Malli arutelu:Provints

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

vaata ka:



piltide suurused ette määrata[muuda lähteteksti]

Äkki näidata juba kohe mallis asendikaardi, lipu ja vapi pildi suurused ette, puuduva korral saaks ju panna automaatselt näitama panna seda mis need olidki (Pilt:Sin bandera.svg ja Sin escudo.svg) ja ka et siia lipu pilt ja siia vapi pilt... (probleem muidugi siis kui mõnda on mitu) - Ahsoous 28. veebruar 2006, kell 12.24 (UTC)

ei poolda seda, suurused võivad olla erinevad ja on ka kohti kus ei olegi lippu/vappi jne (+ mainitud mitu sümboolika elementi) samuti leian et on selgem kui parameetri väärtus on wiki kood mida ise näha soovib selle asemel et panna mingi väärtus ja siis vaadata kuidas see selle malliga toimib. --TarmoK 28. veebruar 2006, kell 14.30 (UTC)
mitme lipu, vapi probleemi tegelt ei teki sellesama hiddenstructurega... ainult ma ei kujuta ette mitu vappi võib olla eri üksustel... Eesti puhul on vist ainuke mitme vapiga koht Tallinn (ja neid ju lausa 3)... ja suuruste puhul ma ei saa aru, mida sa sellega mõtled (infokasti ju nii ehk naa kirjutad sa miski ümmarguse arvu ette kas siis 150 või 200... ma hästi ei usu et seal oleks vaja miskit spetsiifilist lähenemist, pealegi saaks sellegi vajaduse tekkides parameetrina sisse lugeda) ... aga jah vaikimisi lipu-vapipildi võib vist jah ära jätta, ning asukoha kaartidega on vist küll see jama et nad on suhtkoht eri suurustes, (aga miks nad peavad olema ?)... - Ahsoous 28. veebruar 2006, kell 15.29 (UTC)
mitu lippu/vappi: selles see ongi et kui plaju neid peaks olema ei ole selge ja niisama heast peast teha ilmatu suur mall, mis peaks oskama arvestada igasuguste erijuthtumitega ei ole kõikse mõtekam, keerukam üleval pidada + tekitab kasutajale rohkem segadust et mida ja kuidas kasutada.
kuid suurem miinus on tegelikult pildi suuruses. lipud/vapid on erinevate suhetega, näiteks Šveitsi lipp või läti lipp, lippude suhted on erinevad ja kui määrata neile mingi fikseeritud suurus siis visuaalselt need paistavad eri suurustena, jah on võimalus mängida wiki koodiga, kuid jään arvamuse juurde et ei ole mõtekas tekitada uusi asju kasutajale õppimiseks kui saab piirduda juba olemasoleva teadmistega.
asendikaarte on väga raske/kui mitte võimatu panna sama suurusteks, võrdle skandinaavia riike või Jaapanit ja näteks Venemaad, ühed on püstisuunas välja venitatud, teine laius suunas ja sellepärast ongi parem jätta selle määramine malli lisajale. ja lisaparameetrid ... juba sai mainitud miks ei ole hea
lisaks ka veel see, et malli koodi on hea hoida võimalikult minimaalne, vähendab tarkvara töö mahtu (teemast natuke kõrvale minnes, mallide kasutamis tekstid on sellepärast ka hea viia arutelu lehele, mitte panna malli sisse "peidetud" tekstina, samuti on malli koodi lugemine sedasi selgem) --TarmoK 1. märts 2006, kell 08.23 (UTC)

Provints9[muuda lähteteksti]

Tegin ka malli "Provints9", mida osade LAV provintside ja Dagestani juures vaja läks. - Urmas 28. veebruar 2006, kell 17.11 (UTC)

asendikaardi peitmine[muuda lähteteksti]

tegelt vist võiks ka asendikaart varjatud olla, alati ei ole seda ju kuskilt võtta... - Ahsoous 11. märts 2006, kell 13.45 (UTC)

