Vikipeedia arutelu:MTÜ Wikimedia Eesti

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas see on üldine pöördumine? Siis peaks see küll kuskil nähtavamas kohas olema. --Epp 3. november 2009, kell 19:16 (UTC)

See ei olegi kõigile ette nähtud. Vaid neile, kes viimaseid muudatusi jälgivad. Ivo 3. november 2009, kell 21:49 (UTC)
See ei tohiks olla kasutaja nimeruumis, muidu ignoreerivad seda ka viimaste muudatuste jälgijad. Mina näiteks arvasin, et Sa valmistad mingit artiklit ette, ega vaadanud seda üldse. Andres 4. november 2009, kell 07:06 (UTC)
Sina ja Epp olete juba siia sattunud aga kuhu jäid kommentaadid lehel, soovi väljendamine liikmeksastumisel jm. Ivo 4. november 2009, kell 08:33 (UTC)
Mina arvan, et kui juba, siis avalikult. Vikipeedia nimeruumi võiks küll tõsta. Sest seal Wikimedia chapteri juhendis on kirjas, et chapteri liikmeteks võivad olla kõik projekti kasutajad ja ka mittekasutajad, kes soovivad tegutseda Wikimedia põhimõtete edendamise nimel. Et see organisatsioon ei tohiks olla mingi "administraatorite eralõbu". Adeliine 4. november 2009, kell 15:04 (UTC)

Kas meil on piisavalt aktiviste, et me jaksaksime MTÜ-d käigus hoida? Andres 4. november 2009, kell 07:04 (UTC)

MTÜ loomiseks on vaja kahte inimest. Käigus hoidmiseks piisab kui neist vähemalt üks on aktiivne. Seesuguse miinimumnõude täitmine pole meile ju mingi probleem. Pealegi ei peagi see mingi tohutult aktiivne MTÜ olema. Lihtsalt üks juriidiline keha, milla abil oleks meil võimalik senisest edukamalt Vikipeediat promoda ja arendada. Ivo 4. november 2009, kell 08:33 (UTC)

Kas asutamine tuleb ID-kaardiga? Kas tavakasutajad võivad ka asutajaliiked olla? --Tiuks 4. november 2009, kell 08:30 (UTC)

Kuidas täpselt asutamine toimub – sinna on veel piisavalt aega mõelda. Aga kõik aktiivsed tavakasutajad on teretulnud MTÜ-sse astuma. Ivo 4. november 2009, kell 08:33 (UTC)

Misasi on kohalik chapter, mida me tahame tekitada? Kas see on ohtlik? Taivo 4. november 2009, kell 13:32 (UTC)

mtü vs seltsing[muuda lähteteksti]

Kolmanda sektori praktika näitab, et algust saab väga edukalt teha ka seltsinguna.
Pärast pole ka likvideerimisvaegusi jne. suwa 4. november 2009, kell 11:35 (UTC)

Kui projektirahasid taotleda, kas seltsingul on sama suured võimalused kui MTÜ-l? Ave Maria 4. november 2009, kell 14:25 (UTC)
Rahastamise taotlemisel sõltub ju raha andja püstitatud tingimustest? suwa 4. november 2009, kell 16:46 (UTC)

Miks see ei või enam nii edasi kesta? Andres 4. november 2009, kell 19:39 (UTC)

Kas ilma organisatsioonita on võimalik midagi saavutada? Põhikirja kirjutatakse eesmärgid ja need peavad olema samad, mis projekti taotluses. Esimene juhtimisfunktsioon on planeerimine - eesmärkide püstitamine ja tegevuste formuleerimine ning protseduuride kehtestamine. Lühi- ja pikaajaliste tulevikuplaanide koostamine (tulevikus arengu- ja tegevuskava). --Tiuks 4. november 2009, kell 22:22 (UTC)
Kas Sa pead silmas, et me ei saa eesmärke püstitada ja plaane koostada ilma MTÜ-ta?
Muide, kas Tartu raamatukogus läks Vikipeedia populariseerimise üritus korda? Andres 4. november 2009, kell 22:28 (UTC)

Tuleb välja, et ma küsin seda juba teist korda. Kuidas loengud läksid? Andres 20. november 2009, kell 22:27 (UTC)

Käisin neist esimesel. Kohale olid tulnud valdavalt vanemaealised inimesed, kes soovisid eelkõige teada, kuidas lugejana vikit kasutada. Kuigi seda koolitust oli reklaamitud kui redigeerimise õpetust. Enam ei mäletagi, mille kohta täpselt küsimusi küsiti, aga enamikule sai suhteliselt ammendavad vastused antud ja tundus, et veidi targemaks said kõik (ka mina). Läksin veidi enne lõppu ära, aga Ivo ütles, et kõik olid väga rahul olnud ja tänanud. Adeliine 20. november 2009, kell 23:15 (UTC)
Teisel koolitusel oli natuke noorem seltskond ning veel rohkem inimesi kohal (rohkem kui ruumis arvuteid). Kuigi paljud olid tulnud sellise üldise info kohta rohkem teada saama siis leidus juba neid, kes said natuke enam seda redigeerimise õpetust.
Kuna mul üks sõber istus ühtlasi arvuti taga ja tegeles loenguslaididega ning Vikipeedias näidisringikolamisega siis oli asi ikka päris loengu moodi kohe. Esimene kord eriti polnud (aga esimene kord vedas ka tehnika alt).
Mõlema koolituse ajal tekkis uusi kasutajakontosid ja sai tehtud uusi muudatusi artiklites. Aga mul puudub igasugune info, et mis sai edasi.
Tõenäoliselt korraldan varsti mõne koolituse veel. Kasutegur ehk tohutu pole aga algus seegi. Ivo 20. november 2009, kell 23:51 (UTC)

Alustasin mingi põhikirja algega siin. Tegin seda sellepärast, et nii võiks saada selgemaks, mis kasu reaalselt MTÜ-st võib tõusta ja millistel alustel see võiks toimima hakata. Adeliine 21. november 2009, kell 14:32 (UTC)

Põhikirjas ei mainita Vikiülikooli - http://beta.wikiversity.org/wiki/Esileht
Kas peaks lisama, või on tegemist miski muuga ?
suwa 16. juuni 2010, kell 10:22 (EEST)[vasta]
Vikiülikool peaks olema põhikirjas ? suwa 25. juuli 2010, kell 11:26 (EEST)[vasta]
Arvan, et eraldi nimetada pole tarvis, küll aga peaks kutsuma selle tegijaid. Andres 25. juuli 2010, kell 12:53 (EEST)[vasta]
Põhikirjas pole ühtegi konkreetset Vikiprojekti (mainitud pole ka eestikeelset Vikipeediat) ning nende seal loetlemine on ebavajalik. Ehk mõtlesid siinset lehekülge? Ivo 25. juuli 2010, kell 14:57 (EEST)[vasta]

