Kategooria arutelu:Eesti ministeeriumid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ministeeriumite nimed tuleks tõsiselt üle vaadata. Praegu jääb arusaamatuks, mille alusel on sellised nimed pandud. Tuleks jälgida ikka ühte põhimõtet. Samuti puuduvad kohati ümbersuunamised. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 14:27 (UTC)

Kirjeldavad nimed, mis algavad sõnaga "Eesti", on pandud sellepärast, et ametlik nimi langeb paljudel juhtudel kokku üldmõiste nimetusega. Mitmest sõnast koosnevate nimede puhul sellist kokkulangemist ei ole. Andres 22. jaanuar 2009, kell 15:15 (UTC)
"Keskonnaministeerium" ja "Sotsiaalministeerium" jälle pole vist üldmõistena kasutusel.
Milline ettepanek Sul oleks? Andres 22. jaanuar 2009, kell 15:17 (UTC)
Kaitseministeeriumi, Justiitsministeeriumi ja Välisministeeriumi kohta praegu artiklit ei ole, selle asemel on ümbersuunamised. Andres 22. jaanuar 2009, kell 15:20 (UTC)
Minu ettepanek oleks, et kõik Eesti ministeeriumite nimed oleksid kirjutatud ühtsel viisil: kas siis kõik ilma "Eesti"-ta või just kõik koos "Eesti"-ga. Ise pooldan viimast varianti. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 15:56 (UTC)
Minu meelest ei ole pealkirjad "Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium" ja "Eesti haridus- ja teadusministeerium" head. Kui jälle kirjutada kõik ilma, siis on probleem üldmõistetega. Andres 22. jaanuar 2009, kell 15:59 (UTC)
Parandus. Pooldan seda ilma "Eesti"-ta varianti. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 16:01 (UTC)
Mis pealkirja all oleks siis näiteks praegune artikkel Siseministeerium? Andres 22. jaanuar 2009, kell 16:04 (UTC)
Vaatasin jah, et meil on selline artikkel nagu siseministeerium aga see ka ju ainuke probleemne.
Mina paneks selle ehk nime alla "Siseministeerium (täpsustus)" kuna see tekstiosa ei ole just väga mahukas ja ühte siseministeeriumite loendit olekski täpsustusehele tarvis. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 16:10 (UTC)
Miks ainuke? Välisministeeriumi artikkel saigi selle mõttega niisuguse pealkirjaga tehtud, et tuleb ka artikkel üldmõisteid. Ma ei tea, palju neid veel peaks olema, arvan, et ka kaitseministeerium ja võib-olla mõni veel. Aga kui artikkel ei lähe pikaks, siis võiks ehk tõesti nii teha, nagu Sa ütled, kuigi siis juba parem oleks siseministeeriumide loend, kuhu võiks panna ka teise nimega sama funktsiooniga ministeeriumid. Võib-olla siis tekstiosa oleks loendi alguses? Andres 22. jaanuar 2009, kell 17:05 (UTC)
Raske öelda, kuidas kõige parem oleks. Kas lisada artikli (nt. Siseministeeriuum; praegune Eesti siseministeerium) algusesse: "See artikkel räägib Eesti siseministeeriumist. Teiste Siseministeeriumite kohta vaata Siseministeerium (täpsustus)" või "... vaata Siseministeeriumite loend". Maitse asi, ütleksin.
Kuna aga loend tuleb vist niikuinii koostada siis sobiks minu arvamist pidi küll nii, et praegune artikkel teisendada loendi-nimeliseks. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 17:25 (UTC)
Kas ikka peaaegu kõigist ei anna üldmõistena rääkida? Ja näiteks ka haridus- ja teadusministeerium tundub olevat päris paljudes riikides. Mulle tunduks küll kõige selgem selline süsteem, et pealkiri jääks üldmõistele ja konkreetse ministeeriumi puhul oleks alati riigi nimi ees, ka Eesti puhul. Loendid võiksid tõepoolest olla. Täpsustusleht teeks mu meelest asja segasemaks, pealegi miks peaks mingist mõistest rääkima täpsustuslehel. --Epp 22. jaanuar 2009, kell 17:31 (UTC)
Seejuures annab ju iga artikli algusest sellesama üldise jutu välja lugeda, et millega antud ministeerium tegeleb, ning seega ei näe ma vajadust koondartikli järele. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 17:46 (UTC)
Minu meelest on üldistavat artiklit vaja mõne klassikalise ministeeriumi kohta, kõige rohkem just välisministeeriumi kohta. Andres 22. jaanuar 2009, kell 18:39 (UTC)
Ma jätaks võimalust mööda alles ametliku nime, näiteks Eesti puhul siis Välisministeerium (Eesti). Et aga lingitakse põhiliselt Eesti ministeeriumile, kas teeks siis nii, et üldistava artikli pealkiri oleks näiteks Välisministeerium (üldmõiste)? Andres 22. jaanuar 2009, kell 18:57 (UTC)
Pooldan viimast ideed ("...ministeerium (üldmõiste)"). Oleks peaaegu isegi selle variandi välja pakkunud aga kuna ma ei näinud just silmnähtavat vajadust sääraste üldartiklite järele siis mõtlesin sellest varem hoiduda. Kui te aga üldartikleid siiski vajalikuks peate, oleks see nähtavasti parim lahendus. Ivo 22. jaanuar 2009, kell 19:12 (UTC)
Siseministeeriumi tegin ära, teisi mina praegu ei tee. Andres 22. jaanuar 2009, kell 20:49 (UTC)
Tegemata on veel Eesti kaitseministeerium. Süstemaatiline viga on vist ka see, et kategoorias pole artikleid ministeeriumitest (v.a Haridus- ja Sotsiaalministeerium), vaid kategooriad ministeeriumitest. Võiksid olla nii artiklid kui vastavad kategooriad --Bioneer1 (arutelu) 12. august 2014, kell 09:27 (EEST)[vasta]