HTC

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt HTC Corporation)
HTC logo

HTC (algselt High-Tech Computer Corporation, asutatud aastal 1997) on Taiwani nutitelefonide, mobiilsete arvutite ja pihuarvutite tootja, kes algselt valmistas ainult Windowsi platvormil töötavaid mobiiltelefone, aga aastast 2009 hakkas tootma ka nutitelefone Android platvormil[1]. HTC peakontor asub Taiwanis Taoyuanis. Firmas töötab 4930 töötajat.

HTC on tootnud Androidi ja Windowsiga töötavaid nutitelefone ja pihuarvuteid. HTC toodetud seadmeid müüvad ka oma brändi nime all järgmised jaemüüjad: Dell, Fujitsu-Siemens, HP/Compaq, i-mate, Krome, Palm, Sharp Corporation ja UTStarcom[2]. HTC tootis ka Nexus One'i, mis kannab Google'i kaubamärki.

HTC teeb tihedat koostööd Google'iga, kuid on säilitanud oma eripära ja stiili. Eri riikides võib kohata HTC monobrändi poode.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

HTC asutasid aastal 1997 Cher Wang, HT Cho ja Peter Chou ning 1998 hakati kavandama oma esimest juhtmevaba puutetundlikku mobiiltelefoni.

3G toega telefonide tootmist alustati 2005. aastal. Esimene Androidi operatsioonisüsteemil töötav telefon HTC Dream toodi turule 2008. aastal. 2009 loodi HTC Sense'i kasutajaliides.

2011. aasta aprillis ületas HTC kapital Nokia oma: HTC maksumus oli 33,8 mld ja Nokial 33,6 mld USA dollarit.[3]

Aastal 2011 tuli turule HTC esimene tahvelarvuti HTC Flyer. Sama aasta septembris esitleti nutitelefone Titan ja Radar OS Windows Phone'i baasil.

HTC tooted[muuda | muuda lähteteksti]

Alguses valmistati seadmeid ainult teiste brändide nime all. Tihti toodeti personaliseeritud telefone mobiilioperaatoritele, kes müüsid seadmeid oma firma nimega[1]. Sellest tulenes firma algne edu ja võimalused edaspidiseks arenduseks. 2006. aastal tehti strateegiline otsus hakata müüma nutitelefone HTC nime all. Windowsi ja Androidi nutitelefonide süsteemi tulekuga otsustas firma loobuda oma operatsioonisüsteemi loomisest.

HTC toodab praegu põhiliselt nutitelefone, kuid hiljuti toodi turule ka esimene tahvelarvuti HTC Flyer.[4]

HTC nutitelefonid[muuda | muuda lähteteksti]

[5]

HTC Desire HD

HTC nutitelefonid võib jagada kategooriatesse vastavalt nende funktsioonivalikule ja võimekusele. Nendeks kategooriateks on suhtlus (telefonid, millega on imelihtne suhtlusvõrgustikele ligi pääseda, mida illustreerivad HTC ChaCha ja HTC Salsa Facebooki nupp), meelelahutus (telefonid, mis on suunatud muusika kuulamisele, videote vaatamisele ja mängude mängimisele), mood (telefonid rõhuga pigem disainile kui funktsioonivalikule) ja äri (telefonid, mille ekraan ja klaviatuur on mõeldud töö tegemiseks).

Mudeli nimi Operatsioonisüsteem Laad Sisestusmeetod
HTC Sensation XL Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Explorer Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Rhyme Android mood puutetundlik ekraan
HTC Sensation XE Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Sensation Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Evo 3D Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC ChaCha Android suhtlus puutetundlik ekraan + QWERTY-klaviatuur
HTC Salsa Android suhtlus puutetundlik ekraan
HTC Incredible S Android mood puutetundlik ekraan
HTC Desire S Android mood puutetundlik ekraan
HTC Wildfire S Android suhtlus puutetundlik ekraan
HTC Desire Z Android äri puutetundlik ekraan + QWERTY-klaviatuur
HTC Desire HD Android meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Aria Android puutetundlik ekraan
HTC Titan Windows meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC Radar Windows mood puutetundlik ekraan
HTC HD7 Windows äri puutetundlik ekraan
HTC 7 Pro Windows äri puutetundlik ekraan + QWERTY-klaviatuur
HTC 7 Trophy Windows meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC 7 Surround Windows meelelahutus puutetundlik ekraan
HTC 7 Mozart Windows mood puutetundlik ekraan

Innovatiivsus[muuda | muuda lähteteksti]

HTC nutitelefonide tootevalikus on nii väiksema kui ka suureme ekraaniga telefone, samuti on HTC-l QWERTY-täisklaviatuuriga telefon HTC Desire Z ja HTC ChaCha. HTC telefonide ekraanidel kasutatakse kriimustus- ja purunemiskindlat gorilla glass'i.

