Killed by Death

Allikas: Vikipeedia
Killed By Death
Motörheadi singel
A-pool Killed by Death
B-pool Under the Knife
Välja antud 1. september 1984
Formaat vinüül
Stiil hard rock
Pikkus 4:40
Autor Lemmy Kilmister
Phil Campbell
Michael Burston
Pete Gill
Produtsent Vic Maile
Guy Bidmead
Edetabeli koht 51 (UK Chart)
Motörheadi singlite kronoloogia
"Shine"
(1983)
"Killed by Death"
(1984)
"Deaf Forever"
(1986)

"Killed by Death" on Suurbritannia hard rock'i ansambli Motörhead laul, mis anti välja 1. septembril 1984 vinüülplaadil singlina koos looga "Under the Knife". Singel jõudis Suurbritannia edetabelis (UK Singles Chart) 51. kohale. Lugu pole ilmunud Motörheadi ühelgi stuudioalbumil, kuid see on kogumikul "No Remorse", mis avaldati 15. septembril 1984.

"Killed By Death" oli esimene lugu, mille mängis sisse Motörheadi uus koosseis: Phil Campbell, Michael Burston ja Pete Gill, kuna varasemast oli bändi jäänud vaid selle liider Lemmy.

"Killed By Death" leidis suhteliselt sooja vastuvõtu televisioonis ja raadios, kuid singli müük ei läinud siiski nii hästi, kui Motörhead lootis ning loo kõrgeimaks kohaks Suurbritannia singlite edetabelis (UK Singles Chart) jäi 51. koht. Loole tehtud videot keeldus MTV aga esitamast, leides, et seal on liigselt põhjendamatut vägivalda. Sellest hoolimata sai sellest Motörheadi üks tuntumaid lugusid, mis oli ka kontsertidel üks enimmängituid.[1]

Kogumikul "No Remorse" oli "Killed by Death" üks neljast uuest loost, kolm ülejäänut olid "Snaggletooth", "Steal Your Face" ja "Locomotive". "Killed by Deathi" lüürikas on palju kasutatud loomade metafoore, eriti palju viidatakse madudele ja teistele roomajatele (sellega ka Motörheadi varasemale loole "Love Me Like a Reptile"), aga ka hundile.

Koosseis[muuda | muuda lähteteksti]

Kaverid[muuda | muuda lähteteksti]

"Killed by Deathi" on mänginud teisedki rokk- ja metal-bändid. Tõenäoliselt kõige tuntuma kaveri on teinud Rootsi hard rock'i ansambel Crucified Barbara, kelle versioon on ilmunud nende esikalbumil "In Distortion We Trust" (2005).

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Selist.fm andmetel mängis Motörhead seda 951 korral: Killed by Death by Motörhead, vaadatud 4. aprillil 2016.