Magento

Allikas: Vikipeedia
Logo
Magento
Arendaja Magento Inc.
Esmaväljalase 31. märts 2008
Viimane väljalase Community edition 2.1.0 / Enterprise edition 2.1.0 / 20. juuli 2016
Kirjutatud keeles PHP
OS multiplatvormiline
Suunitlus Sisuhaldustarkvara E-kaubandus
Litsents OSL Ver. 3 / AFL Ver. 3
Veebisait magento.com

Magento on avatud lähtekoodiga e-kaubanduse platvorm. See on kirjutatud skriptimiskeeles PHP. Tarkvara loodi algselt firma Varien Inc. poolt. Esimene avalikkusele kättesaadav väljalase anti välja 31. märtsil 2008.

Uurimuse kohaselt, mille viis läbi aheadWorks 2015. aasta mais, on Magento turuosa 30 kõige populaarsema e-kaubanduse platvormi seas 29,8%.[1] Magento Commerce platvormil on üle 250 000 ülemaailmse kaupmehe.[2] 17. novembril 2015 anti välja Magento 2.0.[3] Magento kasutab MySQL/MariaDB andmebaase, PHP-programmeerimiskeelt ja elemente Zend Frameworkist.[4] Samuti on Magentos kasutusel objektorienteeritud programmeerimine ja MVC arhitektuur.

Omadused[muuda | muuda lähteteksti]

Magento sisaldab veebimallide süsteemi, mille abil saab luua palju välimuselt sarnaseid lehti ning muuta teemat vastavalt vajadusele.

Magento sisaldab ka alusteemat, mille abil saab luua algse veebipoe. Kuid kasutajatel on võimalik installida erinevaid teemasid, mis muudavad lehe välimust ja selle funktsioone. Magento võimaldab teemade vahetamist veebisaidil, ilma et kaoks lehtede sisu. Teemasid saab installida tõstes vajalikud failid üles serverisse, kus veebisait asub. Selleks saab kasutada FTP-d või SSH-d. Ning teemasid saab aktiveerida administreerimispaneeli kaudu.

Magento arendajad on loonud mooduleid, mis laiendavad programmi algset funktsioonivalikut. Kasutajad saavad installida mooduleid neid internetist alla laadides ning seejärel veebilehe serverisse tõstes või Magento[5] Connect Manageri kaudu mooduli Extension Key'd kasutades.

Magento võimaldab kasutajatel integreerida paljusid domeeninimesid ühte juhtpaneeli ning hallata ühest administreerimispaneelilt rohkem kui ühte poodi.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]