Mis see lehekülg ümber tõsteti? Juba siinsamas lehel on öeldud, et tuleks kirjutada eraldi lehekülg: Kirjutada valmis vastav MTÜ-d tutvustav lehekülg Vikipeedia nimeruumi (see siin pole selleks!). Mis jäi arusaamatuks? Ivo 21. november 2009, kell 17:21 (UTC)

No selle võib ümber kujundada ja vana jutu võib vajaduse korral arhiivi saata. Võib ka sellele siin teise pealkirja panna. Kasutaja nimeruum ei ole selliseks kõiki puudutavaks asjaks sobiv. Andres 21. november 2009, kell 17:26 (UTC)

Kui kohanimi Eesti on mittetulundusühingu nimes viimasel kohal, siis see pole kooskõlas eesti ortograafiaga (Erelt, Mati, Tiiu Erelt, Kristiina Ross 2007. Ortograafia. Algustäheortograafia. Asutused, ettevõtted, organisatsioonid, ühendused. – Eesti keele käsiraamat. Tallinn: Eesti Keele Sihtasutus; http://www.eki.ee/books/ekk09/index.php?p=2&p1=7&id=40). Nii et õige lahendus oleks järgmine: MTÜ Eesti Wikimedia (nagu äriühingu, AS-i Eesti Statoil puhul), mitte MTÜ Wikimedia Eesti.

Kui ühingu liigi nimetust mittetulundusühing kavatsetakse alati kasutada kõige lõpus (s.o Wikimedia Eesti MTÜ), siis on kõik tõene (Eesti Keele Instituudi keelenõuandla 2007. – Varasemad keelenõuanded. AS ja OÜ; http://keeleabi.eki.ee/index.php?leht=8&id=81). Vääralt toimitaks siis, kui lausutakse Wikimedia Eesti selmet sõnada Eesti Wikimedia, sest peetakse ju silmas Eesti Wikimediat, mitte Wikimedia Eestit tähenduses 'Wikimedia omanduses olev, loodud või kujuteldav Eesti'.

Kui kohanime Eesti soovitaks ära tuua mittetulundusühingu nimes inglise keeles, sest Wikimedia on ingliskeelne nimi, siis oleks korrektne panna nimeks MTÜ Estonian Wikipedia (nagu äriühingu, AS-i Estonian Air puhul) või MTÜ Wikipedia of Estonia (nagu Eesti Panga ingliskeelse nime Bank of Estonia puhul), mitte aga MTÜ Wikipedia Estonia.

Järgmine võimalus on jätta Wikimedia tuntust arvestades ja lühidust taotledes kohanimi ära, sest nimi mittetulundusühing Wikimedia viitab juba ise sellele, et asutus on registreeritud Eestis. Nõnda et isikute vabatahtliku ühenduse nimi saab olla mittetulundusühing Wikimedia (nagu äriühingu, aktsiaseltsi Stockmann puhul).

Kui kohanimi Eesti on ühenduse nimes eesti keeles, siis võib nimes kasutada Wikimedia asemel eestikeelset vastet, mis on Vikimeedia. Nõnda et nimeks saab olla MTÜ Eesti Vikimeedia. Varem on tarvitatud ühenduse asukohamaa keelega haakuvat või haakuvamat nimekuju (Wikipedia 2010. – Wikimedia Foundation. Projects, initiatives and chapters. Local chapters; http://en.wikipedia.org/wiki/Wikimedia#Local_chapters).

Isegi siis, kui kohanime ei jäetaks Eestis loodud ja registreeritud isikute vabatahtliku ühenduse nimme, ent otsustataks Wikimedia asemel pruukida selle eesti- ehk riigikeelset vastet, siis oleks meil eraõiguslikuks juriidiliseks isikuks mittetulundusühing Vikimeedia. Nii et ühingule viitava täiendi (s.o mittetulundusühing) või lühendita (s.o MTÜ) kutsutaks asutust eestipäraselt Vikimeediaks. Uwe Riisenberg 19. augustil 2010. aastal kell 23.09 (UTC järgi)

Mõned küsimused[muuda lähteteksti]

Kui suured need riigilõivud on, mis tasuda tuleb? Kuna täpsed plaanid pole paigas, siis eelarvest ilmselt veel vara rääkida. Kas kandidaadid esimesse juhatusse on juba paigas? Kas MTÜ loomine muudab midagi reaalselt paremaks? Ma saan aru, et mingid võistlused ja õpitoad toimuvad juba praegu. Kui luuakse MTÜ, siis mõned aktiivsed kasutajad hakkavad oma aega artiklite kõpitsemise asemel paigutama MTÜ-sse. Kas MTÜ loomisega hakataks ka tihemini koos käima (hoogtööd jne.)? Kas MTÜ hakkab mingil määral kehtestama reegleid artiklite toimetamisele? --Kyng 22. november 2009, kell 14:04 (UTC)

Need riigilõivud pole ülearu suured ja sõltuvad suures osas sellest kas ja mil määral kasutada notari abi. Ütletlem, et kokku näiteks 1000.-
Küll selle juhatuse kokku saab. Praegu nagu vara rääkida sellest minu arvates.
Kui puuduks usk, et MTÜ loomine midagi paremaks muudaks siis miks seda üldse ajama sai hakatud?
MTÜ ei saa ära võtta aktiivsete kaastööliste aega kuna kogu tegevus toimuks ju Vikipeedia heaks ning ei tekiks juurde mingeid täiendavaid ja aega neelavaid tegevusi. Pigem on lootus, et igasugu koolituste korraldamine ja Vikipeedia propageerimine muutuks senisest hulga lihtsamaks, mis tähendaks pigem aja kokkuhoidu. Ning, et organisatsiooni olemasolu annaks suurema kaalukuse ja rohkem kaasarääkimisõigust ühiskonnas.
Mind huvitaks aga, et milline saaks olema loodava MTÜ sümboolika (1.5. MTÜ-l on iseseisev raamatupidamine, sümboolika ja pitsat.)
Ivo 22. november 2009, kell 15:08 (UTC)
Sümboolika valimist võib teha ka peale asutamist. Muide ID-kaardiga e-äriregistris on riigilõiv 300 krooni. --Tiuks 22. november 2009, kell 17:58 (UTC)

Võimalikud eesmärgid[muuda lähteteksti]

Pakuks juba projektilehel kirjas olevale lisaks ka igasuguste mallide/juhendite tõlkimise korraldamise. Sammuti juhendite koostamise, kui see vajalik on.--Kyng 23. november 2009, kell 15:32 (UTC)

