NHL-i drafti esimeste valikute loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Siin loetletud Põhja-Ameerika jäähoki kõrgliiga NHL-i draft '​i esimesi valikuid.

Aasta Klubi Mängija Riik Positsioon Eelmine klubi Liiga
1963 Montreal Canadiens Monahan, GarryGarry Monahan Flag of Canada (1957–1965).svg Kanada Ründaja St. Michael's Juveniles  —
1964 Detroit Red Wings Gauthier, ClaudeClaude Gauthier Flag of Canada (1957–1965).svg Kanada Ründaja Comite des jeunes (Rosemont)
1965 New York Rangers Veilleux, AndreAndre Veilleux  Kanada Ründaja Montreal Rangers Jr. B
1966 Boston Bruins Gibbs, BarryBarry Gibbs  Kanada Kaitsja Estevan Bruins SJHL
1967 Los Angeles Kings Pagnutti, RickRick Pagnutti  Kanada Kaitsja Garson Native Sons NOHA
1968 Montreal Canadiens Plasse, MichelMichel Plasse  Kanada Väravavaht Drummondville Rangers QMJHL
1969 Montreal Canadiens Houle, RejeanRejean Houle  Kanada Ründaja Montreal Junior Canadiens OHA
1970 Buffalo Sabres Perreault, GilbertGilbert Perreault  Kanada Ründaja Montreal Junior Canadiens OHA
1971 Montreal Canadiens Lafleur, GuyGuy Lafleur  Kanada Ründaja Quebec Remparts QMJHL
1972 New York Islanders Harris, BillyBilly Harris  Kanada Ründaja Peterborough Petes OHA
1973 New York Islanders Potvin, DenisDenis Potvin  Kanada Kaitsja Ottawa 67's OHA
1974 Washington Capitals Joly, GregGreg Joly  Kanada Kaitsja Regina Pats WCHL
1975 Philadelphia Flyers Bridgman, MelMel Bridgman  Kanada Ründaja Victoria Cougars WCHL
1976 Washington Capitals Green, RickRick Green  Kanada Kaitsja London Knights OHA
1977 Detroit Red Wings McCourt, DaleDale McCourt  Kanada Ründaja Hamilton Fincups OHA
1978 Minnesota North Stars Smith, BobbyBobby Smith  Kanada Ründaja Ottawa 67's OHA
1979 Colorado Rockies Ramage, RobRob Ramage  Kanada Kaitsja London Knights OHA
1980 Montreal Canadiens Wickenheiser, DougDoug Wickenheiser  Kanada Ründaja Regina Pats WHL
1981 Winnipeg Jets Hawerchuk, DaleDale Hawerchuk  Kanada Ründaja Cornwall Royals QMJHL
1982 Boston Bruins Kluzak, GordGord Kluzak  Kanada Kaitsja Billings Bighorns WHL
1983 Msinnesota North Stars Lawton, BrianBrian Lawton  USA Ründaja Mount Saint Charles Academy
1984 Pittsburgh Penguins Lemieux, MarioMario Lemieux  Kanada Ründaja Laval Voisins QMJHL
1985 Toronto Maple Leafs Clark, WendelWendel Clark  Kanada Ründaja Saskatoon Blades WHL
1986 Detroit Red Wings Murphy, JoeJoe Murphy  Kanada Ründaja Michigan State University CCHA
1987 Buffalo Sabres Turgeon, PierrePierre Turgeon  Kanada Ründaja Granby Bisons QMJHL
1988 Minnesota North Stars Modano, MikeMike Modano  USA Ründaja Prince Albert Raiders WHL
1989 Quebec Nordiques Sundin, MatsMats Sundin  Rootsi Ründaja Nacka HK Allsvenskan
1990 Quebec Nordiques Nolan, OwenOwen Nolan  Kanada Ründaja Cornwall Royals OHL
