Royal Blood

Allikas: Vikipeedia
Royal Blood esinemas juulis 2017


Royal Blood on inglise rokkduo, mis asutati 2013. aastal Brightonis Ida-Sussexis.

Bändi liikmed on Mike Kerr (vokaal, bass) ja Ben Thatcher (trummid). Bändi viljeleb tänapäeva garaažirokki ja bluusirokki. 2014. aasta augustis ilmus nende debüütalbum “Royal Blood” ning 2017. aasta juunis album “How Did We Get So Dark?”.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Bändi esimene ülesastumine oli kaks päeva pärast seda, kui Kerr naasis reisilt Austraaliast. Samal aastal sõlmisid nad lepingu plaadifirmaga Warner/Chappel Music, kes haldas ka bändi Arctic Monkeys. 11. novembril 2013 avaldas Royal Blood oma debüütsingli “Out of the Black”. 2013. aasta detsembris olid nad nomineeritud BBC Sound of 2014 kui uus tulija. 11. märtsil 2014 avaldas bänd nelja looga EP “Out of the Black”. Nende debüütalbum “Royal Blood” ilmus 25. augustil 2014 koostöös plaadifirmaga Warner Bros. Records. Sellele järgnes Euroopa turnee 2015. aastal ning Suurbritannia, USA ja Kanada turnee koos Iggy Popi ja Foo Fightersiga. 2015. aasta veebruaris toimunud Brit Awardsil, sai bänd auhinnatud parima Briti ansambli auhinnaga.

26. märts 2016 avaldas bänd uue loo “Where are you now?”. 16. juunil 2017 ilmus bändi teine album “How Did We Get So Dark?”, mis tõusis Suurbritannia albumite edetabelis esikohale. Albumi Euroopa-turnee toimus 2017. aastal ning Ameerika-turnee 2018. aastal koos bändiga Queens of the Stone Age.

Muusika mõjutajad[muuda | muuda lähteteksti]

Kerr on nimetanud enda vokaalseks mõjutajaks selliseid nimesid nagu Josh Homme, Robert Plant, Jack White ja Jeff Buckley. Thatchri eeskujud on olnud John Bonham, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Jon Theodore, Roger Taylor ja Chad Smith. Royal Bloodi muusikalist stiili on mõjutanud sellised bändid nagu At the Drive-In, The Dead Weather, Muse, Queens of the Stone Age ja The Raconteurs.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]