Kasutaja arutelu:MattiasRihvk22/Eoskupar

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tagasiside[muuda lähteteksti]

Artiklis sammalde eoskuprast lause samblike kohta!: ”Eoste abil paljuneb ja levib ainult sambliku seenekomponent.“ (viidatud allikas seda küll polnud)

Lausesse „Tihti on eoskupar kaetud arhegooni kestast moodustunud tanuga“ linkimine peakattele ei sobi – kui oleks nt toodud võrdlus, et sambla eoskupra tanu meenutab peakatet tanu, siis sobiks.

Nii neid mõisteid ei kasutata: ”Erinevaid kupraid On olemas tippkupraid ja külgkupraid.” Räägitakse sammalde rühmadest nagu tippkupralised ja külgkupralised (viimastele mõistetele võiks lisada tühjad lingid ehk soovitus kirjutada artiklid). Sellel lõigul ka viide puudu.

”Enamus samblikke aretavad eoskupraid harva, paljunevad pigem vegetatiivselt. Eoskupardega paljunevad pigem samblad.“ – Eoskupardest me räägimegi ainult sammalde puhul!

„Kupraid võib esineda ka varre otsas mitu“ – eksitav lause. Eoskupral on harjas või see praktiliselt puudub, kuid rääkida „varre otsas“ me ei saa.

Jutt ptk-s „Eosed“ ei pärine allikast, millele on viidatud – taskutark bioloogia õpik, kus põhiliselt õistaimede paljunemisest ja ka pisut vetikate ja sammalde paljunemisest.

Esineb trükivigu.

Ptk „Paljunemisprotsess“ on sega-pudru samblike ja sammalde paljunemisest, kust pole võimalik eristada, kus lõpeb üks ja algab teine, pealegi samblike asi ei puutu üldse teemasse.

Viide loendis "Sammalde paljunemine" – 7. klassi õpilase slaidesitlus pole küll vikipeedia artikli allikaks sobilik.

Kirjed vormistatud poolikult, vt kuidas vormistada: Vikipeedia:Viitamine – Vikipeedia (wikipedia.org) E.Rj23 (arutelu) 8. jaanuar 2024, kell 17:38 (EET)[vasta]