Oceani kolmteist

Allikas: Vikipeedia
"Oceani kolmteist"
"Ocean's Thirteen"
Žanr kriminaalkomöödia
Režissöör Steven Soderbergh
Stsenarist Brian Koppelman
David Levien
Operaator Duane Manwiller
Helilooja David Holmes
Jutustaja George Clooney
Peaosades George Clooney
Brad Pitt
Matt Damon
Don Cheadle
Casey Affleck
Al Pacino
Monteerija Stephen Mirrione
Produtsent Jerry Weintraub
Filmistuudio Warner Bros. Pictures
Aasta 2007
Esilinastus 8. juuni 2007
Kestus 122 minutit
Riik Ameerika Ühendriigid
Keel inglise
Eelnev "Oceani kaksteist"
Ametlik veebileht
All Movie Guide'i profiil
IMDb profiil
Filmiveebi sissekanne

"Oceani kolmteist" (inglise "Ocean's Thirteen") on 2007. aasta Ameerika Ühendriikide kriminaalkomöödia, mille lavastas Steven Soderbergh.

Film on Soderberghi triloogia kolmas film, sellele eelnesid 2004. aasta "Oceani kaksteist" ja 2001. aasta "Oceani 11 – kõrged panused" ning mis algselt põhineb 1960. aasta filmil "Ocean's Eleven".

Filmi iseloomustab suur peaosatäitjate hulk, kust võrreldes triloogia eelmise filmiga puuduvad Julia Roberts ja Catherine Zeta-Jones, aga lisandunud on Al Pacino, Ellen Barkin ja Eddie Izzard.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Danny Oceani (George Clooney) meeskond haub kättemaksu kasiinoomaniku Willy Banki (Al Pacino) vastu, kes meeskonnaliikmelt Reubenilt (Elliott Gould) oma osa investeeringust välja pettis, mille tagajärjelt Reuben südameinfarkti sai. Meeskond plaanib Banki hotelli ja kasiino avamise ära rikkuda ja mehe laostada. Eesmärgiks on kasiinomängulauad nii seada, et mängijad alati võidaks ja kasiino seega oma rahast ilma jääks. Lisaks plaanitakse hotelli maine ära rikkuda, takistades Banksil võitmast prestiižikat viie teemandi auhinda.

Plaan on nii suurejooneline, et meeskonnal saab raha enneaegu otsa ja nad peavad abi paluma rivaalitsevalt kasiinoomanikult Terry Benedictilt (Andy Garcia), (kelle kasiinosid nad röövisid varem), kes aga vastutasuks nõuab, et meeskond varastaks tema jaoks Banki soetatud 250 miljoni dollarise teemantkaelakee, mille abil Banks viie teemandi akrediteeringu loodab saada. Oceanil, Rustyl ja Linusel ei jää muud üle kui nõustuda, kuigi ettevõtmine neile ülejõu käivana tundub.

Algab hoolikalt välja töötatud plaani täideviimine, kus igal meeskonnaliikmel on mängida oma roll.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]