My Summer Car

Allikas: Vikipeedia
"My Summer Car"
Arendaja Amistech Games
Väljaandja Amistech Games
Disainer

Johannes Rojola

Kaarina Pönkkä
Mootor Unity
Platvorm Windows
Žanr vehicle simulation game
survival game

"My Summer Car" on videomäng, mida arendab soomlane Johannes Rojola. Mäng pandi Steami Early Accessi üles 24. oktoobril 2016, kuigi varaseid mängu versioone võib Rojola Twitteris näha juba 2013. aastast. Mäng on ikka veel Early Accessis ja maksab Steamis, mis on ainus legaalne koht, kus seda mängu praegu osta saab, 14,99 eurot[1].

Mängu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Satsuma on tehtud Datsun 100A põhjal

Mängu "My Summer Car" tegevuspaik on väljamõeldud Alivieska vald Soomes Peräjärvi järve ääres. Mäng toimub 1995. aasta suvel. Mängu peategelane on 19-aastane noormees, kes on terve suve üksi kodus, kuna ta vanemad on Tenerifel puhkusel. Mängija eesmärk on taastada oma isa vana Satsuma (Datsun 100A järgi tehtud auto), kasutades nii garaažis leiduvaid vanu auto-osi kui ka ostes uusi. Uute osade ostmiseks vajaliku raha teenimiseks peab mängija tegema mitmesuguseid töid, näiteks vedama küttepuid, tühjendama septikut, korjama maasikaid, valmistama kilju-nimelist jooki ja seda müüma ning lõpuks ka külajoodiku õhtul koju viima.

Tegevused[muuda | muuda lähteteksti]

"My Summer Caris" on peamiseks ellujäämisvõimaluseks pidevalt juua ja süüa, mistõttu peab mängija kuidagi seda kõike omandama. Selleks on mitu võimalust.

Tööd[muuda | muuda lähteteksti]

Mängu kaart

Maasikate korjamine[muuda | muuda lähteteksti]

Esimeseks ja kõige lihtsamaks, kuid samas kõige aeganõudvamaks ja vähemtasuvaks tööotsaks on maasikate korjamine. Maasikaid saab korjata iga päev kella 06.00 kuni 20.00. Ühe kasti maasikate korjamine annab 40 marka raha. Kõikidelt põõsastelt kõik marjad korjanud mängija saab tasuks 1200 marka.

Jokke koju viimine[muuda | muuda lähteteksti]

Jokke on "My Summer Cari" stereotüüpne soomlasest joodik. Ta võib mängijale helistada alates kella 02.00 öösel, nii et mängija peab olema ärkvel ja valmis kõnet vastu võtma. Tööülesandeks on oma autoga Peräjärvi külla sõita, Jokke peale võtta ja ta koju toimetada. Töö on ohtlik, sest öösel on võimalus sõita otsa teele jooksvale põdrale, mis võib lõppeda mängija jaoks surmavalt, nagu paljud teised asjad selles mängus.

Töö eest on võimalik saada 50–1240 marka, kuid peale viiendat korda räägib ta, et on tegelikult miljonär, kes peidab oma raha, 5 miljonit marka, metsas portfellis. Kui mängija selle varastab, saab joodik sellest teada, muutub kurjaks ja tuleb järgmisel päeval mängija koju kirvega ähvardama, ning kui mängija eluga pääseb, poob Jokke end üles, kuna ta on kaotanud elu viimase lootuse. Rahakohvrit on aga väga raske leida ja see ei teki alati ühte kohta.

Kui aga mängija ei otsi kohvrit üles ja aitab Jokke ka kuuendat korda koju ja ootab 3 tundi reaalses elus, kutsub joodik mängija appi oma uude majja kolimisel, mis avab veel hästitasustatud töövõimalusi.

Joodiku koju viimine on mängu üks kõige paremaid tööotsi, sest see avab palju töövõimalusi ja vedamise korral võib saada üle 5 miljoni marga + 15 000 marka.

Vanaemale toidu ostmine[muuda | muuda lähteteksti]

Mängijal on ka vanaema Sirkka, kes helistab mängijale peale 1 tundi mängimist. Vanaema maja juurde sõites palub ta mängijal talle kas toiduaineid või kala tuua. See töö on hea siis, kui mängijal pole palju aega mängida, sest see võtab enamasti suhteliselt vähe aega ja vanaema on helde ja maksab toiduainetele poehinnast 50–70% juurde.

Vanametalli müük[muuda | muuda lähteteksti]

Küllaltki lihtne, kuid aeganõudev ja ühekordne tegevus on vanade autovrakkide müümine kohalikule autoparanduspoele Fleetari. Seda võib teha millal iganes, ajalist piirangut pole. Küll aga saab autosid toimetada Fleetarisse tööpäeviti kella 08.00 kuni 16.00. Kokku on mängus neli erinevat autovrakki, mille eest saab kõikide peale kokku 10 900 marka, seega keskmiselt 2500–3000 marka iga auto eest, kuigi ühe vraki eest saab kõigest 1200 marka ja ühe eest 4500 marka.


Oma värskelt ehitatud Satsumaga tuleb legaalseks sõitmiseks läbida ka tehnoülevaatus. Pärast selle läbimist on autoga võimalik osaleda iganädalastel amatöörrallidel. Selle võitmisel saab mängija karika ja auhinnaraha.

Mängija peab lisaks auto ehitamisele ja raha kogumisele muretsema ka ellujäämise pärast: toidu, joogi, väsimuse, stressi, mustuse ja uriini pärast. Toitu ja jooki saab osta kohalikust poest. Juua saab ka otse kraanist. Väsimust saab vähendada magades või kohvi juues. Mängija saab urineerida kõikjale, kuhu soovib. Mustust saab vähendada duši all ja saunas käies. Liigse alkoholi tarbimine teeb mängija purju ja ta võib pärast teadvuse kaotamist leida ennast kusagil teises kohas pohmelliga. Pohmell tekitab stressi, mida saab vähendada televiisori vaatamisega, raadio kuulamisega, sigareti suitsetamisega või saunas käimisega. Kui purjus mängija politseile vahele jääb, peab ta maksma trahvi. Trahvi maksmata jätmisel peab mängija minema vanglasse. Vanglas olemise aeg oleneb trahvi suurusest. Kui mängija vanglast vabaneb, viiakse ta bussipeatusesse.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Johannes Rojola. "My summer car official site" (Inglise keeles).{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)