FC Barcelona presidentide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Futbol Club Barcelona on professionaalne jalgpalliklubi Barcelonas Kataloonias Hispaanias.

Alates klubi asutamisest on Barcelona omanud 40 erinevat presidenti. Barcelona jalgpalliklubi omavad klubiliikmed, kes valivad ka presidendi. Presidendi kohus on klubi üldine juhtimine, sealhulgas mängijate uute lepingute allkirjastamine.


Presidentide loend[muuda | muuda lähteteksti]

Joan Gamper oli Barcelona asutaja ja üks esimesi mängijaid.
Joan Laporta ajal võitis Barcelona kõige rohkem karikaid
Sandro Rosell oli eelmine Barcelona president.

Järgnev loend on kõikidest presidentidest Barcelona ajaloos. Loend algab Walter Wildiga, kes võttis klubi üle 1899. aastal.

FC Barcelona presidendid
Nimi Alates Kuni
Flag of England.svgWalter Wild 29. november 1899 25. aprill 1901
Flag of Spain.svgBartomeu Terradas 25. aprill 1901 5. september 1902
Flag of Germany.svgPaul Haas 5. september 1902 17. september 1903
Flag of England.svgArthur Witty 17. september 1903 6. oktoober 1905
Flag of Spain.svgJosep Soler 6. oktoober 1905 16. oktoober 1906
Flag of Spain.svgJuli Marial 16. oktoober 1906 11. november 1908
Flag of Spain.svgVicenç Reig 11. november 1908 2. detsember 1908
Flag of Switzerland.svgJoan Gamper 2. detsember 1908 14. oktoober 1909
Flag of Germany.svgOtto Gmeling 14. oktoober 1909 17. november 1910
Flag of Switzerland.svg Joan Gamper 17. november 1910 30. juuni 1913
Flag of Spain.svg Francesc de Moxó 30. juuni 1913 30. juuli 1914
Flag of Spain.svg Àlvar Presta 30. juuli 1914 29. september 1914
Flag of Spain.svg Joaquim Peris de Vargas 29. september 1914 29. juuni 1915
Flag of Spain.svg Rafael Llopart 29. juuni 1915 25. juuni 1916
Flag of Spain.svg Gaspar Rosés 25. juuni 1916 17. juuni 1917
Flag of Switzerland.svg Joan Gamper 17. juuni 1917 10. juuni 1919
Flag of Spain.svg Ricard Graells 10. juuni 1919 27. juuni 1920
Flag of Spain.svg Gaspar Rosés 27. juuni 1920 17. juuli 1921
Flag of Switzerland.svg Joan Gamper 17. juuli 1921 29. juuli 1923
Flag of Spain.svg Eric Cardona 29. juuli 1923 1. juuni 1924
Flag of Switzerland.svgJoan Gamper 1. juuni 1924 17. detsember 1925
Flag of Spain.svg Arcadi Balaguer 17. detsember 1925 23. märts 1929
Flag of Spain.svg Tomàs Rosés 23. märts 1929 30. juuni 1930
Flag of Spain.svg Gaspar Rosés 30. juuni 1930 22. oktoober 1931
Flag of Spain.svg Antoni Oliver 22. oktoober 1931 20. detsember 1931
Flag of Spain.svg Joan Coma 20. detsember 1931 16. juuli 1934
Flag of Spain.svg Esteve Sala 16. juuli 1934 27. juuli 1935
Flag of Spain.svg Josep Sunyol 27. juuli 1935 6. august 1936
juhtiv komisjon 6. august 1936 6. mai 1939
Flag of Spain.svg Joan Soler 6. mai 1939 13. märts 1940
Flag of Spain.svg Enrique Piñeyro 13. märts 1940 10. juuli 1942
Flag of Spain.svg Josep Vidal-Ribas 10. juuli 1942 13. august 1942
Flag of Spain.svg Enrique Piñeyro 13. august 1942 20. august 1943
Flag of Spain.svg Josep Antoni de Albert 20. august 1943 20. september 1943
Flag of Spain.svg Josep Vendrell 20. september 1943 20. september 1946
Flag of Spain.svg Agustí Montal Galobart 20. september 1946 16. juuli 1952
Flag of Spain.svg Enric Martí Carreto 16. juuli 1952 22. september 1953
Flag of Spain.svg Francesc Miró-Sans 22. september 1953 28. veebruar 1961
Flag of Spain.svg Enric Llaudet 28. veebruar 1961 17. jaanuar 1968
Flag of Spain.svg Narcís de Carreras 17. jaanuar 1968 18. detsember 1969
Flag of Spain.svg Agustí Montal Costa 18. detsember 1969 18. detsember 1977
Flag of Spain.svg Raimon Carrasco 18. detsember 1977 1. juuli 1978
Flag of Spain.svg Josep Lluís Núñez 1. juuli 1978 23. juuli 2000
Flag of Spain.svg Joan Gaspart 23. juuli 2000 12. veebruar 2003
Flag of Spain.svg Enric Reyna 12. veebruar 2003 6. mai 2003
juhtiv komisjon 6. mai 2003 15. juuni 2003
Flag of Spain.svg Joan Laporta 15. juuni 2003 30. juuni 2010
Flag of Spain.svg Sandro Rosell 30. juuni 2010 23. jaanuar 2014
Flag of Spain.svg Josep Maria Bartomeu 23. jaanuar 2014 Tänapäev

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]