Kindlasti ei hakka MTÜ ühegi projekti sisuga tegelema. Ave Maria 25. november 2009, kell 21:02 (UTC)
Kuna MTÜ eesmärk oleks eesti keelse vikipeedia edendamine ja kavatsetakse ka koolitusi korraldada, siis korralike juhendite loomine võiks justkui eesmärkidega kokku minna. Mis tõlkimisse puutub, siis ma ei mõelnud, et MTÜ selle otseselt käsile võtaks, aga tõlkimisüritusi vms võib ju ikka korraldada. --Kyng 26. november 2009, kell 13:18 (UTC)

Tegevuskava[muuda lähteteksti]

Minu meelest peaks kõigepealt visandama näiteks järgmise aasta tegevuskava. Siis saaks ettekujutuse, milleks MTÜ-d üldse teha. Andres 25. november 2009, kell 19:22 (UTC)

Panin kirja, mis esimese raksuga pähe kargas. Palun täiendage. Ivo 25. november 2009, kell 20:22 (UTC)

praegusel hetkel loen ma välja siit lehelt nii, et lisaks sellele, et ma olen üle 3 aasta panustanud vabatahtlikult oma aega Vikipeedia arengusse, võib juhtuda, et MTÜ-ga liitumisel pean ma selle eest veel rahagi maksma (25 kuni 50 aastas), et lisaks vabatahtlikule toimetamisele Vikipeedias veel ka MTÜ-st "pudenevaid ülesandeid" täita. kas mul jääb üldse Vikipeedia toimetamiseks aega pärast MTÜ-ga liitumist? Kui adminnidele võib MTÜ loomine tekitada ajanappust, siis vaevalt seda MTÜ-d vaja on, sest sel juhul töötab ta ju oma eesmärgile vastu. Ave Maria 11. detsember 2009, kell 15:30 (UTC)

Ühel organisatsioonil on väga raske elada puhtalt õhust ja armastusest. Võib ju loota, et keegi toetab, aga toetuse saamiseks tuleb ilmselt kuhugi taotlus saata ja selleks ümbrike ja marke postkontoris just tasuta ei jagata, paberist rääkimata, kuhu see avaldus trükkida. Ja nii need kulutused tekivad. 25-50 EEK aastamaksu ja 12 võimaliku liikme juures oleks aastaeelarve 300-600 EEK, sellega just kaugele ei jõua. Ja ei ole mõtet luua organisatsiooni, mille raames keegi midagi teha ei taha. --Kyng 11. detsember 2009, kell 19:41 (UTC)
See rahaküsimus siin vast küll põhiline pole aga ma vastaksin sellele esimesena. Võtke seda summat kui sümboolset makset, sest reaalsuses see seda on. Ma võin ka kinnitada, et MTÜ tegelikud aastaeelarved tulevad kindlasti viiekohalised ning neid sissetulekuid tuleb oluliselt enam kui see mõnisada krooni. Aga nagu Kyng ütles: "ühel organisatsioonil on väga raske elada puhtalt õhust ja armastusest".
Ave Maria teisena välja käidud kartuse kõrvaldamisele pühendaksin ma aga juba üksjagu rohkem tähemärke.
Alustuseks võin käsi südamel kinnitada, et MTÜ eesmärgiks on tõesti korralda rohkem võistluseid ja koolitusi, kaasata Vikipeedia tegevusse uusi inimesi ja organisatsioone, tutvustada Vikipeediat ja selle võimalusi laiemale auditooriumile jne. ning kahtlemata tähendab see ka seda, et selliste tegevuste peale kulub senisest rohkem aega.
Aga ma arvan, et mitte ajakulu ei ole siin see oluline faktor, millest me kõnelema peaksime. Kui näiteks artiklikirjutamise võistlused tähendaksid ainult ajakulu siis me neid ju läbi viia ei sooviks. Aga me ju soovime, sest me usume, et sellele pühendatud aeg ja vaev tuleb kuhjaga tagasi värske kaastöö näol ning loodetavasti lisandub selle abil ka uusi kaastöölisi.
Seega mitte kvantiteet vaid kvaliteet on see, mida me taga aja peame. Me peaksime oma ressursse kasutama võimalikult otstarbekalt ja ka aeg on üks sellistest ressurssidest – arvatavasti neist kõige olulisem.
Ma usun, et MTÜ aitab seda saavutada ja kuigi me kulutaksime nö kõrvalisele tegevusele senisest rohkem aega, tuleb see tagasi uue kaastöö näol ning toob kaasa uute vikipedistide esilekerkimise ning inimeste teadlikuse kasvu Vikipeedia osas. Pea kõik lisanduv nö kõrvaline tegevus oleks ju tehtud Vikipeedia heaks ja ma loodan, et MTÜ aitab neid tegevusi oluliselt lihtsustada ning pakub ka ühtlasi uusi võimalusi.
Püüame selle poole, et kui eestikeelse Vikipeedia positsioon suuremate Vikipeediate nimekirjas muutub siis see muutus viib meid ülespoole. Ning ärme unusta ka võrukeelset Vikipeediat. See on siiski kogukonna ühisprojekt ja me teeme seda eesti keele heaks.
Ivo 12. detsember 2009, kell 00:08 (UTC)
Toetan Ivot ja oma kogemustele tuginedes lisaksin, et ainult MTÜ saab aidata Vikipeediat edasi viia. Olen ise ühe MTÜ juhatuses. --Tiuks 12. detsember 2009, kell 21:49 (UTC)

Mis see tähendab, et Horisont on meie meediapartner? Andres 12. detsember 2009, kell 18:36 (UTC)

Sai vast liiga otse kirja pandud – Horisont on meil niiöelda meediapartner. Koostööpartner oleks ehk parem sõna. Me saame Horisondis avaldada tasuta reklaam ja viimasel neljapäeval sai arutatud ka näiteks võimalust korraldamaks fotokonkurssi läbi nende. Ivo 13. detsember 2009, kell 09:53 (UTC)
Ma tunnen puudus kohast, kus niisugused uudised kirjas oleks. Andres 13. detsember 2009, kell 10:04 (UTC)
Ma üritan lähipäevil tulevastele MTÜ liikmetele meililisti teha, kus selline info levima peaks (eriti see tulevikku suunatud info kuna seda ei ole osaliselt minu arvates väga mõtet siia üles kirjutada – täpsemalt siis seda osa, mis ei ole vähemalt 95 % kindel). Ivo 13. detsember 2009, kell 13:57 (UTC)
Ja sinna listi jääb muidugi ainult materjal, mis on seotud loodva MTÜ tegevusega, kuniks see on ka Vikipeedias avaldamiseks küps. Ei ole sellist plaani, et mingit infot kellegi eest varjata. Lihtsalt pole tarvis kohe kõike plaanitavat ning kuulujutu tasemel olevat esimesel võimalusel üles riputada – seda võiks enne kuskil vähe läbi arutada. Ivo 13. detsember 2009, kell 14:02 (UTC)
Olgu. Aga juba toimunud sündmused võiksid mingil omaette leheküljel kirjas olla. Andres 13. detsember 2009, kell 14:05 (UTC)
Ma mõtlen, eesti Vikipeedias tuleks kirjeldada eesti Vikipeediaga seotud sündmusi olenemata sellest, kas nad on MTÜ-ga seotud. Andres 13. detsember 2009, kell 14:07 (UTC)

Ma ei saa enne rahulikult Vikipeediat teha, kui olen öelnud, mis ma asjast arvan. Seda enam, et see arutelu kipub jälle nurgataguseks asjaks. Eks ma pean siis jälle siin see lapsesuu olema. Ja minu jaoks ilmneb kogu arutelu juures mingi üldine hoiak, mis sunnib ka ehk veidi üle reageerima.