1991 Quebec Nordiques Lindros, EricEric Lindros  Kanada Ründaja Oshawa Generals OHL
1992 Tampa Bay Lightning Hamrlík, RomanRoman Hamrlík  Tšehhoslovakkia Kaitsja HC Zlín Tšehhoslovakkia liiga
1993| Ottawa Senators Daigle, AlexandreAlexandre Daigle  Kanada Ründaja Victoriaville Tigres QMJHL
1994 Florida Panthers Jovanovski, EdEd Jovanovski  Kanada Kaitsja Windsor Spitfires OHL
1995 Ottawa Senators Berard, BryanBryan Berard  USA Kaitsja Detroit Junior Red Wings OHL
1996 Ottawa Senators Phillips, ChrisChris Phillips  Kanada Kaitsja Prince Albert Raiders WHL
1997 Boston Bruins Thornton, JoeJoe Thornton  Kanada Ründaja Sault Ste. Marie Greyhounds OHL
1998 Tampa Bay Lightning Lecavalier, VincentVincent Lecavalier  Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL
1999 Atlanta Thrashers Štefan, PatrikPatrik Štefan  Tšehhi Ründaja Long Beach Ice Dogs IHL
2000 New York Islanders DiPietro, RickRick DiPietro  USA Väravavaht Boston University Hockey East
2001 Atlanta Thrashers Kovaltšuk, IljaIlja Kovaltšuk  Venemaa Ründaja Moskva Spartak Venemaa kõrgliiga
2002 Columbus Blue Jackets Nash, RickRick Nash  Kanada Ründaja London Knights OHL
2003 Pittsburgh Penguins Fleury, Marc-AndréMarc-André Fleury  Kanada Väravavaht Cape Breton Screaming Eagles QMJHL
2004 Washington Capitals Ovetškin, AleksandrAleksandr Ovetškin  Venemaa Ründaja Moskva Dinamo Venemaa kõrgliiga
2005 Pittsburgh Penguins Crosby, SidneySidney Crosby  Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL
2006 St. Louis Blues Johnson, ErikErik Johnson  USA Kaitsja U.S. NTDP NAHL
2007 Chicago Blackhawks Kane, PatrickPatrick Kane  USA Ründaja London Knights OHL
2008 Tampa Bay Lightning Stamkos, StevenSteven Stamkos  Kanada Ründaja Sarnia Sting OHL
2009 New York Islanders Tavares, JohnJohn Tavares  Kanada Ründaja London Knights OHL
2010 Edmonton Oilers Hall, TaylorTaylor Hall  Kanada Ründaja Windsor Spitfires OHL
2011 Edmonton Oilers Nugent-Hopkins, RyanRyan Nugent-Hopkins  Kanada Ründaja Red Deer Rebels WHL
2012 Edmonton Oilers Jakupov, NailNail Jakupov  Venemaa Ründaja Sarnia Sting WHL
2013 Colorado Avalanche MacKinnon, NathanNathan MacKinnon  Kanada Ründaja Halifax Mooseheads QMJHL
2014 Florida Panthers Ekblad, AaronAaron Ekblad  Kanada Kaitsja Barrie Colts OHL
2015 Edmonton Oilers McDavid, ConnorConnor McDavid  Kanada Ründaja Erie Otters OHL
2016 Toronto Maple Leafs Matthews, AustonAuston Matthews  USA Ründaja ZSC Lions NLA
2017 New Jersey Devils Hischier, NicoNico Hischier  Šveits Ründaja Halifax Mooseheads QMJHL
2018 Buffalo Sabres Dahlin, RasmusRasmus Dahlin  Rootsi Kaitsja Frölunda HC SHL
2019 New Jersey Devils Jack Hughes  USA Kaitsja U.S. NTDP USHL
2020 New York Rangers Alexis Lafrenière  Kanada Ründaja Rimouski Océanic QMJHL
2021 Buffalo Sabres Owen Power  Kanada Ründaja Michigani Ülikool B1G