Kuressaare kammermuusika päevad

Allikas: Vikipeedia

Kuressaare kammermuusika päevad on aastast 1995 Kuressaares toimuv iga-aastane rahvusvaheline kammermuusikafestival, mis on Eesti samalaadsetest festivalidest pikima traditsiooniga ja kõige laiema rahvusvahelise haardega.[1][2]

Festivali algataja ning ühtlasi kunstiline juht ja produtsent on pianist Andres Paas.[1]

Lisaks eesti tippinterpreetidele, kooridele ja orkestritele on festivalil esinenud nimekad solistid ja kammeransamblid Argentinast, Prantsusmaalt, Itaaliast, Portugalist, Hispaaniast, Ungarist, Tšehhist, Poolast, Saksamaalt, Austriast, Šveitsist, Hollandist, Rumeeniast, Türgist, Suurbritanniast, Venemaalt, Jaapanist, Norrast, Rootsist, Soomest, Lätist, Leedust.

Kõrvuti kammermuusika klassikaga on Kuressaares kõlanud paljude teoste maailma- ja Eesti esiettekanded, sealhulgas spetsiaalselt festivali tellimusel valminud teosed ja publikule seni vähe tuntud väärtrepertuaar.

XI Kuressaare kammermuusika päevadeks valmis duubel-CD "Kuressaare kammermuusika päevad 10", kuhu on koondatud seniste festivalide eredamad hetked. 

XX Kuressaare kammermuusika päevadeks valmis fotonäitus "Kõrghetked - Kuressaare kammermuusika päevad 20".

Kammermuusika festivali kontserdid on toimunud näiteks Kuressaare kultuurikeskuses, Kuressaare linnuse kapiitlisaalis, Kuressaare Laurentiuse kirikus, Kuressaare raekojas, Kuressaare Linnateatris.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 http://www.kammerfest.ee/i2.html (vaadatud 8.02.2013)
  2. EE 12. köide, 2003: 258.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]