See siin ja seal teisel lehel pole ju mingi arutelu, kui kõik läheb ikka kirja nii, nagu Ivo heaks arvab. Mille poolest see meililisti arutelu erineks? Pealegi, miks ma peaksin meile saatma inimestele, kes arutelus ei osale. Ma arvan, et kõik, kes oleksid asjast huvitatud, peaksid kokku saama ja vahetult asjad selgeks rääkima. Praegu on ju lihtsalt nii, et Ivo annab teada, kuidas asjad on, võtke või jätke. Tema "kinnitab käsi südamel", et hakkab olema nii ja naa. Kui keegi avaldab arvamust, siis saab vastuseks "miks me kogu aeg vaidleme" (mis kostab küll rohkem nii, et miks te mulle vastu vaidlete). Võib-olla siis ikka ei peaks tegema organisatsiooni, mis kuidagi Vikipeedia nimel esineb. Sellel ühingul peaks mingi teine nimi olema; selliseks tegevuseks sobib minu arvates osaühing või aktsiaselts, mitte aga vabatahtlike võrdsete liikmete ühendus.

Kas kogu see MTÜ tegevus hakkakski olema selline nagu praegu see asutamine? Et kõik on juba ette ära otsustatud, ilma et vaevutaks isegi põhjendama (vt aasta alguse arutelu); paar inimest esitavad ettepanekuid, mida ignoreeritakse; ja ülejäänud ei arva midagi. Ja kas näiteks võistlused ja muud projektid hakkavadki edaspidi olema mingid sooloprojektid, millest teised tagantjärele teada saavad. Ja teemadel, millest ainult üksikud inimesed kirjutada oskavad. Muide, kes neid IT-artikleid toimetama hakkab? Senise kogemuse põhjal on need vist ühed jubedamatest.

Mina panin oma nime kirja ainult selleks, et püüda kuidagi ohjeldada midagi, mis tundub katsena hoida kogu Vikipeediat samasuguse kontrolli all nagu on praegu esileht või piltide valimine või Rubiku kuubik jne, mille puhul keegi nagu ei tohikski suud lahti teha.

Ja ka tegevuse kirjeldus ei saa olla mingi sisutu loosunglik mull-mull nagu arendamise propageerimise saavutamine. Minu arvates oleks ühendust äärmisel juhul tarvis ainult kui juriidilist keha konkreetsete ürituste jaoks raha küsimiseks ja selle administreerimiseks, eelkõige selleks, et võimalikud annetajad saaksid annetatud raha valutult kuludesse kanda. Sellest ei saa teha mingit massiivset ja kulukat organisatsiooni, mille ülalpidamine kogu sissetuleku ära sööb ja seni Vikipeedia sisule pühendatud aja endale nõuab. Kõiki neid teisi asju saab ju teha ka ilma organisatsioonita, nagu me oleme ka norra võistlusega tõestanud. Organisatsioone ei looda selleks, et keegi saaks oma visiitkaardile kirjutada "juhatuse esimees". Praegu igatahes selline mulje jääb. --Epp 14. detsember 2009, kell 16:53 (UTC)

ma pole seda pikka teemat palju jõudnud uurida, kuid tundub, et mitmed püüavad Ivot laita. Minu meelest on ta üks väheseid, kes üldse reaalseid samme Vikipeedia promomise suhtes on ette võtnud. Ja, mis on seal halba, kui keegi aktiivne saab omale kaela MTÜ esimehe vms tiitli? --Dj Capricorn 14. detsember 2009, kell 17:07 (UTC)

Väga hea, et meil on üks eriti aktiivne vikipedist, kes üritab kedagi koondada ja kellegi tööd organiseerida. Väga tubli temast. Ainult ma ei saa aru, keda ta siinjuures koondab ja kelle tööd ta organiseerib. Mõnda lugejat, administraatorit või muidu toredaid inimesi. Mis list see nüüd olema saab. Samahästi võib asju ju ka siin arutada???? Samuti on oluline välja töötada konkreetne tegevuskava, mitte selline asi, mille kohta eespool öeldi mull. Mulle paistis ta samuti ühe suure ümmarguse jutuna. Ja üldse, alustuseks me peaks siiski kokku leppima, kas MTÜ esindab eesti ja võro vikit või liikmeid, ning kes nendeks liikmeteks olla võivad, kas Leon võib? Mis eesmärk tal siis ikkagi on ja kas seda on vaja. Kas vanaviisi ei saa???? --Mona 14. detsember 2009, kell 19:45 (UTC)

