Laoküla merelaager

Allikas: Vikipeedia

Laoküla merelaager on Paldiski lähedal Pakri lahe kaldal Laokülas suveti korraldatav vahetustega merendusteemaline laste- ja noortelaager.

Tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Suve jooksul toimub 5 laagrivahetust. Ühes laagrivahetuses osaleb 40 noort ja 5 laagrikasvatajat. Üks täispikk vahetus kestab 12 ja lühike vahetus 8 või 6 päeva. Tõenäoliselt on tegemist pikima vahetusekestusega noortelaagriga Eestis. Laagrivahetuse jooksul õpitakse juhendajate käe all väikeste purjejahtide ja paatidega sõitmist ning teiste lihtsamate ujuvvahendite kasutamist. Laagriõhtuid ja tormipäevi sisustatakse tavapäraselt lõkkeõhtute, diskode, matkade ja mitmesuguste võistlustega.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Laagri eelkäijaks loetakse Muhu saarel Simistes 1972–1989 tegutsenud Eesti Noorte Mereklubi merelaagrit. 1989. aastal lõpetaks Muhu omavalitsus Simistes mereklubi laagrikoha kasutamise, misjärel tuli ära viia varustus ja hakata otsima noortele uut sobivat laagrikohta.

Paldiski lähedal Laokülas korraldati mereklubi noortele laagreid alates 1999. aastast. 2005. aastal lõpetati aga Noorte Mereklubi, kui huvikooli tegevus Tallinna linna poolse rahastamise piiramisega. Populaarsete suviste merelaagrite korraldamist Laokülas jätkas 5. veebruaril 1999 asutatud MTÜ Noorte Mereklubi. Algselt oli tegemist lihtsa rannaalaga, kus telkida, kuid aegamisi on välja ehitatud esmavajalikku laagritaristut.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]