Miastra

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Miastra järv)
Miastra järv
Valgla maad Valgevene
Sissevool Drobnia
Pindala 13,1 km²
Pikkus 5,8 km
Laius 4,5 km
Keskmine sügavus 5,4 m
Suurim sügavus 11,4 m
Maht 0,0702 km³
Koordinaadid 54° 52′ 0″ N, 26° 54′ 0″ E
Miastra (Valgevene)
Miastra

Miastra või Mjastra (valgevene keeles Мястра, vene keeles Мястро (Mjastro)) on järv Valgevenes Minski oblastis Miadziełi rajoonis. Järv asub merepinnast 165 meetri kõrgusel, selle valgala on 130 km².

Kaldajoone pikkus on 20,2 kilomeetrit. Järve asub 2-3 meetri sügavuses orus, põhjas ja lõunas on oru nõlvade kõrgus 6-10 meetrit. Kaldad on madalad ja liivased, läänes ja lõunas ka soostunud. Kirdekaldal asub Miadziełi linn. Järve voolab Batoryna järvest Drobnia jõgi, Miastra vesi voolab omakorda Skema oja kaudu Narači järve. Kuna see asub Miastra lähedal ja pole oluliselt madalamal, määrab Narači järve veetaseme kõikumine ka Miastra veetaset.

Miastra asub Narači rahvuspargi territooriumil. Järve põhi on madalamas osas liivane või kruusane, kohati ka kaetud kividega, sügavamal savine või kaetud sapropeeliga. Veetaimestikuga on kaetud kuni nelja meetri sügavune ala.

Valdavad kalaliigid on haug, latikas, linask, ahven, luts, koha, koger, nurg, kiisk ja särg. Leidub ka säga, säinast ja angerjat. Järvel pesitseb ohtralt veelinde.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]