FC Barcelona presidentide loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Futbol Club Barcelona on elukutseliste jalgpalliklubi Barcelonas Kataloonias Hispaanias.

Alates klubi asutamisest on Barcelona omanud 40 erinevat presidenti. Barcelona jalgpalliklubi omavad klubiliikmed, kes valivad ka presidendi. Presidendi kohus on klubi üldine juhtimine, sealhulgas mängijate uute lepingute allkirjastamine.

Presidentide loend[muuda | muuda lähteteksti]

Joan Gamper oli Barcelona asutaja ja üks esimesi mängijaid
Joan Laporta ajal võitis Barcelona kõige rohkem karikaid
Sandro Rosell oli eelmine Barcelona president

Järgnev loend on kõikidest presidentidest Barcelona ajaloos. Loend algab Walter Wildiga, kes võttis klubi üle 1899. aastal.

FC Barcelona presidendid
Nimi Alates Kuni
InglismaaWalter Wild 29. november 1899 25. aprill 1901
HispaaniaBartomeu Terradas 25. aprill 1901 5. september 1902
SaksamaaPaul Haas 5. september 1902 17. september 1903
InglismaaArthur Witty 17. september 1903 6. oktoober 1905
HispaaniaJosep Soler 6. oktoober 1905 16. oktoober 1906
HispaaniaJuli Marial 16. oktoober 1906 11. november 1908
HispaaniaVicenç Reig 11. november 1908 2. detsember 1908
ŠveitsJoan Gamper 2. detsember 1908 14. oktoober 1909
SaksamaaOtto Gmeling 14. oktoober 1909 17. november 1910
Šveits Joan Gamper 17. november 1910 30. juuni 1913
Hispaania Francesc de Moxó 30. juuni 1913 30. juuli 1914
Hispaania Àlvar Presta 30. juuli 1914 29. september 1914
Hispaania Joaquim Peris de Vargas 29. september 1914 29. juuni 1915
Hispaania Rafael Llopart 29. juuni 1915 25. juuni 1916
Hispaania Gaspar Rosés 25. juuni 1916 17. juuni 1917
Šveits Joan Gamper 17. juuni 1917 10. juuni 1919
Hispaania Ricard Graells 10. juuni 1919 27. juuni 1920
Hispaania Gaspar Rosés 27. juuni 1920 17. juuli 1921
Šveits Joan Gamper 17. juuli 1921 29. juuli 1923
Hispaania Eric Cardona 29. juuli 1923 1. juuni 1924
ŠveitsJoan Gamper 1. juuni 1924 17. detsember 1925
Hispaania Arcadi Balaguer 17. detsember 1925 23. märts 1929
Hispaania Tomàs Rosés 23. märts 1929 30. juuni 1930
Hispaania Gaspar Rosés 30. juuni 1930 22. oktoober 1931
Hispaania Antoni Oliver 22. oktoober 1931 20. detsember 1931
Hispaania Joan Coma 20. detsember 1931 16. juuli 1934
Hispaania Esteve Sala 16. juuli 1934 27. juuli 1935
Hispaania Josep Sunyol 27. juuli 1935 6. august 1936
juhtiv komisjon 6. august 1936 6. mai 1939
Hispaania Joan Soler 6. mai 1939 13. märts 1940
Hispaania Enrique Piñeyro 13. märts 1940 10. juuli 1942
Hispaania Josep Vidal-Ribas 10. juuli 1942 13. august 1942
Hispaania Enrique Piñeyro 13. august 1942 20. august 1943
Hispaania Josep Antoni de Albert 20. august 1943 20. september 1943
Hispaania Josep Vendrell 20. september 1943 20. september 1946
Hispaania Agustí Montal Galobart 20. september 1946 16. juuli 1952
Hispaania Enric Martí Carreto 16. juuli 1952 22. september 1953
Hispaania Francesc Miró-Sans 22. september 1953 28. veebruar 1961
Hispaania Enric Llaudet 28. veebruar 1961 17. jaanuar 1968
Hispaania Narcís de Carreras 17. jaanuar 1968 18. detsember 1969
Hispaania Agustí Montal Costa 18. detsember 1969 18. detsember 1977
Hispaania Raimon Carrasco 18. detsember 1977 1. juuli 1978
Hispaania Josep Lluís Núñez 1. juuli 1978 23. juuli 2000
Hispaania Joan Gaspart 23. juuli 2000 12. veebruar 2003
Hispaania Enric Reyna 12. veebruar 2003 6. mai 2003
juhtiv komisjon 6. mai 2003 15. juuni 2003
Hispaania Joan Laporta 15. juuni 2003 30. juuni 2010
Hispaania Sandro Rosell 30. juuni 2010 23. jaanuar 2014
Hispaania Josep Maria Bartomeu 23. jaanuar 2014 Tänapäev

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]