Kim Jung Gi

Allikas: Vikipeedia
Kim Jung Gi joonistamas

Kim Jung Gi (kodanikunimi Kim Jung Ki; korea keeles 김정기; 7. veebruar 1975 Goyang3. oktoober 2022 Pariis) oli Lõuna-Korea illustraator ja manhwa kunstnik. Ta oli kuulus oma suurte ja rohkete detailidega joonistustega, mida ta joonistas tihti vaid mälu järgi.


Elulugu

Kim sündis 1975. aastal Goyang-Sis, mis asub Lõuna-Koreas, Kyongki-Do provintsis. Ta oli 19-aastane, kui astus Kunstikooli, kus õppis põhjalikumalt "Kunsti ja disaini" erialal. Ta õppis kolm aastat Dong-Eui ülikoolis Busanis, Lõuna-Korea kagurannikul. Nagu iga teine mees Koreas, teenis ta üle 2 aasta armees. Ta oli eriüksustes, mis võimaldas tal meelde jätta hämmastava hulga sõidukeid ja relvi. [1]

Aastal 2001 valis ta "Kim Jung Gi" oma "inglise nimeks" oma seadusliku nime "Kim Jung Ki" asemel, sest "Gi" oli tema sõnade järgi "visuaalselt ahvatlevam".


Tema ametliku eluloo kohaselt oli tema esimene avaldatud töö "Funny Funny", mis ilmus Jaapani ajakirjas Young Jump vahemikus 2002 kuni 2003. Sellele järgnes peagi kunsti õpetamine ülikoolides ja erakoolides. Kim töötas kunstistuudios SuperAni ja õpetas AniChanga kunstikoolis, mille ta kaasasutas koos Kim Hyun-jiniga. Ta õpetas ja pakkus videomaterjali ka Kazone Art Academy jaoks, mis on erakunstikool Los Angeleses.


2011. aastal osales Kim Jung Gi Bucheoni koomiksite festivalil, kus ta esmakordselt joonistas otse-eetris. Enamasti näitavad kunstnikud raamitud joonistusi või maale, kuid KJG otsustas midagi erilist teha. Ta asetas paberi üles kolmele seinale oma laua ümber ja hakkas joonistama. Superani tegevjuht Hyun Jin Kim salvestas kogu protsessi videona ja postitas selle YouTube'i, kus see kiiresti populaarsust kogus. See viis kutseteni erinevatele ülemaailmsetele sündmustele. [2]

Kimi suri vaid 47-aastasena Pariisis südamerabandusse 3. oktoobril 2022.[3]

Tööprotsess[muuda | muuda lähteteksti]

Kim oli kuulus oma detailsete illustratsioonide, tint- ja pintslitehnikas stiili ning oskuse poolest joonistada mälu järgi. Ta suutis oma joonistused täielikult oma kujutlusvõime abil valmis teha, ilma visandite, visuaalsete viidete või muude ettevalmistavate abivahenditeta ning kasutas sageli eksootilisi perspektiive. Kimi kõige märkimisväärsem loominguline vara oligi tema mälu, mille ta aastate jooksul arendas. Tema võime kujutada äärmiselt keerukaid stseene peaaegu täiuslikult mälust, ilma visanditeta, ületas piire sellest, mida paljud kunstnikud pidasid võimalikuks.

Kim joonistas erineva suurusega pilte, kuid eriti tunti teda ta suurte joonistuste poolest. Ta joonistas need pildid otse paberile ilma visandite või muu ettevalmistuseta, improviseerides protsessi käigus. Alates 2014. aastast eksponeeris ta avalikult oma protsessi eriüritustel, kus ta joonistas suurele valgele lõuendile. 2015. aastal püstitas ta Guinnessi maailmarekordi "Longest drawing by an individual", mille kallal ta 4 päeva ja 20 tundi järjest töötas.[4]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. H, Lise. "Biography". Kim Jung Gi / SuperAni (Ameerika inglise). Vaadatud 31. oktoobril 2023.
  2. "About – Kim Jung Gi US". www.kimjunggius.com. Vaadatud 31. oktoobril 2023.
  3. "Kim Jung Gi death: Visual artist dies of 'sudden' heart attack in Paris aged 47". Yahoo Sports (Ameerika inglise). 5. oktoober 2022. Vaadatud 31. oktoobril 2023.
  4. H, Lise. "Guiness world record". Kim Jung Gi / SuperAni (Ameerika inglise). Vaadatud 31. oktoobril 2023.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]