Merville (Nord)

Allikas: Vikipeedia
Merville

Vapp

Pindala 27,0 km²[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 9652 (1.01.2021)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 50° 39′ N, 2° 38′ E
Merville (Nord) (Prantsusmaa)
Merville (Nord)

Merville on vald Põhja-Prantsusmaal Nordi departemangus Hazebroucki kantonis. Linna lääneflaami nimi on Mergem.

Merville'i raekoda

Märkimisväärsed hooned[muuda | muuda lähteteksti]

Merville'i Püha Peetruse kihelkonnakirik

Merville'i Püha Peetruse kihelkonnakirik on väga suure mahutavusega kihelkonnakirik, mille mõõtmed muudavad selle silmapaistvaks maamärgiks, mis on nähtav linnast märkimisväärsest kaugusest. Merville on Lille'i peapiiskopkonna kihelkond.

Lille'i diötseesi seminar asus varem Merville'is. See on samuti väga suur ehitis, mis on ehitatud neljakorruselise ristikäigu ümber, suure kabeli ja söögisaaliga ning majutusega enam kui 200 töötajale ja õpilasele. Vokatsioonide arvu vähenemisega suleti seminar 1970. aastal. Laialdased hooned hõivas lühikeseks ajaks usuõdede kogukond ning siis sai neist Lille'i diötseesi pelgupaiga- ja konverentsikeskus, roll, milles seda tänini kasutatakse.

Linna peaväljakul domineerib raekoda (Hôtel de Ville), mis on ehitatud flaami renessanss-stiilis. See sisaldab väga kõrget kellatorni koos töötava avaliku kellaga.

Le Sart[muuda | muuda lähteteksti]

Le Sart on väike küla umbes 2 km Merville'ist läänes. See on osa Merville'i vallast ja on linnaga ühendatud regulaarse bussiliiniga. Seal on väike kihelkonnakirik Notre Dame des Affigés.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]