Kasutaja arutelu:KeidiTamm/Metsaelupaigatüübid

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Panen kirja kõik soovitused korraga, sest aega on jäänud vähe ja tegelikult on artikkel nii hästi kirjutatud, et ei ole mõtet soovitusi tükeldama hakata.

Sissejuhatusele ei ole uut pealkirja vaja. Võtke see ära ja alustage kohe sissejuhatusega. Selle järele pange sisukord.

Viitenumbreid ei ole ja ühtegi viidet ka ei ole.

Kirjanduse peatükki pole vaja. Viidete alla käib kõik.

"Kõige levinum on kadakas (Juniperus communis), sarapuu (Corylus avellana)" - tsitaatsõnad pannakse kaldkirja: Juniperus communis ja Corylus avellana. Parandage see siin ja edaspidi ka ära.

"palu- härgheina" - sidekriipsu järele ei panda tühikut: "palu-härgheina".

"Mulla vähese soolsuse ning niiskuse tõttu, on nõmmemetsad hõredad" - koma pole vaja.

"Sammaldest on kõige suurima katvusega palusammalPleurozium schreberi ja lainjas kaksikhammasDicranum polysetum" - vormistage nõnda: "Sammaldest on kõige suurima katvusega palusammal (Pleurozium schreberi) ja lainjas kaksikhammas (Dicranum polysetum)".

"Valitsevad nõrgalt kuni tugevasti leetunud leede- või kamar- leetmullad" - sidekriips käib nende sõnadega kokku, mida ta ühendab: "leede- või kamar-leetmullad".

"Eelkõige liivmuldadel, kannatavad puud vahel veepuuduse all" - koma pole vaja.

"Puud on ilusa tüvekujuga ja hästi laasunud" - sõna "ilus" asemel võiks olla natukene neutraalsem sõna - kasvõi tugeva, sirge vms.

"tuhkur paju" - kirjutage kokku.

"alustaimestik jänesekapsa- pohla kasvukohaalltüübis" - jällegi pole sidekriipsu järele tühikut vaja. Kirjutage "kasvukoha alltüübis".

"Mullad on nõrgalt kuni tugevasti leetunud kamar- leetmullad" - võtke jälle sidekriipsu eest tühik ära.

"Alusmets on üldiselt hõre kuni keskmiselt tihe" - parem oleks: "Alusmets on üldiselt hõre, kuid võib olla kuni keskmise tihedusega".

"kuid enam on neid Lõuna- ja Kagu- Eestis" - sama sidekriipsu probleem, õige on: "Lõuna- ja Kagu-Eestis".

"Vete liikuvus on tänu maapinna langule ja soodsatele filtratsioonitingimustele hea- põhjavesi on kõrgel" - mõttekriips tuleb mõlemalt poolt tühikuga eraldada: "Vete liikuvus on tänu maapinna langule ja soodsatele filtratsioonitingimustele hea - põhjavesi on kõrgel".

Peatükid jm on korras. Viited pange aga kindlasti juurde.

--ElvaOlle (arutelu) 27. oktoober 2014, kell 20:24 (EET)[vasta]


Sellist koondartiklit, kuhu on lihtsalt liidetud mitme mõiste artiklid, Vikipeediasse ei tule. Kõigi nende metsatüüpide kohta on artiklid olemas ja siinne materjal peaks neisse laiali jagatama. Seejuures tuleb vaadata, mis nendes artiklites juba olemas on ja täiendamisel varasema võimalikult hästi säilitama, mitte lihtsalt uue artikliga üle kirjutama. Õiges koondartiklis peaks jutt olema üldisem.

Ja veel terminoloogiline küsimus. Kas ma saan õigesti aru, et metsatüüp ja metsaelupaigatüüp on sünonüümid? Praegu on olemas artiklid metsatüüp ja metsatüpoloogia, nendesse peaks tulema siis üldine jutt. Seega ei tulekski üldse siinse pealkirjaga artiklit. Adeliine 27. oktoober 2014, kell 22:27 (EET)[vasta]

Kui assitendi arvates on kõik sisuliselt korras ja avaldamiseks valmis, siis saab ka arvestuse. Avaldamiseks palun pöörduda minu poole ja ma aitan selle vastavalt olemasolevatele tavadele vikisse integreerida. Ivo (arutelu) 28. oktoober 2014, kell 16:33 (EET)[vasta]