Age of Conan: Hyborian Adventures

Allikas: Vikipeedia
Age of Conan: Hyborian Adventures
Arendaja Funcom
Mootor DreamWorld Engine™ kasutab SpeedTree tehnoloogiat
Viimane versioon 3.4.2
Platvorm Microsoft Windows, Windows Vista, Xbox 360
Väljalaskeajad

Windows
NA 20. mai 2008
EU 23. mai 2008

Xbox 360
2009
Žanr MMORPG
Süsteemi nõuded
[Soovitatud]
CPU: Core 2 Duo E6600 või uuem
CPU Speed: 2,4 GHz
System Ram: 2 GB
Operating System: Windows Vista
Drive Type: DVD Drive
Free Disk Space: 27 GB
Video Card: 512 MB DirectX 9.0c graafikakaart Shader 3.0 toetusega (NVIDIA GeForce 7900 GTX või kuuem)
Video Cardi nõuded:
-Video RAM: 512 MB
-Video Card 3D Acceleration: nõutav
-Video HW Transform & Lighting: nõutav
-Vertex Shader Ver: nõutav – 3.0
-Pixel Shader Ver: nõutav – 3.0
Meedia DVD-ROM, Download, CD
Sisendseaded klaviatuur/hiir/Gamepad

"Age of Conan" (lühidalt AoC) on massiivne mängijatevaheline võrgus mängitav rollimäng (MMORPG), mille lõi Funcom lauaarvutile ja Xbox 360-le. Lauaarvutiversioon anti välja 23. mail 2008, Xboxi oma 2009. aasta lõpus. "Age of Conani" siseringi beetatest algas juba suvel 2006, kinnise beetatesti registreerimine algas 3. aprillil 2007. PC-versiooni ettetellijatele avati mänguserverid 17. mail 2008.

"Hyborian Adventures" on esimene omanäoline arvutimäng "Age of Conani" sarjast. "Age of Conani" tegevus toimub Robert E. Howardi 1932. aastal välja mõeldud Hyboriani fantaasiaajastul. "Age of Conani" tegevuspaigaks on Hyboriani kuningriigi territoorium ning toimumisajaks üks aasta pärast sündmusi, mida kajastas Howard oma novellides "Conan" ja "The Hour of the Dragon". Mängu "Hyborian Adventures" väljaandmisega tähistati Conani kaubamärgi 76. aastat.

Nagu paljudel teistel MMO mängudel, on ka sellel igakuine mänguaeg tasuline. Ametlikul lehel lubatakse, et iga mängija saab sisuliselt üksikmängijana ennast arendada kuni 20. tasemeni täiesti tasuta. Iga mängija saab mängu alustades 30 tasuta mängupäeva ning see aeg algab alates esimesest mängu sisenemisest. "Age of Conani" mänguajakaart maksab 29,99 USA dollarit kahe kuu eest (või 14,99 dollarit kuus), mis peaks olema MMO mängude tavaline kuutasu.

Ülevaade[muuda | muuda lähteteksti]

2003. aastal alustati massilise mängijatevahelise võrgus mängitava märuli rollimängu "Age of Conan: Hyborian Adventures" arendamist. "Age of Conan: Hyborian Adventures" põhineb Robert E. Howardi lool "Conan the Cimmerian", mille Howard kirjutas 1930-ndate lõpus. Mäng toetab personaalarvuti ja Xbox 360 platvorme. Mängu töötas välja Funcom, kes on teinud ka sellise MMORPG mängu nagu "Anarchy Online" ja põnevusmängu "The Longest Journey". Funcom nimetab oma uut loomet keskmiselt traditsiooniliseks MMORPG-ks ning eelistab kasutada žanrinimetust online action RPG – võrgus mängitav märuli-rollimäng. Põhjenduseks tuuakse välja just see, et mängus puudub traditsiooniline kliki ja hotkey süsteem, vaid kasutatakse uuendusliku täiendatud võimalustega võitlussüsteemi.[1]

Esimesel sisenemisel Hyboria maailma avastate, et mäng on jagatud kaheks tasandiks. Esimese osana on mängijal võimalus valida, kas ta soovib mängida üksi või koos teiste mängijatega. Öösel on mäng nii-öelda üksikmängijale (singelplayer) ja päeval toimub mitmikmäng (multiplayer). Ümberlülitamine ühelt teisele käib onnis magades (koduonn). Terve esimese osa tegevus toimub Tortage'i saarel. Kui mängija jõuab 20. tasemeni, on tal lubatud saarelt lahkuda. Edasi toimub mäng juba teises osas ehk mitme mängijaga osas. Online-maailm lubab tulla dünaamiline, kuna mängijad võivad luua gilde (mängijate kogukondi), vallutada erinevaid alasid ja püstitada ka linnu, mis võivad sattuda aeg-ajalt NPC tüüpi inimeste rünnaku alla.

