Tallinna Merekalda Kool

Allikas: Vikipeedia
Oma maja
Tallinna Merekalda Kool.
Tallinna Kuristiku Gümnaasium

Tallinna Merekalda kool (TMK), varem Lasnamäe Üldgümnaasium (LÜG) ning enne seda Tallinna 62. Keskkool, asus Lasnamäe ja Pirita linnaosa vahel aadressil Läänemere tee 31 ja oli eestikeelne õppeasutus. Kool avati 1. septembril 1987.

2000. aastal sai kool inimsõbraliku kooli preemia.[viide?]

1. septembrist 2014 sai kooli nimeks Tallinna Merekalda Kool ning see muudeti põhikooliks. Kooli moto oli "Kultuur algab minust enesest."

2011/12. õppeaastal õppis koolis ka Tallinna Läänemere Gümnaasium, kuni nende koolimaja renoveeriti.

2016. aasta juunis teatas Tallinna Haridusamet pressikonverentsil, et kool tegutseb veel ühe aasta ja siis kooli tegevus lõpetatakse. Lapsevanematele teatati seda aga Augustis enne uut õppeaastat. 2016/17. õppeaasta I veerandil toimus kooli õppetöö veel oma majas, pärast seda viidi allesolevad lapsed Kuristiku gümnaasiumi, kuna oma kool lammutati poolenisti maha ja vanast Tallinna Merekalda Kooli hoonest sai Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi gümnaasiumiastme hoone. Kooli sulgemisest teatati lastevanematele keset suvevaheaega ja lapsed pidid minema teise kooli.

Direktorid[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ako Raud
  2. Mihkel Rebane
  3. Merike Vaarandi
  4. Raino Liblik (direktori kohusetäitjana)

Keeleõpe[muuda | muuda lähteteksti]

Koolis õpetati nii inglise, vene kui ka saksa keelt.

Huvitegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Koolis tegutsesid mudilas-, laste- ja neidude koorid. Mudilaskoor oli omandanud II kategooria. Aastaid tegutses tütarlaste estraaditantsu rühm, 2013. aastal alustas tegevust ka algklasside rahvatantsurühm. Järjest aktiivsemalt tegutseb näitering. Traditsiooniliselt toimus koolis iga-aastane etlemisvõistlus. Kooli parimad etlejad võtsid traditsiooniliselt osa iga-aastastest Betti Alverile pühendatud luulepäevadest Jõgeval ning on seal sageli auhindu pälvinud.

Väga häid tulemusi on saavutanud kooli õpilasvõistkonnad koolidevahelistel kergejõustikuvõistlustel, võrkpallis ning ka teistel spordialadel. Igal aastal toimub koolis kevadine spordipäev ja talispordipäev. Sportimist vabas õhus soodustas kooli suur territoorium spordi- ja mänguväljakutega ning kooli asukoht looduskaunis kohas Pirita-Kose linnaosa piiril.

Traditsiooniks oli saanud koolisiseste aeroobikavõistluste korraldamine, edukalt võetakse osa ka koolidevahelistest aeroobikavõistlustest. Traditsiooniliste kooliürituste alla kuuluvad ka Mini-Missi võistlus ja lauluvõistlus, mõlemasse võistlusesse on kaasatud ka teised Lasnamäe koolid.

Koolis sai teha jalgrattajuhilube ning aastaid oli edukalt võetud osa jalgrattavõistlusest "Vigurivänt".

Koolis oli väga heal tasemel kunstiõpetus. Õpilaste tööd on kunstikonkurssidel pälvinud auhindu nii Eestis kui ka väljaspool seda.

Traditsiooniks oli ka iga-aastased jõulukontserdid mõnes Tallinna kirikus lastevanematele, vilistlastele ja linnarahvale.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]