Loovustehnikate loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Artiklit tuleb tõlkida ja kohandada!

Siin on loetletud loovustehnikaid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



- 5M meetod - 7 Step Model - 635-meetod (Brainwriting) - 6 mõttemütsi meetod (Six Thinking Hats)

A[muuda | muuda lähteteksti]

- Adaptive Reasoning - Advantages, Limitations and Unique Qualities - AIDA - ajurünnak (Brainstorming) - Algorithm of Inventive Problem Solving - Alternative Scenarios - Analogies - Anonymous Voting - ARIZ - Assumption Busting - Assumption Surfacing - Attribute Listing

B[muuda | muuda lähteteksti]

- Backwards Forwards Planning - Bodystorming - Boundary Examination - Boundary Relaxation - BrainSketching - Browsing - Brutethink - Bug Listing - BulletProofing - Bunches of Bananas

C[muuda | muuda lähteteksti]

- Card Story Boards - Cartoon Story Board - CATWOE - Causal Mapping - Charrette - Cherry Split - Chunking - Circle of Opportunity - Circle Time - Clarification - Classic Brainstorming - Cognitive Acceleration - Collective Notebook - Comparison tables - Component Detailing - Concept Fan - Consensus Mapping - Constrained BrainWriting - Contradiction Analysis - Controlling Imagery - Crawford Slip Writing - Creative Problem Solving CPS - Criteria for idea-finding potential - Critical Path Diagrams

D[muuda | muuda lähteteksti]

- Decision seminar - Delphi - Dialectical Approaches - Dimensional Analysis - Disney Creativity Strategy - DO IT

E[muuda | muuda lähteteksti]

- Escape Thinking - Essay Writing - Estimate-Discuss-Estimate - Exaggeration - Excursions

F[muuda | muuda lähteteksti]

- F-R-E-E-Writing - Factors in selling ideas - False Faces - Fishbone Diagram - Five Ws and H - Flow charts - Focus Groups - Focusing - Force-Field Analysis - Force-Fit Game - Free Association - Fresh eye

G[muuda | muuda lähteteksti]

- Gallery method - Gap Analysis - Goal Orientation - Greetings Cards

H[muuda | muuda lähteteksti]

- Help-Hinder - Heuristic Ideation Technique - Hexagon Modelling - Highlighting

I[muuda | muuda lähteteksti]

- Idea Advocate - Idea Box - Ideal Final Result - Imagery for Answering Questions - Imagery Manipulation - Imaginary Brainstorming - Implementation Checklists - Improved Nominal Group Technique - Interpretive structural modeling - Ishikawa diagramm (Ishikawa Diagram)

J[muuda | muuda lähteteksti]

- joonistamine (Drawing)

K[muuda | muuda lähteteksti]

- kalaluudiagramm - Keeping a Dream Diary - Kepner and Tregoe method - KJ-Method - kuus mõttemütsi (Six Thinking Hats)

L[muuda | muuda lähteteksti]

- Laddering - Lateral Thinking - Listing - Listing Pros and Cons

M[muuda | muuda lähteteksti]

- Maailmakohvik - Metaplan Information Market - ideekaart (Mind Mapping) - mitte midagi tegemine (Do Nothing) - Morphological Analysis - Morphological Forced Connections - Multiple Redefinition - mõttetalgud

N[muuda | muuda lähteteksti]

- NAF - Negative Brainstorming - NLP - Nominal Group Technique - Nominal-Interacting Technique - Notebook

O[muuda | muuda lähteteksti]

- Observer and Merged Viewpoints - organisatsioonilis-tegevuslik mäng - Osborn's Checklist - Other Peoples Definitions - Other Peoples Viewpoints

P[muuda | muuda lähteteksti]

- Paired Comparison - Panel Consensus - Paraphrasing Key Words - PDCA - Personal Balance Sheet - Pictures as Idea Triggers - Pin Cards - PIPS - Plusses Potentials and Concerns - PMI - Potential Problem Analysis - Preliminary Questions - Problem Centred Leadership - Problem Inventory Analysis PIA - Problem Reversal - Productive Thinking Model - Progressive Hurdles - Progressive Revelation - Provocation

Q[muuda | muuda lähteteksti]

- Q-Sort - Quality Circles

R[muuda | muuda lähteteksti]

- Random Stimuli - Rawlinson Brainstorming - Receptivity to Ideas - Reciprocal Model - Reframing Values - Relational Words - Relaxation - Reversals - RoleStorming

S[muuda | muuda lähteteksti]

- SCAMMPERR - SCAMPER - Sculptures - SDI - Search Conference - Sequential-Attributes Matrix - Similarities and Differences - Simple Rating Methods - Simplex - Slice and Dice - Snowball Technique - SODA - Soft Systems Method - Stakeholder Analysis - Sticking Dots - Stimulus Analysis - Story Writing - Strategic Assumption Testing - Strategic Choice Approach - Strategic Management Process - Successive Element Integration - SuperGroup - superkangelase meetod (SuperHeroes) - SWOT-analüüs (SWOT Analysis) - Synectics - Systematic Inventive Thinking

T[muuda | muuda lähteteksti]

- Talking Pictures - Technology Monitoring - Think Tank - Thinkx - Thril - TILMAG - Transactional Planning - Trigger Method - Trigger Sessions - TRIZ - Tug of War

U[muuda | muuda lähteteksti]

- Unified Structured Inventive Thinking - Using Crazy Ideas - Using Experts

V[muuda | muuda lähteteksti]

- Value Brainstorming - Value Engineering - Visual Brainstorming - Visualising a Goal - võrdlusanalüüs (Benchmarking)

W[muuda | muuda lähteteksti]

- Who Are You - Why Why Why - Wishing - Working with Dreams and Images