Tavistocki Instituut

Allikas: Vikipeedia

Tavistocki Instituut (ingl. k. The Tavistock Institute of Huma Relations) on Suurbritannias asuv sotsiaal- ja inimkäitumisele keskendunud uurimisasutus, mis on laialdaselt tuntud oma panuse poolest sotsiaalpsühholoogia, psühhoanalüüsi, grupiprotsesside ja organisatsioonipsühholoogia valdkonnas.

Instituut asutati 1947. aastal ja selle peakorter asub Londonis. Selle aluseks oli 1920. aastal asutatud Tavistocki Kliinik, kus Teise maailmasõja ajal arendati välja innovaatilisi võtteid ja teateid, sealhulgas Wilfred Bioni grupisühhoteraapia meetod.

Tavistocki instituut on olnud mõjukas mitmel erineval alal, sealhulgas psühhoanalüütilise teooria ja -teraapia rakendamisel, rühmateraapia, organisatsioonipsühholoogia, sotsiaalse muutuse ja inimkäitumise uurimisel. Tavistocki lähenemine on mõjutanud mitmeid valdkondi, sealhulgas haridust, tervishoidu, sotsiaalhoolekannet ja organisatsioonide juhtimist.

Olulisi seotud isikuid[muuda | muuda lähteteksti]

Tavistocki Instituudiga on olnud seotud arvukalt valdkonna olulisi nimesid. Nende hulka kuuluvad Elliott Jaques, Henry Dicks, Leonard Browne, Ronald Hargreaves, John Rawlings Rees, Mary Luff, Wilfred Bion, Tommy Wilson, Isabel Menzies Lyth, J. D. Sutherland, John Bowlby, Eric Trist, Michael Balint, Fred Emery.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Tavistocki Instituudi veebikülg