Kasutaja arutelu:Markus Mõttus/liivakast

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Suur tänu huvitava ja sisuka artikli eest. Maht on piisav, kuid tekst vajab veel mõningast toimetamist ja kindlasti viiteid.

Artikli pealkiri panna sissejuhatavas lauses paksu kirja. Vormistusreegleid näeb siit: https://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Vormistusreeglid; abiks on ka https://et.wikipedia.org/wiki/Juhend:Spikker

üksikavaldus, mis väljendub selles

Esimene sissejuhatav lause on liiga pikk, selle võiks jagada kaheks.

Sissejuhatuses lennundusvaldkonnast rääkimine tundub ebasobilik, selle võiks ehk paigutada juba eraldi alapeatükki.

Palun lisada viited. Viitamisel saab abi siit https://et.wikipedia.org/wiki/Juhend:Spikker ja siit https://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Viitamine.

"Juhul, mil Euroopa Liidul ei ole lennunduslepingut mõne riigiga või olemasolevad ei sisalda piisavalt reegleid, kõrvaldamaks konkurentsi kahjustavate tavasid, võivad Euroopa ühendused sattuda ohtu. Pikema aja jooksul, mil lastakse neil säilida võib see mõjuda turule negatiivselt ning tingida olukorra, kus on valikuvõimalusi vähem ning kodanike jaoks hinnad tõusevad." – siin lõigus saaks sõnastust parandada.

Sellised hinnangut andvad sõnad nagu "muidugi" ja "tõenäoliselt" ei sobi hästi Vikipeedia konteksti ("Euroopa Liidu lennundusettevõtjad vastutavad oma konkurentsivõime eest muidugi ise").

Korrigeerida sõnastust: "Kuna Eesti turg on väga väike, siis selletõttu on tegemist väga tundliku turuga."

"Lennufirmade käitumine Eesti turul" on väga põnev ja asjalik alapeatükk, aga kahjuks ei ole toodud ühtegi allikat ning tekst võiks olla ladusam, pikad lohisevad laused näiteks annab sageli teha pooleks sellise lihtsa nipiga, et koma asemele paned punkti ja pärast punkti alustad uut lauset suure tähega (Ryanair vahetab väga tihti enda sihtkohtasid Tallinnast. See tekitab teatava ebaühtluse reisijate hulgas, kes soovivad Tallinnast Ryanairiga lennata.)

Helsingi-Berliin; 9-10 > sidekriipsu (-) asemel mõttekriips (–) (seda saab nt Numpadilt alt + 0150).--Enelp (arutelu) 29. aprill 2018, kell 19:21 (EEST)[vasta]


Sissejuhatuse esimene lause on pisut segane. Mis tähendab, et turul ei pakuta ainult mitte kõiki kaupu ja teenuseid? Sissejuhatuse kolm viimast lõiku ei sobi hästi sissejuhatusse. Soovitaksin need kas maha võtta või siis paigutada lennunduse peatüki algusesse sissejuhatuseks. --Enelp (arutelu) 20. mai 2018, kell 13:53 (EEST)[vasta]