Tule TV

Allikas: Vikipeedia

Tule TV oli 2014. aastal laulu- ja tantsupeo tule liikumise teekonda kajastav ajutine telekanal.

Alates 15. juunist kuni 4. juulini 2014 sai näha tule liikumist Eesti suuremates ja väiksemates linnades, tulevahetuse tseremooniaid, õhtuseid simmaneid ja stuudiointervjuusid lõkkepaikades. Tule TV tõi vaatajani ka intervjuud Eesti inimestega ja varem salvestatud lood kultuurilooliselt tähtsatest paikadest.

Ülekanne toimus 4G-võrgu kaudu ja kasutusel oli ka 360-kraadine robotkaamera, mis filmis tulega rattureid ja tule teekonna ümbrust. Programmi sai jälgida Elioni digitelevisiooni avatud erikanalis TuleTV, EMT Live ja Laulupeo mobiilirakendustes ning laulu- ja tantsupeo, TuleTulemise, Postimehe, Delfi ja Kultuurikanali veebilehtedel. Salvestatud lühikesi dokumentaalfilme oli võimalik vaadata tule teekonna ajal Tudeng TV ning laulu- ja tantsupeo Facebooki lehel.

Saatejuhte oli iga päev kaks: üks juba telest tuntud nägu ja teine noor Tudeng TV reporter. Võttemeeskond tegi iga päev reportaaže ja intervjuusid ning kaamera ette jõudsid ka paljud kohalikud inimesed. Kanal oli otse-eetris iga päev kell 9–22. Pildi tõid kohale Kultuurikanal ja Tudeng TV.

Tegijad[muuda | muuda lähteteksti]

Kanali sisu eest vastutas Tudeng TV meeskond. Tule TV programmi produtsent oli Elisa Avik, peatoimetaja oli Liis Ilves, toimetajad ja reporterid olid Birgit Rae, Stinne Loo, Kerli Kivistu, Hanne-Loore Pajusoo, Rauno Kuusik, Kätlin Hallik, Adeele Tähemaa, Helle Rudi ning operaatorid olid Matilde Matvere, Jaan Kalmus juunior, Tõnis Peeter Kull.

Tule TV peakoordinaatorid olid Rein Lang ja Ants Johanson. Otseülekande tagas Kultuurikanali meeskond: Madis Birnbaum ja Heimar Lill.