Kasutaja arutelu:Marko666666666/Tihi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aitäh täiendatud artikli eest! Mõned kommentaarid:

  • Praegu on artiklis puudu kõik viited. Viide peab olema vähemalt iga lõigu lõpus.
  • Täiendatud tekst on siiski veel ainult umbes 2600 tähemärgi pikkune. Minimaalne tähemärkide arv on 3000, seega pead veel artiklit täiendama.
  • "Vaata ka" peatüki all saab linkida ainult teisi eestikeelse Vikipeedia artikleid. Praegused lingid seal peatükis on ebasobivad.
  • Artikli lugemisele aitaks ilmselt kaasa, kui artikkel oleks vähemalt ühe alapeatükiga liigendatud, st et artikli algusesse jääks vaid mõiste seletus ja sissejuhatus, muu detailsem info võiks olla juba mõne alapeatüki all.

Palun anna mulle siin arutelulehel teada, kui kõik parandused tehtud on, siis saan artikli veel kord üle vaadata.

Õppeassistent HPook (arutelu) 2. aprill 2018, kell 17:19 (EEST)[vasta]

Tänan tegelemast.

Loodan, et nüüdseks on artikkel viidud vastavusse Vikipeedia mängureeglitega ning sobivas formaadis. Vaata ka all Vikipeedia artiklitele viidates tekib ainult mingi number ning sellisel kujul viitamine tundus mulle mitteinformatiivne. Vormistasin need välislinkidena. Kui mingi kommertsseadus seda keelab, siis kinnitan, et mingit tahtlust kasusaamiseks mul pole. Viiteid on raske artiklis panna, kuna eestikeelses vikipeedias selle teemalisi artikleid on napilt. Ja enamus teksti on mul kirjutatud oma peast.
PS Ma ei tea, kas varasemale artiklile ajakirjanduses viide on lubatud. Marko artikkel.
Parimat, õppur Marko


Aitäh artikli täiendamise eest!

Tundub, et sul on natuke segamini mõisted viide, siselink ja välislink. Viide on viit allikale, kust artiklis olev info on võetud. Siselink on Vikipeedia sisene link, mis viib mõnda teise eestikeelsesse Vikipeedia artiklisse. Välislink on link mõnele muule veebilehele, mis ei ole Vikipeedia. Seega:

  • Viide peab ikkagi olema iga lõigu lõpus. Palun vaata, kuidas Vikipeedias viiteid vormistatakse siit. Hetkel on sul viited vormistatud välislinkidena, aga selliseks need jääda ei tohi.
  • See on suurepärane, et sa oled teemaga nii kursis, et saad ise teksti kirjutada, aga kahjuks entsüklopeediasse kirjutamisel on selged reeglid, mille kohaselt peab olema kõik info kuskilt usaldusväärsest allikast saadud. Palun otsi teemakohaseid allikaid juurde, sest ilma viideteta asjad jääda ei tohi.
  • Ajakirjanduse artiklitele võib loomulikult viidata!
  • Kindlasti ei tohi aga viiteks olla ükski Vikipeediaartikkel, ei eestikeelne ega ingliskeelne.
  • "Vaata ka" peatüki all peavad olema siselingid. See tähendab, et bridži viide on sul õige, aga peab olema vormistatud siselingina, mitte välislingina. Siselinkide vormistust on selgitatud siin ja siin. Eesti keele seletava sõnaraamatu puhul on tegemist välislingiga, mis peaks käima "Välislinkide" peatüki alla, aga kuna välislinkide peatüki alla käivad vaid need lingid, mis on artikli teemaga otseselt seotud (ja EKSS seda kindlasti ei ole), siis selle lingi peaksid üldse ära kustutama.
  • Erinevate artikli osadega ja mis neis olema peab saad tutvuda siin.

Palun loe ise hoolega läbi kõik Vikipeedia juhendid siit, seal on tõepoolest absoluutselt kõik ära seletatud, kuidas üht artiklit Vikipeediasse kirjutama peaks. Samuti on palju kasulikku infot ja isegi juhendvideoid teie enda kursuse lehel siin Vikipeedias. Kindlasti tuleks sulle kasuks ka juba mõne valmis artikli lähemalt uurimisest. Usun, et nendega tutvudes saad ise väga hästi aru, millised veel su artikli puudused on.

HPook (arutelu) 14. aprill 2018, kell 15:43 (EEST)[vasta]

Tere Üritasin arvesse võtta kõiki Teie märkusi. Viited on lisatud iga lõigu lõppu. Siselingi vormistus parandatud. Loodan, et sobib avaldamiseks.

Parimat, Marko


Aitäh paranduste eest! Võid artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Kui artikkel on põhiruumi laaditud, on töö arvestatud. HPook (arutelu) 27. aprill 2018, kell 16:59 (EEST) --- Tänan veelkord. Vabandan, jäin küll hiljaks, aga töö üleküllus ning internetiühenduse puudus tekitasid viivituse, mis minu jaoks on reaalsus. Muutsin täielikult oma varemavaldatud artikli ning loodetavasti sain nüüd üles laaditud meie kursuse käigus täiendatud variandi. Googlist igatahes on leitav. Bridžikursuse käigus saavad soovijad täpsustavaid küsimusi esitada. Päikest, ning edu Teile magistritöö tegemisel! Marko[vasta]