Nii Vikipeedias tegutsemine kui MTÜ-sse kuulumine on mõlemad vabatahtlikud. Peaks olema ka arusaadav, et iga MTÜ vajab juhatajat ja/või juhatust. Ei jää meil ka keegi igavesti Vikipeediaga tegelema ja nõndasamuti hakkavad vahetuma juhatuse liikmed. Ning kui MTÜ liikmed pole juhatusega rahul siis peaks olema samuti täitsa mõistetav, et säärane juhatus järgmist aastat pukis ei ole. Seega demokraatliku organisatsiooni puhul ei ole vist väga võimalik, et keegi mingeid nurgatagusi võimumänge vms. pikalt katsetada saab.
Ma püüan pidevalt iga oma seisukohta ära põhjendada ja parandage mind, kui ma eksin, aga mulle vähemalt tundub, et seni on see õnnestunud. Võin ka tunnistada, et mõne möödalaskmise olen teinud – näiteks tahtsin ma seda alguses oma kasutaja alamlehena hoida, et mõtet enne arendada jõuaks, kui see Vikipeedia nimeruumi üles seadmiseks piisavalt küpse on (nagu näiteks Ave Maria on geoloogia-teemalise võistluse kohta infot riputanud ainult oma kasutaja alamlehele). Paistab aga, et seda suudeti tõlgendada juba ei tea mis ime viise pidi. Aga seda võin ma küll selgituseks lausuda, et pole see kohaliku chapter-i loomise mõte ainult minu närvivõrgus ringi vudinud impulss vaid seda mõtet on meist üsna mitmed mõlgutanud. Sai ka Tartus toimunud kokkusaamisel selleni jõutud, et MTÜ asja peaks lõpuks ometi ära tegema ning seda ei tasu lõputult edasi lükata.
Ma oleksin kusjuures väga rahul sellega, kui keegi tuleks ja aitaks mul esilehega tegeleda. Ma ei saa jääda ju sellega üksi lõputult tegelema. Kui mitte enne siis järgmise aasta oktoobris kindlasti jõuab kätte aeg, kui keegi(d) selle üle võtma peab/peavad, sest mina lähen aega teenima (ning ma kohe muretsen selle pärast, et kas ikka keegi leidub). Ning kui ma ka nädala piltide juures kriitiline olen siis küllap olete ka kõik teie märganud, et Vikipeedia ei ole just mingi fotoportaal. Seega on kriitika pildivalimisel ka põhjendatud, sest kuigi artikleid me ju võime kirjutada osata siis paljud meil siin midagi fotograafiast jagavad?
Seega ma loodan, et ma ei mõju nüüd isekana aga palun tegeleme edasi sisulise poolega ja mitte mingite süüdistustega. Tõenäoliselt on ka mingeid asjalikke küsimusi MTÜ kohta, mis ehk veel selgeks rääkimist vajaksid ja mida keegi pole taibanud küsida. Püüame pigem need üles leida.
Ja kõik, kes on MTÜ nimekirjas, peaksid praeguseks olema oma postkasti ühe kirja saanud, kus on kutse MTÜ e-posti listiga liitumiseks või paaril juhul ka küsimus, et mis aadress peaks teilt listi jõudma. Seni on listis alles 6 liiget. List on siis MTÜ tegevuse arutamiseks ning MTÜ siseinfo levitamiseks. Sellest esimene pool ehk see tegevuskava osa peaks ka niipea Vikipeediasse jõudma kui tegevuse osas on üksmeelele jõutud.
MTÜ esindaks ainult iseenast (siis pole karta kohtussekaebamisi). MTÜ seisab aga nii eesti- kui võrukeelse Vikipeedia arengu eest ning selle juhatusse võivad kuuluda kõik MTÜ liikmed. Ning selle tegevuskava võiks kindlasti konkreetsemaks kirjutada aga seda peaksime ühiselt tegema (ma võin sellega muidugi ise alustada aga nähtavasti peaksin ma siis väga palju aru andma hakkama ja vastama teab-mis süüdistustele). Ivo 14. detsember 2009, kell 20:08 (UTC)
Tehkem lihtsalt kõik selleks, et kellegi poolt mingeid nurgataguseid võimumänge vms tekkida ei saakski.
Kas ei olnud mitte esilehe iganädalase muutmise idee puhul juba kahtlusi, et seda ei suudeta teha? Ivo võttis selle ülesande.
Mina olen märganud, et Vikipeedia ei ole fotoportaal. Kuid minule teadaolevalt on ainuke eestikeelse Vikipeedia kogukonnale annetatud fotokas Ivo käes. Kas keegi on temalt seda laenata soovinud? Mina. Kas on ka laenata saadud? Minul see ei õnnestunud. Et minu arust see Ivo tõstatatud fotode teema käib küll tema enda kapsaaeda.
Ei ole midagi halba selles, et aktiivne inimene saab MTÜ juhatuse esimeheks. Aga "mina kinnitan" väljendeid saab kasutada FIE ja käske ja keelde kohus, mitte MTÜ juhatuse esimees (ere näide väljendite kasutamisest siin. Iga aktivist lihtsalt ei sobi juhatuse esimeheks. Ave Maria 14. detsember 2009, kell 20:41 (UTC)
Kas me tegeleme siin juhatuse valimise või MTÜ loomisega? Tundub, et esimesega kuigi ma ei ole märganud, et suurt keegi oleks teada andud oma soovist üldse juhatusse kuuluda. Aga mingid mängud vist juba käivad jah ja mina olen lihtsalt aeglase taibuga.
Kui võib sulle meelde tuletada, et kuidas sa seda fotokat küsisid, siis ma tsiteeriks "olen tegelikult suur unustaja ja kaotaja. ma ei tea, kas see mul ka tagasitulles olemas oleks." Ma ei tahaks nüüd küll vastu süüdistada aga no sellise küsimise peale, mida ma oleksin pidanud vastama?
Ja see kõrvaltegelastest koondartiklitesse kirjutamise teema nüüd hetkel ka siia ei puutu. Ivo 14. detsember 2009, kell 21:00 (UTC)
No mina sinu asemel ilmselt käitunuks nii nagu fotokas oleks kogukonnale kuuluv mitte mulle isiklikult kuuluv. Loodan, et ainult mulle tundub, et Ivo jälle ütleb, mis puutub, mis ei puutu; mida võib ja mida ei tohi. Noh, sellised ütlemised on ümber kujunenud mu usaldust Ivo vastu. Kuna ma tema adminnikandidaadiks esitasin, järelikult oli mul usaldus tema vastu. Ma ei saa aga praegusel hetkel samamoodi öelda. Ave Maria 15. detsember 2009, kell 05:45 (UTC)

Üldiselt ei argumenteerita enam siinses diskussioonis enam ratsionaalselt, vaid võimendatakse sihilikult mingeid väikesi puudusi, mis Ivol esialgu asjade korralduses ilmnesid, ja klaaritakse omavahelisi isiklikke suhteid.

Öelge siis parem kohe ja ausalt välja, et te ei usalda Ivot ja ta ei meeldi teile, seepärast ei sobi ka ideed, mis on käsitletavad tema ideedena ja võiksid anda talle nende ellu rakendamisel mingi kujutletava eelise. OK, ehk ma liialdan, aga üha enam kisub jutt sinna. Ja teiseks, et te ei näe MTÜ loomiseks mingit tarvidust ja soovite olukorra jätkumist kujul nagu see siiani on olnud. Siis saame sellele diskussioonile joone alla tõmmata ja inimeste isiklike suhete klaarimise ehk avalikust ruumist MSNi või kirjade tasandile tagasi viia.

