Kaspars Melnis

Allikas: Vikipeedia
Kaspars Melnis (2022)

Kaspars Melnis (sündinud 28. märtsil 1989 Rēzekne piirkonnas) on Läti põllumees, ärimees ja poliitik, Läti Talurahva Liidu ning Roheliste ja Talurahva Liidu liige. Ta on 15. septembrist 2023 Läti kliima- ja energeetikaminister.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Ta lõpetas aastal 2013 Riia Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna bakalaureuseõppes transpordiehituse spetsialistina. Aastal 2014 omandas ta Malnava kolledžist põllumajanduse ettevõtlusspetsialisti kvalifikatsiooni, aastal 2017 õiguskõrgkoolist juristi assistendi kvalifikatsiooni ning aastal 2019 lõpetas ta Rēzekne Tehnoloogiaakadeemia juhtimisala akadeemilise magistriõppekava.

Enne seimi valimist oli ta OÜ "Sprūževa M" juhatuse aseesimees, samuti ühingu "Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija" (Põllumajanduse põhikirjaliste äriühingute liit) tegevdirektor.

Poliitiline karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta Läti kohalike omavalitsuste valimistel valiti ta Roheliste ja Talurahva Liidust Rēzekne piirkonna volikogu liikmeks. 2022. aasta Läti parlamendivalimistel valiti ta Roheliste ja Talurahva Liidu nimekirjas Seimi liikmeks.

15. septembrist 2023 on ta Läti kliima- ja energeetikaminister Evika Siliņa valitsuses.