugu küülikud ja kanu.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Raamatud[muuda | muuda lähteteksti]

  • Luht-Kallas, Kadi (2020). Päästetööd : Toetav õppematerjal õpetajale. Tallinn: Sisekaitseakadeemia.
  • Luht-Kallas, Kadi (2020). Pääste ja esmaabi üldkursus : Toetav õppematerjal õpetajale. Tallinn: Sisekaitseakadeemia.
  • Teets, Taavi; Luht, Kadi; Jõeorg, Kristi. (2019). Occupational Health and Safety and Fire Safety Handbook for HQ Peat Limited Production Area. Rwanda. Tallinn.
  • Luht, Kadi (2014). Tule- ja uppumisõnnetuste ennetus. Tallinn: Sisekaitseakadeemia.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ""Pärlipüüdja" laureaadid on Eliis Paimre ja Kadi Luht-Kallas".
  2. "Päästeamet tunnustas aumärgiga 112 inimest".