Ma olen nõus, et ei Ivo ei esitanud algselt oma ideed kõige paremal viisil ja oli võib-olla veidi tuline oma seisukohtade tutvustamisel, aga minu meelest on ta oma viimaseid seisukohti ja ettepanekuid korralikult ja avalikult põhjendanud, üritanud vastata igasugusele kriitikale ja tagasisidele ning olnud igati diskussioonile avatud. Tema püüd liikuda tagasi mingile suletumale suhtlusvormile on siin üles näidatud minimaalset huvi ja isiklikke rünnakuid arvestades igati mõistlik. -- Toomas 14. detsember 2009, kell 21:26 (UTC)

Minu meelest ei saa arutelus asjalikke argumente ja isiklikke rünnakuid päris lahku viia. Kui jutt on usaldusest isiku vastu, siis siin mängib kaasa kogu kogemus temaga. Ja praegusel juhul on usaldus konkreetse isiku vastu läbi põimunud usaldusega loodava MTÜ vastu üldse. Sellepärast ei ole minu meelest personaalküsimus antud juhul eraasi.
Arvan, et kellelgi ei ole midagi MTÜ loomise vastu. Asi on hoopis selles, et ei ole tekkinud veendumust MTÜ loomise vajalikkuses ega usaldust seal sugeneva asjaajamise vastu. Nii mõnigi astub MTÜ-sse lihtsalt sellepärast, et tal puudub usaldus, et ilma tematagi kõik õigesti läheb.
Minu meelest peaks Ivo järele mõtlema ja kriitilisi märkusi arvesse võtma, sest see on ainuke viis usaldust võita. Andres 14. detsember 2009, kell 22:34 (UTC)

Mis puutub tegevuskavasse, siis konkreetse tegevuskava visandit ootaks ikkagi MTÜ algatajalt. Kui see tekitab entusiasmi, tulevad teised appi. Andres 15. detsember 2009, kell 08:27 (UTC)

Kui te teete plaane (korraldate kokkutulekuid), mõtlete sellele, kuidas edasi tegutseda. MTÜ ja niisama kokkusaamise vahe on selles, et grupp tegutseb organiseerimata (kohustusi ei ole). Keegi ei vastuta mitte millegi eest. Kellegil ei ole silme ees eesmärke ja keegi ei aruta selle üle, kuidas neid eesmärke saavutada. Kui üldse soovitakse Vikipeedias mingit süsteemi luua, siis selleks sobib ideaalselt MTÜ, et natukegi Vikipeedia kaoses korda luua. Palun küsige väljaspoolt Vikipeediat abi. Ma ei viitsi rohkem jahuda. Siin toimuv ületab varsti igasugused piirid. Selline koostöö ei näita üles usaldust koostööpartnerite vastu. Ma ütleksin selle kohta häbi Vikipeediale. --Tiuks 15. detsember 2009, kell 09:23 (UTC)

Ma olen lähedalt seotud hulga MTÜ-dega, aga neis kõigis ma ei ole liige. Ma mõtlen, kumba ma peaksin tegema: kas astuma liikmeks või jääma "lähedalseisvaks isikuks". Miks on üldse MTÜ-d vaja? Mida see MTÜ teeks? Jah, plaanid on olemas. Aga peaaegu kõike seal kirjas olevat saab teha ka ilma MTÜ-ta. Välja arvatud üks asi: MTÜ abil on oluliselt lihtsam raha välja ajada. Niisiis saab MYÜ üheks põhitööks projektide koostamine ning taotluste esitamine kulkale, Avatud Eesti Fondile ja ükspuha kellele. Ning pärast vastav aruandlus, juhul kui mingit raha on saadud. Projekte koostada ma ei oska, aruandluses olen nõrk. MTÜ-le raha annetamiseks ei pea liige olema. Ühel aastal olin ühe MTÜ aasta suurim sponsor (1000 krooni), ilma selle liige olemata. Taivo 16. detsember 2009, kell 13:27 (UTC)

MTÜ liikmeks astudes saad selle tegevuse üle kaasotsustajaks. Andres 16. detsember 2009, kell 20:06 (UTC)

Rahastamine[muuda lähteteksti]

See on hea mõte. MTÜ nimelt saab projekti kirjutada ja toetust saada nt Avatud Eesti fondist (http://www.oef.org.ee/et/contest/). Geonarva 3. november 2009, kell 21:29 (UTC)

Võrukeelne Vikipeedia[muuda lähteteksti]

Võrukeelsel vikipeedial läheks loodava Eesti Wikimedia MTÜ tuge vaja küll. Eesti ja võru viki kasutajate hulk ja sellest sõltuv üldine tase ning probleemid on muidugi üksjagu erinevad. Vaevalt, et võru viki vähesed aktiivsed toimetajad-tegelejad lisaks võru viki oma asjadele MTÜ-s palju midagi muud liigutada jõuaks, aga ühte MTÜ-sse kuulumine ja selle läbi sündiv suurem koostöö on mu meelest küll loomulik ja vajalik.--Võrok 3. detsember 2009, kell 11:00 (UTC)

kuskil võiks viidata ka võimalusele, et kui luuakse Vikipeedia mulgi keeles, tartu keeles, setu keeles, kihnu keeles, eestirootsi keeles, Eesti-poolses baltisaksa, Laiuse mustlaskeeles või muus Eesti regionaalkeeles, siis toetaks MTÜ Vikimeedia Eesti ka neid. see oleks lihtsalt loogiline yldistus võrukeelse Vikipeedia toetamise pealt. 62.65.192.84 17. jaanuar 2010, kell 20:24 (UTC)
On üsna kindel, et selliseid ei looda, seega pole vajadust. Adeliine 17. jaanuar 2010, kell 20:31 (UTC)
Organisatsioon on territoriaalne, mitte keelepõhine. Eestis on ju ka vene, inglise ja teistes keeltes kirjutajaid. Ka nemad peaksid olema haaratud. Andres 17. jaanuar 2010, kell 20:54 (UTC)

Näikse, et sõna chapter läheb päris palju tarvis ja too väärib tõlget. Pakun vastet haru. Haru all võib mõista ka emaorganisatsioonist sõltuvat haru ja teisalt on see kokkuleppe ja määratluse küsimus. Kui ei meeldi, pakkuge paremaid vasteid. 193.40.10.180 11. jaanuar 2010, kell 06:50 (UTC)

Asutajaliikmed[muuda lähteteksti]

Liikmete nimekirja pealkirjaks pandi "Asutajaliikmed". Asutajaliikmed on ju need, kes on asutamiskoosolekul ja asutamislepingusse kirja pannakse. Kõik, kes siin kirjas, ei pruugi tingimata asutamiskoosolekule tulla. Ja mul on küsimus. Kui liikmeks võtmise otsustab juhatus, siis kes otsustab, kes tohib olla asutajaliikmeks? Sest asutajaliikmed on ka liikmed, kuigi neil mingeid erilisi lisaõigusi ei ole (välja arvatud see, et nad määravad alguses juhatuse). Adeliine 14. jaanuar 2010, kell 17:29 (UTC)

