Hiidlaste Koostöökogu

Allikas: Vikipeedia

Hiidlaste Koostöökogu on vabatahtlikkuse alusel ühinenud Hiiu maakonnas tegutsevate juriidiliste isikute, füüsilisest isikust ettevõtjate ja kohalike omavalitsuste iseseisev kasumit mitte taotlev ühendus, mis tegutseb avalikes huvides kohaliku algatuse ning kohaliku elu arendamise eesmärgil.

Koostöökogu eesmärgiks on:

  • suurendada kohalikku algatusvõimet piirkonnas
  • koostada piirkonna integreeritud arengustrateegia
  • viia ellu piirkonna integreeritud arengustrateegia korraldades piirkonna tegevusprojektide rahastamist ning nõustamist
  • arendada avaliku-, era- ja mittetulundussektori koostööd
  • arendada koostööd teiste ühendustega Eestis ja mujal Euroopas
  • osalemine rahvusvahelistes, riiklikes, piirkondlikes ja kohalikes maaelu arendavates projektides
  • koolitustegevuse läbiviimine

Oma tegevuses juhindub koostöökogu Eesti Vabariigi seadusandlusest, maaeluministri määrusest EL LEADER -tüüpi meetme rakendamiseks ja põhikirjast. Koostöökogu juhatuse asukohaks on Kärdla linn. Koostöökogu on asutatud 30. juunil 2006. Koostöökogu kõrgeimaks organiks on üldkoosolek. Asutajaliikmeid 25: Kassari Haridusselts; MTÜ Kuriste Haridusselts; MTÜ Emmaste Spordiklubi; MTÜ Kõpu piirkonna arendusselts Valguskiir; MTÜ Haridusselts EDU; Hiiumaa Tarbijate Ühistu; AS M ja P Nurst; AS LeVa; OÜ Padu Hotell; OÜ Vetsitall; OÜ Hiiu Autotrans; OÜ Hiiulink; OÜ Orjaku Mõisakoha; UÜ Landless; FIE Mare Ellen; FIE Jaan Puusepp; FIE Kairi Pall; FIE Õie Laksberg. Koostöökogu tegevust juhib kuueliikmeline üldkoosoleku poolt ametisse valitud juhatus. Igat sektorit (avalik-, era- ja mittetulundussektor) esindab kaks liiget. Alates 2008. aasta hilissügisest töötab tegevuskeskuses kaks töötajat: tegevjuht ja nõustaja. Koostöökogus on seisuga 18.12.2017 kokku 79 liiget. Koostöökogu liikmelisus on avatud st kõigil tegevuspiirkonna huvitatud era- või avalikõiguslikel organisatsioonidel on õigus astuda koostöökogu liikmeks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]