Pablo Marí

Allikas: Vikipeedia

Pablo Marí Villar (sündinud 31. augustil 1993 Almussafeses) on Hispaania jalgpallur, kes mängib keskkaitsjana Itaalia kõrgliigaklubis Monza.

Ta alustas klubikarjääri Hispaania klubis RCD Mallorca. Debüüdi klubi põhimeeskonnas tegi ta 7. detsembril 2011 Hispaania kõrgliiga mängus Granada vastu.

2013. aasta septembris liitus ta Hispaania tugevuselt kolmanda liiga klubiga Gimnàstic de Tarragona. Hooajal 2015–16 mängis ta klubiga Hispaania esiliigas.

2016. aasta augustis sõlmis lepingu Inglismaa Premier League'i klubiga Manchester City, kuid suundus kohe seejärel laenule Hispaania esiliigaklubisse Girona. Hooajal 2017–18 mängis ta laenul Hollandi kõrgliigaklubis NAC Breda ja hooajal 2018–19 Hispaania esiliigaklubis Deportivo de La Coruña.

2019. aasta juulis sõlmis Marí lepingu Brasiilia kõrgliig klubiga Flamengoga. Üleminema oli umbes 5,5 miljonit Brasiilia reaali (1,3 miljonit eurot). Ta sai klubi ajaloo kolmandaks Hispaania mängijaks.[1] Klubi meeskonnas tegi ta debüüdi 28. juulil Brasiilia kõrgliiga mängus Botafogo vastu. Ta sai kiiresti klubi põhikoosseisu liikmeks. Esimese värava lõi ta liigas 25. augustil mängus Ceará vastu. Sama aasta novembris võitis klubiga Lõuna-Ameerika klubide meistrivõistlused Copa Libertadorese, millega sai Marí esimeseks hispaanlaseks, kes Copa Libertadorese võitnud on.[2] Lisaks võitis ta samal hooajal Flamengoga Brasiilia meistrivõistlused ning Marí valiti sel hooajal Brasiilia kõrgliiga hooaja sümboolsesse koosseisu.[3]

2020. aasta jaanuaris suundus ta Flamengost laenule Inglismaa Premier League'i klubisse Arsenal. Inglismaa kõrgliigas tegi ta debüüdi 7. märtsil 2020 mängus West Ham Unitedi vastu. 2020. aasta juulis sõlmis ta Arsenaliga püsiva lepingu. Esimese värava lõi ta Arsenali meeskonnas 3. detsembril 2020 UEFA Euroopa Liiga alagrupimängus Viini Rapidi vastu. 2022. aasta jaanuaris läks ta Arsenalist laenule Itaalia kõrgliigaklubisse Udinese. 2022. aasta augustis läks ta laenule äsja Itaalia kõrgliigasse tõusnud klubisse Monza.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Flamengo

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]