Muutsin veidi seda pealkirjanime. Ivo 14. jaanuar 2010, kell 17:58 (UTC)
Asutajaliikmed ongi need, keda praegu kirja pannakse, asutajaliikmeks võivad olla kõik, kes soovivad. Asutajaliikmed valivad endi seast juhatuse. Kui MTÜ hakkab toimima, siis edaspidisi liikmeks soovijaid valib juhatus.Kui asutajaliikmeks praegu nime kirja pannud kohale ei tule, siis nad peavad edaspidi liikmeks astumist taotlema võrdselt teistega, kes soovivad liikmeks saada. Palun muuta pealkiri tagasi!
...liikmeks soovijaid valib juhatus... loodan et sõnastasid valesti -- Ahsoous 31. jaanuar 2010, kell 21:40 (UTC)
Vastupidi, asutajaliikmeteks on kõik, kes soovivad, sest alguses ju pole mingit juhatust. Juhatus ei saa valida asutajaliikmeid ! Edaspidi, kui mtü toimib, siis valib liikmed juhatus. Asutajaliikmeid ei saa tagantjärgi ei kustutada, ega ka muuta.Summel 31. jaanuar 2010, kell 22:17 (UTC)
Ega see tulevased liikmed vale nüüd ka ei ole. Vaevalt, et neid kõik kohe asutajaliikmetena tegelikult kirja saavad.
Ja et mis selle juhatusega on? Kõik ju korras. Ivo 1. veebruar 2010, kell 00:09 (UTC)
Juhatusega on näiteks selline lugu, et pole veel juhatust - kui pole juba mingeid kokkuleppeid.Liikmed on tulevikus kõik kokku, nii asutajaliikmed, kui ka need kes liituvad peale mtü toimima hakkamist, seega on hetkel tegu ainult asutajaliikmetega.Summel 1. veebruar 2010, kell 00:45 (UTC)

Eesmärgid[muuda lähteteksti]

Praegune on tõesti natuke absurd, milleks ikkagi seda mtü-d vaja läheb? Kas tõesti ainult selle jaoks, et kellelegi uut arvutit osta või siis, et keegi saaks reisi välismaale?? Olen ka seotud paljude MTÜ-dega ja arvan, et selle mtü eesmärgiks võiks peamiselt olla ikkagi eestikeelse wikipedia esindamine, aga mitte projektipõhine, et kirjutatakse üks konkreetne projekt valmis, et raha saada ja siis kulutatakse see ära ja muu tegevus jääb soiku. Milleks konkreetselt seda mtü-d hakatakse kasutama? Kas ilma mtü-ta ei saa jätkata? Pessimistidele - kas te kardate, et kui mtü peaks esindama eestikeelset wikipediat, siis jääte oma administraatori õigustest ilma? MTÜ on vabatahtlik ühendus ja sinnakuulumine või mittekuulumine ei muuda sisuliselt midagi. Nõustun siinkohal kasutajatega Taivo ja Tiuks.Soovitan ka mitte tähti närida ja komakohta otsida, vaid tegeleda sisuga - praegu aetakse põhikirjas koma kohta taga, kuigi pole siiani veel selge, mille jaoks mtü-d vaja on.Summel 31. jaanuar 2010, kell 23:06 (UTC)

Põhilise eesmärgina tooksin mina välja kõiksugu projektide läbiviimise ja selle alla ei läheks ainult artiklikirjutamise konkursid.
Seda esindamise sõna kardetakse siin nagu katku (kuigi tegelikult jääb arusaamatuks miks, kuna mitte keegi ei saaks naguinii kuulutada, et tema esindab "Vikipeedia seisukohta" ja MTÜ ülesanne ongi Vikipeediat laiematele hulkadele tuvustada ning kaastöölisi leida). Aga, et neid projekte (nt. võistlused, loengud, koostööprojektid, pildikogumise aktsioonid) tuleb ka avalikkusele reklaamida, siis esinemine on täiesti paratamatu.
Kuid eesmärgid (ehk miks seda MTÜ-d vaja) on siinsel lehel juba välja toodud. Vaata. Ainult sõnastada annaks neid hulga paremini. Ivo 1. veebruar 2010, kell 00:09 (UTC)
Miks ei saa kuulutada, et keegi esindab eestikeelse wikipeedia ametlikku seisukohta?? Selle jaoks ju inimesed praegu koonduvadki MTÜ-ks ja asutajaliikmed valivadki juhatuse, kes omakorda juhatuse koosolekutel otsustavad selle või teise ametliku seisukoha ja üks juhatuse liige esindabki näiteks meedias eestikeelse wikipeedia ametlikku seisukohta. Summel NÄPUVIGA! mingi kellaaeg
Mittetulundusühing saab esindada ainult oma liikmete seisukohti. Eestikeelset Vikipeediat kirjutavad ka inimesed, kes ei kavatse ühinguga liituda. Ja pole mõeldav, et üks seltskond hakkab teiste nimel sõna võtma ja teiste jaoks reegleid kehtestama. See asi hakkab ikka väga jamaks kiskuma. Summel, palun loe varasemad arutelud läbi, aga ära neid siis jälle kustuta. Et Sulle soovituste andmine ei meeldi, siis uuri palun ise, kuidas allkirja panna. --Epp 1. veebruar 2010, kell 00:48 (UTC)
Esindada saab ju just ainult MTÜ - kes siis veel? Reegleid kehtestab Wikipeedias aga Wikipedia Foundation. See ongi probleem, et miks ei kavatse enamus liituda. Kas ei või ka üks probleem olla nii mõnegi adminni liigne targutamine ja kogu aeg õpetamine, see liigne pealetükkivus on ka ju probleem?! Ja Eppvõiks lõpetada juba igale poole õpetuste jagamise - kustutanud olen jah juba enda kasutaja arutelu, kuna ei ole esimest korda arvuti taga ja näpuvigu võib kõigil ette tulla.Summel 1. veebruar 2010, kell 01:21 (UTC)
Igaüks saa esindada enda seisukohta. Vikipeedia seisukohta kui sellist pole olemas. Ning MTÜ saab esindada MTÜ seisukohta (liikmete konsensust mingis küsimuses). Ning MTÜ hakkab kindlasti Vikipeediat tutvustama.
Kahju küll, kui kellegi tegevus (antud juhul kasutaja Epp jagatud õpetussõnad) sul sellist meelehärmi valmistavad. Ma ei ütle seda paha pärast aga no nii tundik ei tohi olla. Keegi pole meist ilmeksimatu ja eksimustele peabki tähelepanu juhtima, sest muidu ei ole võimalik vigadest õppida. Ivo 1. veebruar 2010, kell 01:42 (UTC)

Pealegi, kas ei võiks natuke suuremad eesmärgid ka muus osas olla - näiteks asutajaliikmeid 100 ja ütleme mingi 3 aasta pärast üldliikmete arv 1000, tuleb hoopis väheke põhjalikumat selgitustööd enne teha ja ka reklaamida. Teen näiteks ettepaneku hoopis avada mingi koduleht, kus oleks foorumi laadne asi näiteks ja selle kohta ka pressiteade, et on asutamisel selline mtü - kõik selle eesmärgiga, et liikmeskonda suurendada ja ka asutajaliikmeid rohkem saada, et sellest ei tuleks adminnide privaatklubi. Veebruar tundub kahtlaselt vara sellise suurusjärgu mtü asutamiseks. Pigem nagu suvi või sügis 2010. Muuseas praeguses olukorras ei pea ju mtü asutajad mitte isegi wikipedia liikmed olema, praegu on aga ainuke võimalus mtü-ga liitumiseks, nimi lisada asutajaliikmeks...

