Lvivi oblasti lipp

Allikas: Vikipeedia

Lvivi oblasti lipp on Ukraina Lvivi oblasti lipp. See võeti kasutusele 27. veebruaril 2001 Lvovi oblastiraada otsusega.

Lipp on sinine ristkülikukujuline proportsioonidega 2:3. Selle keskel on Lvivi oblasti vapil kujutatud kollane (kuldne) kroonitud lõvi ilma kaljuta. Lõvi kõrgus on 3/4 lipu laiusest, kaugus lipu ülemisest ja ülemisest äärest on 1/8 lipu kõrgusest. Pöördküljel on peegelkujutis.

Lõvi, kes vapil toetub kaljule, sümboliseerib maa ja selle iseseisvust sajandite pikku kaitsnud elanike väge ja võimu ning kõlab kokku Lvivi linna ning Vene kuninga Lev Danõlovõtši (Lev Danilovitši, Lev I) nimega. Lõvi kroon osutab piirkonna kesksele tähtsusele Vene kuningriigis (Galiitsia-Volõõnia vürstiriigis) 12.–14. sajandil ning Galiitsia ja Lodomeeria kuningriigis 18.–20. sajandil.

Lipu etaloni hoitakse oblastiraada pea kabinetis.

Lipp heisatakse hoonel, kus toimub oblastiraada istungjärk, ja istungitesaalis kogu istungjärgu ajaks. Lippu võib Lvivi oblasti omavalitsusorganite, täitevvõimu, asutuste, organisatsioonide ja ettevõtete hoonetel riigi- ja kohalike pühade ajal, ametlike delegatsioonide vastuvõtmise puhul ja spordivõistlustel. Lipu kujutist võib kasutada trükistel ja suveniiridel.

Lvivi piirkonna vägede lipp Grünwaldi lahingus (1410)