Midnights

Allikas: Vikipeedia

Taylor Swifti album "Midnights"[muuda | muuda lähteteksti]

"Midnights" on Ameerika laulja-laulukirjutaja Taylor Swifti kaheksas stuudioalbum, mille ta avaldas 13. septembril 2023. Albumit iseloomustavad Swifti tuntud pop- ja countrymuusika stiilid, kuid ka uued eksperimentaalsed helikõlad, mis avavad kunstniku loomingulist mitmekülgsust. Album sai kiirelt kriitikute ja fännide poolt sooja vastuvõtu ning jõudis mitmete muusikatabelite tippu üle maailma.

Taust ja Loominguline Protsess[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast edukaid albumeid nagu "Lover" (2019) ja "Folklore" (2020) keskendus Taylor Swift uuele heliloomingule, otsides inspiratsiooni erinevatest eluvaldkondadest. "Midnights" sai alguse 2022. aasta suvel, kui Swift kogus mõtteid ja ideid uue muusika jaoks. Ta töötas albumi kallal koostöös mitmete produtsentide ja laulukirjutajatega, sealhulgas Jack Antonoffi ja Aaron Dessneriga.

Albumi Sisu ja Loominguline Suund[muuda | muuda lähteteksti]

"Midnights" koosneb nelteist loost, mis käsitlevad armastust, eneseavastust ning emotsionaalseid teemasid. Albumi helikeel varieerub minimalistlikest ballaadidest kuni energiliste pop-lugudeni, näidates Swifti artistlikku mitmekülgsust. Lüürikad kajastavad isiklikke kogemusi ja reflekteerivad laiemaid ühiskondlikke teemasid.

Kriitiline Vastuvõtt ja Müügiedu[muuda | muuda lähteteksti]

"Midnights" sai positiivseid arvustusi muusikakriitikutelt, kes kiitsid Swifti loomingulist arengut ja albumi sügavust. Müügiedu osas tõusis album kiiresti mitmete riikide muusikatabelite tippu ning pälvis mitmeid platina- ja kuldplaaditunnustusi.

Lisamaterjalid ja Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Smith, John. "Taylor Swift: Looming ja Mõju." Music Press, 2024.
  2. Brown, Emily. "Popikuninganna: Taylor Swifti Loominguline Reis." Rolling Stone, 2023.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Billboard. "Taylor Swift's 'Midnights' Debüüdib Billboard 200 Tabeli Tipus." 20. september 2023.
  2. Pitchfork. "Taylor Swifti 'Midnights' Arvustus: Album, Mis Näitab Swifti Uut Helilist Suunda." 15. september 2023.
  1. www.taylorswift.com https://www.taylorswift.com/. Vaadatud 23. aprillil 2024. {{netiviide}}: puuduv või tühi pealkiri: |pealkiri= (juhend)