Jah, võiks küll. - Urmas 11. märts 2006, kell 14.18 (UTC)
:o) ... kui asendikaarti ei ole antud siis seda ju ei tulnud ka, nii et peita seda mida ei ole ...? (või on mul midagi kahe silma vahele jäänud?)
ilmselt siis miski tarkvara kala, aga kui see unustada määramata näitas vähemalt minul küll selles reas nimelt järgmist {{{asendikaardi_pilt}}} - Ahsoous
huvitav, peaks teine päev vaatama seda. --TarmoK 14. märts 2006, kell 11.11 (UTC)
Proovisin järele, see malli kood tuleb siis nähtavale kui selle parameetri nimi puudub mallist, kui see on olemas kuid tühjaks jäetud siis ei tule lehele midagi, nii et paistab et toodud juhtumil oli lihtsalt malli kutsumiskood puudulik --TarmoK 15. märts 2006, kell 12.44 (UTC)
selliseid peitmis koode on vaja juhtumitel kui näiteks pildi järel on reavahetus ja seda ei taha lehele, kui pilti ennast ei ole, praegusel juhul lihtsalt tekitab mall lehele lisa koodi --TarmoK 14. märts 2006, kell 09.11 (UTC)
muide... tegelt tundub et siin infoboksis peaks olema veel üks lahter... nimelt võimalike lisamärkuste jaoks... Ahsoous
vt. näiteks Espoo. Et saab neid märkusi ka praegu lisada, kuigi ega see vist kõikse lihtsamini ei ole tehtud --TarmoK 14. märts 2006, kell 11.11 (UTC)
nu samamoodi võiks ju selle varjatud struktuuriga rea tabelisse juurde lisada... siis olemasolevaid artikleid muutma ei pea, aga kui vaja lisada märkuselahter oleks see ju suhtkoht lihtsalt teostatav... - Ahsoous 14. märts 2006, kell 12.59 (UTC)
seda küll, kuid üldiselt püüaks viia miinimumini sellised parameetrid mida võib jätta malli kutsumisest välja, pikemas persepktiivis tekitab see rohkem segadust, eriti uutele kasutajatele, nähes eri artiklites mitut erinevat malli kasutamise moodust --TarmoK 15. märts 2006, kell 12.44 (UTC)
Võimalik, et selline nüanss nati segadust tekitab, samas võib ju selle lahti kirjutada... ja pealegi, ei saa me ju välistada, et kunagi tulevikus tekib tahtmine nendesse boksidesse veel miskeid lisaandmeid panna, siis ootab ju ees põhimõtteliselt kõikide selliste mallide kasutamiskohtade ülevaatamine, samas kui sisuline vajadus selle järgi puudub - Ahsoous 16. märts 2006, kell 07.39 (UTC)

Keskuse nimetus[muuda lähteteksti]

väike üllatus ootas mind ees, kui ma teadmatusest jätsin muutujale 'Keskuse nimetus' väärtuse andmata... siis ei ilmu ju keskuse nimetusega rida üldse nähtavale... äkki õnnestuks see kuidagi nii ümber teha, et kui 'Keskuse nimi' on määratud... siis see rida ikkagi ilmuks ja siis näiteks kuidagi Keskus: 'Keskuse nimi' - Ahsoous 20. august 2006, kell 19:58 (UTC)

ehk võiks proovida, kui teinepäev viitsimist on. Kuid teisalt ei ole ju konti murdev kirjutada see keskuse nimetus ja ei tuleks see üllatusena ka kui lugeda "kasutamise" -lõigus olevat teksti :o) --TarmoK 10. september 2006, kell 10:16 (UTC)

ajaloolied "provintsid"[muuda lähteteksti]

Märkasin nüüd Urmase tehtud muudatust mis "eemaldab"/peidab pindala ja rahavaarvu et saaks kasutada ajalooliste puhul. Minu arust ei ole see hea muutus. Tulemuseks võib nüüd olla et artiklis on infotabel vaid pealkirjaga ja ilma sisuta -> muudab infotabeli mõtetuks. Ja teisalt kui on vaja ajaloolistele "provintsidele" siis oleks vast mõistlikum teha oma mall, kus oleks siis näiteks ka info millal see "provints" eksisteeris ja pindala ja rahvaarv teistmoodi toodud (näiteks min/max) jne. Ei maksaks ühte malli väänata selliseks et seda saaks kõikides variatsioonides kasutada mis on enamvähem samas valdkonnas. --TarmoK 10. september 2006, kell 11:45 (UTC)

koordinaadid[muuda lähteteksti]

Kas sellele mallile on võimalik lisada võimalus kasutada geograafilisi koordinaate? suwa 10. aprill 2009, kell 09:26 (UTC)


Teeb katki[muuda lähteteksti]

