Otepää Maarja kogudus

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Otepää kogudus)

EELK Otepää Maarja kogudus on luterlik kogudus Otepääl.

Kogudus kuulub Valga praostkonda.

Koguduse hooldajaõpetaja on Mart Jaanson, koguduse diakon Urmas Koorits, organist Heivi Truu. Juhatuse esimees on Jaan Uibo.

Jumalateenistused on igal pühapäeval algusega kell 11. Suvised teenistused, ülestõusmispühadest kun lõikustänupühadeni, toimuvad suures kirikus, talvised teenistused talvekirikus.

Otepää koguduse õpetajad[1][muuda | muuda lähteteksti]

Jakob Hurda graniitbüst (1989) Otepääl

Jakob Hurt[muuda | muuda lähteteksti]

Jakob Hurt valiti Otepää kirikuõpetajaks 1872. aastal ning oli selles ametis 1880. aastani. Ühtlasi oli ta esimesest eestlasest kirikuõpetaja. Jakob Hurt edendas kohaliku Otepää kihelkonna koolielu. Kirikuõpetajana tegutsemise ajal juhtis Jakob Hurt ka Eesti Aleksandrikooli peakomiteed ning Eesti Kirjameeste Seltsi. Otepää Kirikumõisa hoone ette püstitati Hurda auks 1989. aasta 25. novembril graniitbüst (autor Villu Jaanisoo).[2] Otepää kiriku eeskojas asub Jakob Hurda bareljeef.

Jüri Stepanov[muuda | muuda lähteteksti]

Jüri Stepanov oli Otepää pastor ja kohaliku elu edendaja. Tema algatusel loodi kirikukoor ja pühapäevakool. Lisaks sellele sai ta omandireformi käigus tagasi Otepää vanad kirikmaad ning tegeles nende renoveerimisega.[3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Otepää koguduse õpetajad". Originaali arhiivikoopia seisuga 4. märts 2016.
  2. "Hurda monument Otepääl".
  3. "Jüri Stepanov". Originaali arhiivikoopia seisuga 26. veebruar 2021.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]