P!nk

Allikas: Vikipeedia
Pink
Sünninimi Alecia Beth Moore
Sündinud 8. september 1979 (44-aastane)
Doylestown, Pennsylvania, Ameerika Ühendriigid
Päritolu Philadelphia, Pennsylvania, Ameerika Ühendriigid
Stiilid popp, pop-rock, R&B, dance
Elukutse laulja-laulukirjutaja, muusik, akrobaat, produtsent, tantsija, näitleja
Pill vokaal, kitarr, klaver, klahvpillid, trummid
Tegev 1995–praeguseni
Seotud esitajad You+Me
Veebileht pinkspage.com

Alecia Beth Moore (sündinud 8. septembril 1979), esinejanimega Pink (stiliseeritult P!nk), on Ameerika laulja-laulukirjutaja ja muusik.

Tema esimene album "Can't Take Me Home", mis oli R&B mõjutustega, ilmus 2000. aastal plaadifirma LaFace Recordsi kaudu ja see saavutas müügiedu.

Tema teine stuudioalbum "Missundaztood", mis oli rohkem pop-rock'i suunaga, ilmus 2001. aastal ja seda saatis suur ülemaailmne edu.

Kolmas album "Try This" ilmus 2003. aasta novembris. See oli küll vähem edukas kui eelmine album, aga seda müüdi siiski umbes 3 miljonit eksemplari ja see tõi talle Grammy auhinna parima naissoost rokklaulja esituse kategoorias laulu "Trouble" eest.

Tema neljas album "I'm Not Dead" ilmus 2006. aasta aprillis. Albumil oli mitu hitti, sh "Stupid Girls", "U + Ur Hand" ja "Who Knew". Nii "U + Ur Hand" kui ka "Who Knew" tõusid poplaulude edetabelites esikohale.

Tema viies album "Funhouse" ilmus 2008. aasta oktoobri lõpus, sellelt albumilt pärinev "So What" on Pinki esimene soololaul, mis tõusis Billboard Hot 100 tippu. Albumil oli veel kolm edetabelis 20 paema hulka jõudnud hitti: "Sober", "Please Don't Leave Me" ja "Glitter in the Air".

15. novembril 2010 avaldas ta oma esimese kogumiku "Greatest Hits... So Far!!!".

2012. aastal ilmus tema kuues stuudioplaat "The Truth About Love". Sellelt plaadilt on avaldatud singlid "Blow Me (One Last Kiss)", "Try" (selle laulu kaveri esitas Tanja Mihhailova telesaates "Su nägu kõlab tuttavalt", tehes seda suhteliselt sarnaselt laulu originaalvideoga), "Just Give Me a Reason" ja "True Love"

Pink esines 31. oktoobril 2006 Tallinnas Saku Suurhallis. Lätis esinedes oli Pinki soojendusbändiks Vanilla Ninja.

7. jaanuaril 2006 abiellus ta Carey Hartiga.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudiosooloalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Albumid You+Me liikmena[muuda | muuda lähteteksti]