Koba Jass

Allikas: Vikipeedia
Koba Jass (2012)

Koba Jass (sündinud 4. mail 1990 Riias) on Läti jäähokikoondise ründaja.

Jass on isa poolt grusiin ja ema poolt mustlane. Tema vanem vend Māris ja onupoeg Mareks on samuti hokimängijad, ehkki Läti koondisse pole nad pääsenud.

2009 osales Jass Läti koondises Kanadas Ottawas juunioride maailmameistrivõistlustel, kus Läti saavutas oma senise ajaloo parima koha, kaheksanda. Hiljem on ta ainult korra veel parema koha saanud.

2012 arvati Jass Läti täiskasvanute koondisse. 2012. aasta jäähoki maailmameistrivõistlused toimusid Stockholmis. Läti jäi 8-liikmelises alagrupis 5. kohale ja saavutas kokkuvõttes 10. koha.

2013. aasta jäähoki maailmameistrivõistlused toimusid Helsingis. Läti jäi alagrupis 6. kohale ja sai kokkuvõttes 11. koha.

2014. aasta taliolümpiamängudele jäähokis pääses Läti 9 tugevaima meeskonna seas ilma valikturniirita. Kuid alagrupis kaotas Läti kõik 3 mängu ja sai pärast alagrupimänge 11. asetuse. Väljalangemisfaasis alistas Läti aga Šveitsi jäähokikoondise 3:1 ja pääses veerandfinaali, kus pidi tunnistama Kanada jäähokikoondise 2:1 paremust. Kanada tuli olümpiavõitjaks.

Pärast olümpiamänge toimusid Minskis 2014. aasta jäähoki maailmameistrivõistlused, kus Läti tuli alagrupis 6. ja üldarvestuses 11. kohale.

2015. aasta jäähoki maailmameistrivõistlused toimusid Prahas. Läti ei võitnud ainsatki kohtumist ning jäi 5 punktiga jagama 6.–8. kohta nagu Prantsusmaa ja Austria. Napilt jäi Läti alagrupis 7. ja üldarvestuses 13. kohale, Austria lages välja.

Rohkem Jass suurvõistlustel Läti koondisesse ei pääsenud, ehkki tema sportlaskarjäär jätkus 2022. aastani.