IKON

Allikas: Vikipeedia
iKON
Vasakult paremale: B.I, Bobby, Kim Jinhwan, Koo Junhoe, Song Yunhyeong, Kim Donghyuk ja Jung Chanwoo
Vasakult paremale: B.I, Bobby, Kim Jinhwan, Koo Junhoe, Song Yunhyeong, Kim Donghyuk ja Jung Chanwoo
Päritolu Seoul, Lõuna-Korea
Stiilid K-pop, hiphop
Tegev 2015-...
Plaadifirma YG Entertainment
Seotud esitajad WINNER
Koosseis
B.I
Kim Jinhwan
Bobby
Song Yunhyeong
Koo Junhoe
Kim Donghyuk
Jung Chanwoo

iKON (Korea keeles: 아이콘) on Lõuna-Korea poistebänd, mis loodi 2015. aastal YG Entertainmenti poolt. Grupi seitse liiget on B.I, Bobby, Kim Jinhwan, Song Yunhyeong, Koo Junhoe, Kim Donghyuk ja Jung Chanwoo.

Kuigi iKON tegi oma ametliku debüüdi 2015. aastal, olid liikmed tuntud juba varem tõsielusarjade "Who Is Next: Win ja Mix & Match" kaudu, kus võisteldi omavahel, et kindlustada endale koht bändis. 1. oktoobril tuli välja esikalbum "Debut Half Album - Welcome Back", mille peal on kuus laulu. Esimene avalik esinemine toimus 4. oktoobril SBS Inkigayo muusikasaates.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

"Who Is Next: Win"[muuda | muuda lähteteksti]

Liikmeid tutvustati laiemale avalikkusele kõigepealt tõsielusarja "Who Is Next: Win" kaudu, kus võisteldi Team B nime all, mille liikmed olid tol ajal B.I, Bobby, Kim Jinhwan, Song Yunhyeong, Koo Junhoe ja Kim Donghyuk. Team B võistles saates Team A-ga, et debüütida YG Entertainmenti uues poistebändis nimega WINNER. Kaotati aga kõik kolm hääletusvooru ja treenimine debüüdiks jätkus. Sarja jooksul avaldati kaks singlit nimedega "Just Another Boy" ja "Climax".

"Show Me The Money 3"[muuda | muuda lähteteksti]

Järgmisel aastal osalesid B.I ja Bobby saates "Show Me The Money 3", mis keskendus räpile ja räppimisele. B.I jõudis seitsmendasse raundi enne kui ta elimineeriti, Bobby aga võitis terve saate. Tänu saates osalemisele said liikmed oma nime all avaldada ka singleid, mis olid vägagi edukad, saavutades paljudes edetabelites esikoha. See omakorda andis neile kuulsust juurde.

"Mix&Match"[muuda | muuda lähteteksti]

Juunis 2014 osalesid Team B liikmed tõsielusarjas "Mix&Match". Seekord keskenduti aga allesjäänud liikmetele. Lisaks Team B liikmetele osalesid saates veel ka Jung Chanwoo, Jung Jinhyeong ja Yang Hoseok. Võitjad debüteeriksid nimega iKON. Pressikonverentsil teatati, et B.I, Bobby ja Kim Jinhwan on ametlikud liikmed, kes enam ei pea teistega võistlema. Edasipidi jaotati nad rühmadesse, kus nad juhendasid neid, kes veel võistlesid. Peale kolme juba kinnitatud liikme said iKON-i liikmeks ka Junhoe, Yunhyeong, Chanwoo ja Donghyuk.

Liikmed[muuda | muuda lähteteksti]

Lavanimi Sünninimi Sünniaeg Roll
B.I Kim Hanbin 22.10.1996 juht, räppar
Jinhwan Kim Jinhwan 07.02.1994 põhilaulja
Bobby Kim Jiwon 21.12.1995 põhiräppar
Junhoe Koo Junhoe 31.03.1997 põhilaulja
Donghyuk Kim Donghyuk 03.02.1997 laulja
Yunhyeong Song Yunhyeong 08.02.1995 laulja
Chanwoo Jung Chanwoo 26.12.1998 laulja, Maknae

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Welcome Back" (2015)