See mall teeb praegu seda pruukivatest artiklitest suure osa katki. Mina üle viie minuti temaga maadlemisele preagu ei kavatse kulutada. --Ker 17. september 2009, kell 00:17 (UTC) Ja täiesti inimvaenulik süntaks, muide. tuleks parser tekitada. --Ker 17. september 2009, kell 00:43 (UTC)

oli siiski ajutine probleem, praeguseks on artiklid jälle korras. Ehk viga polnud mallis vaid andmebaasis (või tarkvaras) --Ker 17. september 2009, kell 20:40 (UTC)

Kui mall juba rahvastikutihedust arvutab, peaks saama seda arvutada ka Vikiandmetest võetud rahvaarvuga. Mitte ei tuleks rahvastikutihedusest lihtsalt loobuda nagu siin. 88.196.241.249 30. august 2014, kell 22:24 (EEST)[vasta]

Malli uuendus[muuda lähteteksti]

Tekst infokastis läks natuke liiga väikseks. Adeliine 28. mai 2019, kell 21:55 (EEST)[vasta]

See on veidike väiksem küll, aga sama suur kui enamikus infokastides, mis kasutavad malli Infokast. Minu poolest võib ka suuremaks tagasi teha. Teisesed omakeelsed nimed olid ka enne suuremad, sama suured nagu kasti pealkiri. Neid ma pigem sama suureks tagasi ei teeks, nad ei pea nii palju ruumi võtma ja olema sama palju esile tõstetud kui esimene nimi pealkirjas. Pikne 28. mai 2019, kell 22:17 (EEST)[vasta]
Nüüd kiri suurem. Pikne 30. mai 2019, kell 22:39 (EEST)[vasta]
Ainuküsimus: kas Sa püüdled tegevuses ka selle poole, et ladina tähti kasutavad vikid (v.a. lõunanaabrid, sest Kuu tagaveerandiku firmast tellitud teleskoop³prillid ei ole IKKA veel kohale jõudnud) oleksid enam-vähemgi „harmoniseeruvad“?, kujundite suuruselt jm?
Ainuküsimuse kaasa küsib: miks ei tohi (loe: puudub eristamisvõimalus) nt hieroglüüfide, kiilkirja jne edastamisel neid algvormi jätta (vt nt | italic title = {{{italic title|no}}} ) (source: Template:Infobox game)°—° Pietadè 31. mai 2019, kell 05:39 (EEST)

Font võiks olla sama suur kui sisukorras (13,3 px). Praegu on sellest veidi väiksem (12,6 px). --WikedKentaur (arutelu) 9. juuni 2019, kell 19:16 (EEST)[vasta]

Selle 12,6 px (90%) ma panin viimati inglise viki asulate infokasti järgi (seal on suurem kiri kui enamikus infokastides, tuleb kaasa klassiga "geography"). Pikne 9. juuni 2019, kell 20:02 (EEST)[vasta]

Samas võiks uuendada nt ka päise (pilt/vapp/lipp) vasema veeru "kooditundlikkust" (praegu on nii, et 10+ aastat tagasi kirjutatud „"P", ei olegi enam 'p'“), kaedes samas, kus see mall kasutusel on (huupvalikuga jäi esimesena sõelale 2. november 2003, kell 23:59‎ alustatud Vaasa)..., küllaltki «pudru ja kapsad»...
Lisan et mall linn sündis '24. veebruar 2006, kell 17:35‎'...°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 14:56 (EEST)

Milline "P"? Kus? Pikne 21. juuni 2019, kell 20:46 (EEST)[vasta]
Oli vist «Pilt/pilt», nt kui tahad provintsi alla pandud linna linnaks teha, siis vanad asjad ei sobinud (koduarvutis saaks nt Homesite'i abil find/replace käsuga vasema veeru ühtlustada), kogu "kupatus" tuleks ehk siis ühtlustada, et 2002, 2012, 2022, 2032 jne kirjutatu "koos jookseks".°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 20:57 (EEST)
Näide ka: mallis Laevad ei toimi "|pildisuurus=" suure P-ga (kui keegi on loonud artikli nt 300px pildilaiusega (laevad kipuvad olema pikemad kui kõrgemad), siis kes olen mina, et seda muuta...); provintsi kohta ei ole hetkel aega otsida.°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 21:16 (EEST)
Siin mallis ei ole parameetrit "pilt" ja linnamalli lisati see hiljuti (väikese tähega). Kaheldav, kas seda ka linnamalli tarvis oli: on ettepanek asula infokasti pilte mitte lisada, vt Arutelu:Thessaloníki. Muidu on linna- ja haldusüksuste mall ikka põhjusega erinevad mallid, neil on veel erinevusi, mida silmas pidada.
Laevamallis on ka "pildisuurus" selle parameetri lisamisest peale väikese tähega. Seal, kus vanemad parameetrid on jäänud veel suure tähega, tuleks need parandada (nii nagu malli dokumentatsioonis näidatud). Pikne 21. juuni 2019, kell 21:21 (EEST)[vasta]
Mulle jäi silma Kategooria:Leheküljed, mis kasutavad aegunud pildisüntaksiga infokasti malli (hetkel 6436 liiget), ja mõtlesin, et nt W juurde jõudmiseks oleks parem mahtu vähendada...;-)°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 21:27 (EEST)
Hetkenäide: Åmåli vald, mis oli provintsi malli all...°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 21:46 (EEST)
Hetke2näide: nt Holland — miks?°—° Pietadè 21. juuni 2019, kell 21:52 (EEST)

