Kasutaja:JelizavetaVorobjuva/Kameruuni põllumajandus

Allikas: Vikipeedia

Põllumajanduse tähtsus riigi majanduses[muuda | muuda lähteteksti]

Põllumajanduse osatähtus riigi SKTs on 20.8%. Põllumajanduse osatähtusus rahvastiku hõivatuses on 70%.Sellest võib teha järeldust, et põllumajanduse roll riigis on suur.

Põllumajanduse arengu eeldused[muuda | muuda lähteteksti]

Kameruuni teriitooriumil on mägine pinnamood.Suur osa riigi territooriumist hõlmavad mägismaad. Riik asub ekvatoriaalses kliimavöödes. Lõuna osas on vihmametsad aga põhja osas on savann. Kamerunis on vihmametsa puna-kollasid ferrallitmullad ja vihmametsa ja savanni punased ferralliitmullad, aga nad on ebaviljakad. Loodustingimused on soodsad põllumajanduse arengule.

Maakasutamise struktuur[muuda | muuda lähteteksti]

20% riigi territooriumist hõlmab põllumaa, 13% haritav maa ja 2,9% mitmeaastased põllukultuurid. 4% riigi territooriumist hõlmavad rohumaad, 41,6% metsad ja 38% muud maad (mäestikud).

Taimekasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Selles riigis kasvatatakse maniok(4,2 mln.t.) , mais(1,6 mln.t.), banaan(1,4 mln.t.), kokoos(1,6 mln.t.), suhkruroog(1,2 mln.t.), juurviljad(0,7 mln.t), tomatid(0,8 mln.t), jamss(0,5 mln.t.), kartul(0,2 mln.t.), kurgid(0,2 mln.t.), sibul(0,18 mln.t).

banaani istandus

Loomakasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Kameruunis on loomade arv seisuga 2012. aasta FAO andmetel: kanad-47 mln., hobused – 18 tuh., veised –5 mln., lambad – 4 mln., kitsed – 4,6 mln., sead – 1,6 mln., janesed-48 tuh. Kemeruunis on ka 316 tuh. mesipuud.

Sead Kameruunis
kanad Kameruunis