Efva Attling

Allikas: Vikipeedia
Efva Attling
Sünninimi Efva Katarina Attling
Tuntud kui Electra
Sündinud 18. veebruar 1952
Päritolu Rootsi
Elukutse laulja, disainer, tantsija, modell
Veebileht www.efvaattling.com

Efva Katarina Attling (sündinud 18. veebruaril 1952 Stockholmis) on Rootsi disainer ning endine fotomodell, tantsija ja laulja.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Efva Attling kasvas üles musikaalses perekonnas Stockholmi eeslinnas Högdalenis koos nelja õe – Susanne, Lena, Louise ja Agnetaga.

Ta töötas 12 aastat modellina, enne kui asutas bändi X Models, kes on eelkõige tuntud lauludega "Två av oss" ja "Hemlighet". Attling on sooloartistina välja andnud albumid "Stormvarning" (1985), "Nerver" (1989) ja "Sanningen ligger på min säng" (1997).

Praegu töötab Efva Attling disainerina. Tal on ehtestuudio Stockholmis Södermalmis. Evfa kujundatud ripatsit "Homo Sapiens" on kandnud Madonna 1999. aastal ja Meryl Streep. Lisaks on ta disaininud Synseami prille, Orreforsi veiniklaase, hinnasilte ning Levi'se ja H&M-i tooteid.

Attlingi poed asuvad USA-s, Norras, Rootsis ja Soomes.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Attling oli aastatel 19851995 abielus Niklas Strömstedtiga, kellega tal on kaks poega.

1996. aastal registreeris Efva oma kooselu Eva Dahlgreniga. Nad abiellusid 15. novembril 2009 Hotell Rivalis pärast seda, kui Rootsis võeti vastu samasooliste abielu seadus.

Auhinnad[muuda | muuda lähteteksti]

Eva Dahlgren, Björn Ulveus ja Efva Attling (2013)

2010. aastal pälvis Attling ajakirja Damernas Värld auhinna Guldknappen aksessuaaride kategoorias.[viide?] Aprillis 2011 autasustas Rootsi kuninglik patriootiline ühiskond Efvat medaliga[viide?], sest ta on suutnud oma ehtedisaineri karjääriga rahvusvaheliselt silma paista.