Asendikaart[muuda lähteteksti]

Asendikaardina on dünaamiline kaart hulgal põhjustel hädapärane (vt Malli arutelu:Kaart). Vähemasti siis, kui Commonsis on saadaval korrektselt vormistatud asendikaart, ei tohiks olla erilist põhjust kasutada selle asemel dünaamilist kaarti. Näiteks kui olemas on Fail:Elstertrebnitz in L.svg, siis palun kasutame ikka seda, mitte automaatselt genereeritud kribu ja muidu viletsa vormistusega dünaamilist kaardi, mis on praegu artiklis Elstertrebnitzi vald.

Ma lisasin siia parameetri "osm", millega saab vajadusel näidata asendikaardi all dünaamilist kaarti, millel on esile tõstetud asjakohase haldusüksuse OSM-ist pärit piir (näide artiklis Sēja piirkond). Pikne 7. september 2019, kell 11:18 (EEST)[vasta]

Aga kas saaks midagi ette võtta, et dünaamilisel kaardil näitaks kohe väiksemat ala ja objekt oleks ülesleitav? Adeliine 9. november 2019, kell 16:36 (EET)[vasta]
Pead vist silmas Prantsuse valdu, mille puhul enamasti haldusüksusest ja asulast eraldi artiklit ei ole. Ma kasutaks neis artiklites provintsimalli asemel linnamalli. Seal saab ka vajadusel parameetriga "osm" eraldi dünaamilise kaardi lisada, näiteks nagu praegu artiklis Tori. Pikne 9. november 2019, kell 17:23 (EET)[vasta]
Seda ka, et Wikimedial on juba aastaid kaardiandmebaasis mingi probleem, mille tõttu mõned objektid pole vahepeal pikemat aega saadaval. Praegu on näiteks Saksamaa ja Leedu dünaamilistel kaartidel on mitme 1. järgu haldusüksuse kohal auk. Pikne 10. märts 2021, kell 17:18 (EET)[vasta]

Foto päises[muuda lähteteksti]

Kas mallile oleks võimalik lisada võimalust lisada nime(de) alla fotot? Midagi sarnast nagu Mall:EestiAsula all. Nielander (arutelu) 6. aprill 2022, kell 20:33 (EEST)[vasta]

Ma ei lisaks. Asula puhul võib leiduda asulale kui sellisele iseloomulik üldvaade (vt ka Malli arutelu:Linn#Pilt), aga suurema territoorimi puhul kujutab pilt üldiselt pigem mingit väiksemat kohta või muud objekti selle territooriumi piires. Muud infokastis leiduvad andmed ei läheks siis pildil kujutatud objektiga üldse kokku. Pikne 7. aprill 2022, kell 19:35 (EEST)[vasta]

pindala puhul vaja lisada ka kehtivusosa kontroll: https://www.wikidata.org/wiki/Q1945263?uselang=et#P2046 Wkentaur (arutelu) 15. jaanuar 2024, kell 21:05 (EET)[vasta]

Vahest siis teha abimall või -moodul nii, et seda saaks kasutada ka teistes infokastimallides, mis kasutavad sama Wikidata omadust (või samu omadusi). Pikne 27. jaanuar 2024, kell 20:16 (EET)[vasta]

nullini ümardamisel vaja ka nulli näidata: Kavandi 7,03 -> 7,0 --Wkentaur (arutelu) 7. veebruar 2024, kell 17:29 (EET)[vasta]