Algselt pidi Tortage'i osa olema täiel määral ühe-mängija-mäng, kuid selles osas muudeti meelt.

Üheks peamiseks atraktsiooniks "Age of Conani" juures peetakse "Real Combati" süsteemi, mis lubab endisest suuremat mängija kaasamist just võitlusmomentides. Mängija võimuses on suunata oma tegelase lööke kuues suunas. Funcom lubab, et seda süsteemi on lihtne omandada ka kogenumatel vanema põlvkonna MMORPG mänguritel, kes on harjunud kliki-ja-oota võitlussüsteemiga. Uue süsteemi kasutamiseks on vaikimisi määratud mängijale klaviatuuril 5 klahvi: 1, 2, 3, Q ja E. Lisaks on lisatud lahingurivistuse süsteem, mis peaks mängijaid abistama näiteks saduldatud võitluses (mounted combat) ning mis kasutab samuti "Real Combati" süsteemi.

Funcom lubab ka luua mängule sisuosa, mis on mõeldud just kõrgeimal tasemel olevatele mängijatele (nn end game) ning väidetavalt lubatakse mängus kiiremat leveldamise protsessi. Samuti lubas Funcom säilitada graafilise poole, mida Robert E. Howard on kirjeldanud oma raamatus. AoC-le määrati vanusepiiranguks „täiskasvanutele“.

Tegelased[muuda | muuda lähteteksti]

Tegelased luuakse "Age of Conanis" kasutaja kontol ning need salvestatakse koos kasutajakonto andmetega võrgumängu andmebaasi. Tegelasi, mis on loodud mingis konkreetses serveris, ei saa kasutada teistes serverites. Kuid Funcomil on plaanis tulevikus luua serveritevaheline ületoomise teenus. Mängijad saavad oma äranägemuse järgi luua endale isikupärase virtuaalse väljanägemise Hyboria maailmas. Tegelase loomisel on mängijal võimalik valida kolme mängitava rassi vahel. Kuulduste kohaselt võidakse lisada tuleviku laiendustega uusi rasse. Iga rassi esindajate hulgas on 3 tüüpi tegelasi. Kõigi rasside peale kokku on olemas 4 tüüpi.

Aquilonian Cimmerian Stygian
Rogue
  • Assassin
  • Ranger
  • Barbarian
Rogue
  • Ranger
  • Barbarian
Rogue
  • Assassin
  • Ranger
Priest
  • Priest of Mitra
Priest
  • Bear Shaman
Priest
  • Tempest of Set
Soldier
  • Guardian
  • Dark Templar
  • Conqueror
Soldier
  • Guardian
  • Dark Templar
  • Conqueror
Mage
  • Necromancer
  • Herald of Xotli
  • Demonologist

Autasud[muuda | muuda lähteteksti]

Seni on Funcom kahel korral esitlenud mängu "Age of Conan: Hyborian Adventures" Electronic Entertainment Expol (E3) ja saanud auhindu kriitikutelt.

E3 2005

  1. GameSpot Editors' Choice Winner
  2. IGN.com Runner-Up Best of E3
  3. GamersInfo.Net Editors' Choice
  4. Gamezone Best of E3 Award

E3 2006

  1. GameSpot Editors' Choice Winner
  2. IGN.com Best of E3 Winner
  3. GameSpy: MMO Game of Show
  4. Yahoo! Games Best MMOG

E3 2007

  1. IGN.com Best of E3 Winner
  2. GameTrailers Best RPG Nominee
  3. WarCry MMO of the Show Nominee
  4. GC 2007: Best online game

2008

  1. MMORPG.com Most anticipated game of 2007

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Funcom defineerib AoC žanriks online action RPG". Originaali arhiivikoopia seisuga 28. jaanuar 2008. Vaadatud 7. mail 2008.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]