HTC tootevalikus on seadmeid, mille sihtrühmaks on noored kasutajad. Tavaline on nende puhul suhtlusmeediaprogrammide integreeritus. Näiteks HTC Salsal ja HTC ChaChal on lisaks puutetundlikule ekraanile eraldi QWERTY-klaviatuur ja HTC ChaChal ka analoogne Facebooki klahv.

2011. aastal toodi turule kahetuumalise protsessoriga telefonid, mis soosib sujuvamat tööprotsessi tänu kiiremale rakenduste tegevusele. HTC Sensation[6] on esimene kahetuumaline mobiiltelefon[7] millel on qHD ekraan ja Hi-Fi helisüsteem, mis koos võimsa kahetuumalise protsessoriga muudab telefoni lihtsasti kasutavaks meelelahutusseadmeks.

HTC Sensation XL ja HTC Sensation XE sobivad muusika kuulamiseks, sest Beats Audio™ integratsioon võimaldab telefonil kuulajani edastada puhast heli UrBeats™-i komplektis olevate kõrvaklappide kaudu.[8][9][10]

qHD-eraldusvõimega ekraanid on HTC Sensation XE, HTC Sensation ja HTC Evo 3D mudelitel, qHD-ekraan 960×540-pikslise eraldusvõimega on mõeldud ennekõike fotode ja muusikavideote vaatamiseks, veebilehtede sirvimiseks. HTC esimest 3D-telefoni esitleti CTIA Wirelessi messil 22. märtsil 2011. HTC Evo 3D võimaldab pildistada ja filmida 3D-s.

HTC nutitelefonide innovatsiooni üks arengusuundi on meelelahutus, mida üritatakse saavutada pildi- ja helikvaliteedi parandamisega. HTC HD7 ja HTC 7 Trophy sobivad mängude mängimiseks, sest need mudelid toetavad Xbox LIVE®[11][12] liidest, mis teeb mängimise lihtsaks. HTC 7 Trophy ning HTC 7 Surround mudelil on Dolby Mobile virtuaalne ruumiline heli. HTC 7 Surround mudelil saab aga liugklapina kõlarit telefonist eemale libistada[13]. Kui kõlar on eemale libistatud, saab telefoni tugijala abil lauale seisma panna. Selline tahvelarvutitele omane funktsioon on HTC integreerinud HTC 7 Surroundi mudelisse.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 "HTC missioon". Originaali arhiivikoopia seisuga 17. jaanuar 2013. Vaadatud 11. oktoober 2011.
  2. "HTC veebileht". Originaali arhiivikoopia seisuga 7. oktoober 2011. Vaadatud 11. oktoobril 2011.
  3. HTC kasum kolmekordistus 12.04.2011
  4. "HTC Flyer". Originaali arhiivikoopia seisuga 15. oktoober 2011. Vaadatud 11. oktoobril 2011.
  5. [1], HTC Smartphones
  6. "HTC Sensation". Originaali arhiivikoopia seisuga 9. oktoober 2011. Vaadatud 11. oktoobril 2011.
  7. Lauri Veerde: "HTC Sensation – esimene korralik kahetuumaline mobiiltelefon HTC-lt" Photopointi ajaveeb, 12. aprill 2011
  8. Sharif Sakr: "HTC announces the Sensation XL with Beats Audio, we go hands-on" 6. oktoober 2011
  9. Charles Kloet: "HTC Sensation XE with Beats Audio" september, 2011
  10. Gareth Beavis: "Beats Audio coming to HTC Windows Phones. Better sound ahead for Ballmer's Brigade?" 22. september, 2011
  11. "The Carphone Warehouse "HTC 7 Trophy - tap into Xbox LIVE®"". Originaali arhiivikoopia seisuga 14. detsember 2010. Vaadatud 14. detsembril 2010.
  12. Evan Selleck: "A Week with the HTC HD7: Xbox LIVE & Final Thoughts" 19. november 2010
  13. "HTC 7 Surround". Originaali arhiivikoopia seisuga 2. november 2011. Vaadatud 11. oktoobril 2011.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]