Abja valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Abja valla lipp

Abja valla lipp on Viljandi maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Abja valla lipp.

Lipp on kinnitatud Eesti Vabariigi riigisekretäri poolt 14. mail 2004 ning selle näidis asub vallakantseleis.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Valla lipp on ruudukujuline vapilipp. Rohelisel kangale on lisatud diagonaalne valge väli, mis algab vardapoolsest alanurgast ning millele on paigutatud kolm sinist linaõit. Õied moodustuvad viiest sinisest kroonlehest ja viiest rohelisest tupplehest ning valgest südamikust.

Lipu värvid Pantone värviskaala järgi on roheline PMS 3415 ja sinine PMS: Process Blue.

Kandelipu normaalsuurus on 105×105 cm.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Sinised õied viitavad linakasvatusele ja linatöötlemisele, kui abjakate traditsioonilistele tegevusaladele ja jõukuseallikale. Valge väli sümboliseerib kaitstust, roheline aga ürgset loodust.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Abja valla lipp heisatakse vallavalitsuse hoone juures asuvasse lipumasti, suhtlemisel teiste omavalitsustega, samuti muudel avalikel üritustel.
  2. Lipu heiskamisel koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, linna või valla lipuga, asub Abja valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.
  3. Abja valla lipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes vallavolikogu otsuse või vallavalitsuse korraldusega vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-alal. Teistele isikutele on sellekohased otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]