Jaak Maandi

Allikas: Vikipeedia
Jaak Maandi Eesti Vabaerakonna vestlusringis Hiiu pubis.
Foto: Ave Maria Mõistlik, 14. veebruar 2015
Jaak Maandi

Jaak Maandi (sündinud 7. augustil 1936 Tallinnas) on Eesti riigiametnik.

Ta on õppinud Stockholmi Eesti Algkoolis ja Södra Latins gymnasiumis. Seejärel õppis ta Stockholmi Ülikoolis ajalugu ja geograafiat. 1962. aastal sai ta magistrikraadi filosoofias. Ta on EÜS Põhjala liige.

Pärast ülikooli lõpetamist töötas ta Rootsi Tarbijateühisuste Keskühisuses (sv:Kooperativa Förbundet), siseministeeriumis ja planeeringute ametis. Aastast 1984 viibis välisabi programmide raames Aafrikas. Aastatel 19891992 elas ja töötas Lesothos, juhendades regionaalset planeerimist.

Alates 1992. aastast on ta töötanud Eestis, algul valitsuse nõunikuna, seejärel Riigikantseleis omavalitsuste ja regionaalarengu osakonna juhatajana, lõpuks peadirektori asetäitjana. Alates 1999. aastast töötas ta Keskkonnaministeeriumi ja seejärel Siseministeeriumi planeeringute osakonnas.

Ta on olnud Rootsi Eestlaste Esinduse saadik, Eesti Rahvusnõukogu presiidiumi liige; aastatel 19661971 oli ta Eesti Liberaalse Erakonna esimees[1]. Ta oli ka üks metsaülikooli initsiaatoreid.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tema isa Helmut Maandi oli jurist, Vabariigi Valitsuse riigisekretär, vend Mart on suhtekorraldaja. Ta on 1966. aastast abielus Katrin Maandiga; neil on kolm poega ja üks tütar.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Jaak Maandi (29. august 1970). "Neli aastat liberaalset erakonda". Teataja. Vaadatud 2. aprillil 2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]