Eesmärk ei ole mitte suvalisi liikmeid tänavalt koguda, vaid Vikipeediat paremaks teha. Ja sellele ei aita mingite jutupaunikutest liikmete värbamine küll mu meelest kuidagi kaasa. --Epp 1. veebruar 2010, kell 00:48 (UTC)
Just, õige, sellest ma ka eespool kirjutasin, et tahetakse vist ikkagi teha adminnide mingit privaatklubi ja kes julgeb arvamust avaldada, see tambitakse maatasa. Selline olukord on ka paljudes foorumites muuseas, et kui keegi on saanud moderaatoriks, siis tõuseb pilvedesse ja kui keegi üritab miskeid nõuandeid anda, siis mingi adminn peab ennast lihtliikmest oluliselt paremaks ja kas kustutab kõike valimatult või üritab hakata naeruvääristama. Eesmärk on ja jääb tõenäoliselt kõigil mtü-del oma liikmeskonda võimalikult suureks saada, et seeläbi ka oma eesmärke paremini saavutada!Summel 1. veebruar 2010, kell 00:57 (UTC)
See leht sai loodud juba novembri alguses ning nelja kuuga MTÜ püsti panemine ei ole kiirustamine ning selle tagant nügimine on väga vajalik (muidu me jutust kaugemale ei jõuks). Märtsis on mul plaanitud juba MTÜ tegevusega alustamine (informaatika-alane võistlus).
Meil ei ole mitte mingil juhul vaja suvalisi inimesi tänavalt. See oleks pigem tõsine õnnetus ning see ei aitaks kuidagi kaasa Vikipeedia parandamisele vaid ainult oleks selle arengule ohuks.
On korduvalt läbi käinud, et kõik võivad MTÜ-ga liituda, selle juhatusse kuuluda (kui muidugi ülejäänutele sobib) ning tegevusest osa võtta. Tegemist pole mingi paari inimese privaatklubiga ja ei hakka ka olema. Ära esita mingeid jaburaid väiteid. Kuhu jäävad asjalikud argumendid? Palun ära lahmi niisama vaid loe ka teiste kommentaarid läbi. Ivo 1. veebruar 2010, kell 01:06 (UTC)

Kas sellel MTÜ-l võiks äkki olla ka oma foorum? --kanakukk 19. mai 2010, kell 20:52 (EEST).[vasta]

Chapteritel on tavaliselt oma vikid (näiteks soome http://fi.wikimedia.org/wiki/Etusivu või UK http://uk.wikimedia.org/wiki/Main_Page). Seal ilmselt käib kogu arutelu ka. Adeliine 19. mai 2010, kell 21:41 (EEST)[vasta]
Minu meelest ei ole mõtet eraldi foorumil. On olemas Vikipeedia üldine arutelu. Miski ei takista ka MTÜ asju seal arutada. --Andrus Kallastu 26. mai 2010, kell 20:03 (EEST)[vasta]

Minu meelest on foorumi suureks eeliseks see, et seal on võimalik väga kiiresti teada saada, et kas ühel või teisel teemal on uusi arvamusi/teateid. Oletame, et korraga valitaks uut administraatorit, soovitakse kokkuleppele jõuda mõnes reeglis jne ning kasutaja ei juhtu viimaste muudatuste kaudu nägema, et parasjagu niisuguseid asju arutatakse, siis foorumi kaudu see oleks võimalik. --kanakukk 15. juuni 2010, kell 23:46 (EEST).[vasta]

On postiloend, kust käib MTÜ-d tegevust puudutav sisu läbi ja kõik vähe avalikum jõuab niikuinii peatselt Vikipeediasse. Seda infot nüüd niiväga palju ka ei ole, et foorumil vähimatki mõtet oleks.
Mingeid administraatoreid küll MTÜ ei vali ja Vikipeedia tarvis reegleid ka paika ei pane. Eesmärk on ikkagi Vikipeedia tutvustamine läbi erinevate tegevuste. Ivo 15. juuni 2010, kell 23:56 (EEST)[vasta]
Jah, sul on õigus. Ma ei tea ise ka, miks ma MTÜ siia segasin. Idee, teha foorum, sobiks vist üldisesse arutellu paremini? --kanakukk 16. juuni 2010, kell 00:06 (EEST).[vasta]
Üldine arutelu pole kiire suhtlusvahend, sest sel puudub RSS (hetke saab Viimaste muudatuste RSS http://et.wikipedia.org/w/index.php?title=Eri:Viimased_muudatused&feed=atom) ja e-kirja teavitus. Kasutaja lehel tuleb näiteks viivitusega vähemalt e-kiri. Suhtlemine on oluline igas organisatsioonis, nii MTÜ-s kui organiseerimatus Vikipeedias. Ärge siis pahandage selle ütluse peale. --Tiuks 16. juuni 2010, kell 12:24 (EEST)[vasta]

Kuskil peaks kirjutama asutamiskoosolekust. Andres 26. juuli 2010, kell 01:13 (EEST)[vasta]

Antud MTÜ ei oma avalikkuse silmis mingit väärtust, selle vastu puudub huvi. Arutelu on Selle MTÜ jaoks justkui jututuba. Tuleks teha koduleht ja seal foorum luua. (mihkelt)

Artikli sisu ei peaks kuuluma Vikipeediasse vaid peaks olema selle JI poolt loodud kodulehel.

See siin ei ole artikli nimeruum vaid projekti nimeruum. Siin olev info ei ole entsüklopeediasse kuuluv, vaid on seotud Vikipeedia projektiga. Adeliine 29. september 2010, kell 22:28 (EEST)[vasta]

Praegu ei ole praeguste liikmete all kõik kirjas. Andres 23. november 2010, kell 20:40 (EET)[vasta]

Aa, nüüd vist on. Andres 23. november 2010, kell 20:41 (EET)[vasta]
Ma arvan, et liikmete nimekiri ei peaks avalik olema. Ei päris- ega kasutajanimesid sisaldav. Adeliine 23. november 2010, kell 20:53 (EET)[vasta]

Ei pea avalik olema? Aga ta on ju avalik. Kui ta ei pea avalik olema, tuleks see siit kaotada. Ja kui peab avalik olema, siis tuleb seda ajakohastada. Andres 26. jaanuar 2011, kell 13:18 (EET)[vasta]