Killington

Allikas: Vikipeedia
Killingtoni kesklinn
Karumägi Killingtoni suusakuurordis.

Killington on linn Ameerika Ühendriikides Vermonti osariigis Rutlandi maakonnas. Elanikkond oli 2020. aasta rahvaloenduse andmetel 1407. Seal asuvad Killingtoni suusakuurort ja arvukad puhkemajad. Linna nimi oli vahepeal Sherburne, kuid 1999. aastal nimetati uuesti Killingtoniks.

Killingtoni linna toetati 7. juulil 1761. aastal New Hampshire'i stipendiumiga. 1800. aastal nimetati see maaomaniku kolonel Benjamin Sherburne'i järgi ümber Sherburne'iks. Linn hääletas 2. märtsil 1999 oma esialgse nime Killingtoni naasmise poolt; mille Vermonti Peaassamblee kiitis heaks ja see jõustus 1. juulil 1999.

2007. aasta linnakoosolek arutas ettepanekut kehtestada igale kinnisvaramaksutulu dollarile kolmesendine lisatasu. Saadud tulu oleks kasutatud linna majandusarengu grupi rahastamiseks. Lisatasu ei kiitnud valijad heaks.[7]

Killington oli üks kolmeteistkümnest Vermonti linnast, mis oli isoleeritud 28. augustil 2011 orkaan Irene põhjustatud üleujutuste tõttu. Killington oli ära lõigatud 19 päevaks.[8]

Killingtoni valijad on kahel korral hääletanud Vermontist lahkulöömise ja 40 km kaugusel idas asuva New Hampshire'i osariigiga liitumise poolt. Liikumine tuleneb sellest, mida mõned elanikud tajuvad Vermonti osariiki saadetud maksude ebavõrdsusena saadud teenuste eest. Hääled on suures osas sümboolsed, kuna lahkulöömine on väga ebatõenäoline ja selleks oleks vaja mõlema osariigi seadusandliku kogu, aga ka USA Kongressi nõusolekut.

Üks piirkonna suuremaid äriettevõtteid on Killingtoni suusakuurort, USA idaosa suurim suusakeskus.

Alates 2016. aasta novembrist on Killington võõrustanud mäesuusatamise maailma karikasarja etappe, mille naiste võistlused (suurslaalom ja slaalom) toimuvad tänupüha nädalavahetusel "Superstaari" jooksul. Ameeriklanna Mikaela Shiffrin võitis slaalomivõistluse iga võistluse esimese viie aasta jooksul.