Marcus Hildebrandt

Allikas: Vikipeedia

Marcus Hildebrandt (õieti Ernst Marcus Hildebrandt; sündinud 31. detsembril 1969 Goslaris Saksamaal) on Eesti pedagoog, Hugo Treffneri gümnaasiumi inglise ja ladina keele õpetaja, vabakutseline tõlkija.

Hildebrandt kaitses 1994. aastal USA-s Texase Ülikooli Austinis inglise keele ja lingvistika bakalaureusetöö summa cum laude. Lisaks on ta õppinud Göttingeni ülikoolis inglise filoloogiat ja ladina keelt ning lõpetanud õpingud 1997. aastal. Aastatel 1998–2000 läbis Hildebrandt õpetajakoolituse Tübingenis Saksamaal.

2000. aastal tuli Hildebrandt Saksa valitsuse toel Eestisse tutvustama saksa kultuuri ja õpetama saksa keelt Tartu Raatuse Gümnaasiumis, kus töötas kuni 2006. aastani. Pärast seda õpetas ta ühe aasta Tartu Kivilinna Gümnaasiumis saksa keelt. 2008. aastast töötab Hildebrandt Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumis inglise ja ladina keele õpetajana. Aastatel 2007-2018 kuulus Hildebrandt Eesti Sotsiaaldemokraatlikusse erakonda.

2015. aastal valiti ta Hugo Treffneri gümnaasiumi aasta õpetajaks.[1] 2016. aastal oli Hildebrandt "Eestimaa õpib ja tänab" Tartu linna aasta gümnaasiumiõpetaja kandidaat.[2]

Hildebrandt on kirjutanud haridusteemalisi artikleid ajalehtedes Postimees ja Õpetajate Leht.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]