Jaden Conwright

Allikas: Vikipeedia

Jaden Conwright (sündinud 29. mail 1999 Los Angeleses) on USA võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Jadeni võidusõitjakarjäär algas 2009. aastal Sonomas (CA). Juba aasta hiljem võitis Jaden oma esimese piirkondliku meistritiitli, mis on esimene edukas võiduseerias, mille tulemusena sai ta 2014. aastal World Speed ​​Motorsports Rising Star Awardi ja VMB juhi arendusstipendiumi.

Samal aastal võitis Jaden kõigest 14-aastaselt oma esimese üheistmelise meistritiitli – Formula Car Challenge West Regioni.

Järgmine samm oli Pro Formula Mazda, kus Jaden saavutas meistrivõistlustel 3. koha.

2016. aastal kolis Jaden Itaaliasse, et sõita Vincenzo Sospiri Racingu meeskonnas Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel. Jaden võttis mõõtu 40 maailma motospordi parima juuniorsõitja vastu ja avaldas muljet oma võimest kiiresti kohaneda uhiuue auto ja võidusõidukeskkonnaga, saavutades 12 Top 10 ja 5 Top 5 finišit algajate meistrivõistlustel.

2017. aastal liitus Jaden Briti jõukojaga Carlin Racing ja selle F3 sõitjate arendusprogrammiga, et valmistuda 2018. aasta tiitlirünnakuks FIA Vormel 3 Aasia meistrivõistlustel avavõistlusel Absolute Racinguga, kus ta saavutas üldarvestuses 3. koha ja tagas 10 superlitsentsi punkti.

2019. aastal naaseb Jaden Itaaliasse sportautodebüüdiks Dinamic Motorsportiga, võisteldes Porsche Carrera Cup Italia (PCCI) meistrivõistlustel.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]