Tom Stoneham

Allikas: Vikipeedia
Tom Stonehami inauguratsiooniloeng "Taju ja kujutlus" ("Perception and Imagination") Yorki Ülikoolis 2009. aasta oktoobris

Tom Stoneham (Thomas Marmaduke Stoneham; sündinud 1973) on Briti filosoof, filosoofiaprofessor Yorki Ülikoolis Inglismaal.

Ta on kaitsnud magistrikraadi (MA) Oxfordi Ülikoolis ning magistri- ja doktorikraadi (MPhil, PhD) Londoni Ülikoolis. Stoneham tegeleb peamiselt metafüüsika, epistemoloogia, filosoofilise loogika ja George Berkeley filosoofia uurimisega.

Aastatel 1994–2000 pidas ta loenguid Oxfordi Ülikoolis. Hiljem on ta olnud lektor ja 2008. aastast professor Yorki Ülikoolis, 2006–2014 ka filosoofiaosakonna juhataja[1].

Stoneham on kirjutanud artikleid sellistel filosoofilistel teemadel nagu eneseteadvus, metafüüsiline nihilism ning loogika ja keelefilosoofia. Peamiselt tuntakse teda Berkeley-uurija ning 2002. aastal ilmunud raamatu "Berkeley's World: An Examination of the Three Dialogues" (Oxford University Press) autorina, kes on samas valdkonnas kirjutanud ka artikleid ja koguteoste peatükke.

2015. aasta novembris kirjutas Stoneham alla avalikule kirjale protestiks Yorki ülikoolis rahvusvaheliseks meestepäevaks kavandatud ürituse keelustamise vastu[2][3][4].

Stoneham on filosoofiaajakirja Mind toimetaja.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 22. detsember 2015. Vaadatud 23. detsembril 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  2. "OPEN LETTER TO DR. DAVID DUNCAN AND DR. ADRIAN LEE REGARDING THE UNIVERSITY PRESS RELEASE ON "INTERNATIONAL MEN'S DAY"".[alaline kõdulink]
  3. "International Men's Day". University of York.
  4. "University of York Marks International Men's Day".

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]