Katy Perry

Allikas: Vikipeedia
Katy Perry
Katy Perry (2021)
Katy Perry (2021)
Sünninimi Katheryn Elizabeth Hudson
Sündinud 25. oktoober 1984 (39-aastane)
Santa Barbara, Santa Barbara maakond, California
Päritolu Santa Barbara
Stiilid pop rock, electronic rock
Elukutse laulja, laulusõnade autor, näitleja
Tegev 2001–
Plaadifirma Capitol Music Group
Veebileht www.katyperry.com

Katy Perry (sünninimega Katheryn Elizabeth Hudson; sündinud 25. oktoobril 1984) on Ameerika Ühendriikide laulja, laulukirjutaja ja näitleja.

Ta sai tuntuks oma 2008. aasta singliga "I Kissed A Girl", mis vallutas edetabelite tipud rohkem kui 20 riigis, sealhulgas USA-s, Inglismaal, Iirimaal, Kanadas ja Austraalias.

Noorpõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Katy Perry (2008)

Perry on sündinud Santa Barbaras California osariigis. Tema vanemad on pastorid ning ta kasvas üles gospelmuusikat kuulates ja kirikukooris lauldes. Aastal 2003 lõpetas ta Dos Pueblose keskkooli Goletas California osariigis. 18-aastaselt kolis ta Los Angelesse. 2001. aastal ilmus tema esimene CD "Katy Hudson", mis oli kristliku gospeli album. Ta vahetas oma perekonnanime Perryks, sest "Katy Hudson" oli liiga sarnane näitleja Kate Hudsoni nimega. Perry on ta ema neiupõlvenimi. Tema suurimad eeskujud on 1980ndate poprokkarid Cher, Cyndi Lauper, Pat Benatar, Joan Jett ja Shirley Manson.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2004. aastal tegi Perry koostööd plaadifirmaga The Matrix, kes on töötanud koos Avril Lavigne'i, Liz Phairi, Hilary Duffi, Skye Sweetnami, Korni, Britney Spearsi ja teistega.

Plaadid[muuda | muuda lähteteksti]

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]

Filmid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]