Maarja Nuut

Allikas: Vikipeedia
Maarja Nuut esinemas Viljandi Folgil 2016. aastal

Maarja Nuut (sündinud 11. veebruaril 1986 Rakveres) on eesti muusik.

Ta on õppinud klassikalist viiulit Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja pärimusmuusikat Stockholmi Kuninglikus Muusikakõrgkoolis. Ta lõpetas 2011. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala. Magistrikraadi löökpillide erialal omandas ta Bergeni Ülikooli Griegi Akadeemias (õppejõududeks Håkon Kartveit, Peter Kates ja Manuel Hofstätter).

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Maarja Nuut on viiuldaja ja laulja, kelle muusika loob kihilise helipildi ruumis, kus minimalism ja eksperimentaalne muusika kohtuvad traditsiooniliste tantsulugude, laulude, juttude ja live-luupimisega.

Maarja on esimese Eesti artistina mänginud mainekate maailmamuusikafestivalide WOMEX, globalFEST ja WOMAD põhiprogrammis ning viimastel aastatel andnud kontserte Ameerikas, Kanadas ja mitmel pool Euroopas.

Maarja Nuudilt on ilmunud kuus albumit: "Soolo" (2013), "Une meeles" (2016), "Muunduja" (2018) ja “World Invented” (2020) (mõlemad koostöös Hendrik Kaljujärvega (teise nimega RUUM)), “Fantasies for Violin & Guitar” (2020, koostöös Sun Araw’ga) ning “Hinged” (2021).

Albumi "Une meeles" pala "Õdangule" arranžeeritud versioon kõlas president Kersti Kaljulaidi 2016. aasta digitaalsel jõulukaardil.[1]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Helen Mihelson (16. detsember 2016). "Jääpangad ja Maarja Nuut: vaata, milline näeb välja president Kaljulaidi jõulukaart". Postimees.ee. Vaadatud 5. aprillil 2017.